agamasia 28.03.09, 10:05 Kto dołącza do akcji?? wwf.pl/godzinadlaziemi/ www.dziennik.pl/zielony-dziennik/article349037/Dolacz_do_Wielkiego_Zaciemnienia.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilekobietamalat Re: Godzina dla ziemi 28.03.09, 11:22 ta;> ale wiecie ze to i kompy trza wylaczyc? a tak swoja droga, gdzies czytalam/slyszalam teorie, ze ta godzina dla ziemi,to wiecej robi zlego niz dobrego. nie pamietam dokaldnie o co chodzilo, chlopa swojego musialabym zapytac Odpowiedz Link
agamasia Re: Godzina dla ziemi 28.03.09, 11:38 Ty mi tu dywersji żadnej nie rób iKobieto! A o kompie nic tam nie było Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Godzina dla ziemi 28.03.09, 12:51 hihi> "- Takie akcje trochę nam utrudniają pracę, bo mogą zakłócić pracę systemu - przyznaje rzecznik Polskich Sieci Elektroenergetycznych, Dariusz Chomka i dodaje, że w tym przypadku PSE nie przewiduje zagrożeń. Przyznaje jednak, że energetycy przygotowują się już do godzinnego oszczędzania energii. - Bo energia elektryczna, to nie jest taki towar jak ropa czy gaz. Jej się nie da magazynować. Więc musi być zużyta zaraz po wytworzeniu. A na wszelki wypadek operatorzy systemów energetycznych w całej Europie zalecają, by nie trzymać się sztywno godzin wyłączenia i włączenia światła. Najlepiej zgasić światło już na całą noc. A to będzie krótka noc, bo z soboty na niedzielę przestawiamy zegarki." caly artykul na str. glownej gazety;D wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6436423,Akcja_ekologo w_bawi_energetykow.html ja i tak wieczorami siedze po ciemaku;D a tv napewno bede ogladac, bo dzis slub niani (tak lubie polska wersje niani,nawet bardziej od oryginalu;> Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Godzina dla ziemi 28.03.09, 21:53 Ja zadnej ciemnosci nie zaobserwowalem. Na moim osiedlu pali sie tyle samo swiatel, co normalnie. Ludzie maja w dupie takie akcje. Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Godzina dla ziemi 28.03.09, 21:54 na niezly tekst przed chwila trafilam bronikowski.com/1023 tak w temacie akcji Odpowiedz Link