ilekobietamalat 11.06.09, 14:27 zobaczylam pierwszy odcinek, zaraz sciagne drugi moze nie powala, ale niezle sie oglada Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniuta75 Re: nurse jackie 11.06.09, 15:42 No pacz pani, a my z Agą od samego rańca ciągniemy . Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: nurse jackie 11.06.09, 15:47 no ja juz po drugim odcinku;D jestem ciekawa jak sie ten serial rozwinie) znalazlam jakies na pebie, pierwszy odcinek mial 70mb, drugi 90 Odpowiedz Link
szmegesz Re: nurse jackie 11.06.09, 16:32 Też mnie zainteresował, ale jeszcze nie ściągnęłam. Lubię oglądać w większych pakietach, więc poczekam przynalmniej na tłumaczenie 2 odcinka Odpowiedz Link
galaxian1 Re: nurse jackie 11.06.09, 22:58 ilekobietamalat napisała: > zobaczylam pierwszy odcinek, zaraz sciagne drugi > moze nie powala, ale niezle sie oglada Ale napiszcie o czym to jest ! Typowy serial medyczny, czy jednak jakąś świeżością powiewa (w co wątpię) ? Jest więcej medycyny czy romansowania i "każdy śpi z każdym" ? Bardziej drama czy comedy ? Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: nurse jackie 12.06.09, 07:32 ty to zawsze takie trudne pytania zadajesz;> wez sobie sciagnij pierwszy odcinek,to zobaczysz 70mb nie tragedia, zmiescisz gdzies jeszcze;P Odpowiedz Link
aniuta75 Re: nurse jackie 12.06.09, 10:09 Hmmm jakby Ci to... Ta cała nurs Dżeki jest pielęgniarką. Ma cosik z Hałsa bo musi brać przeciwbólowe ale tym razem jest to kręgosłup . A no i wciąga rurką te swoje leki prosto do nocha niczym amfę . Ma męża i dwie córki ale nie przeszkadza jej to się pierdzielić z jakimś lekarzem na zapleczu . Jest mądrzejsza od pana doktora w pierwszym odcinku, bo od razu wiedziała co jest chłopakowi, ale pan doktór się nie posłuchał i chłopaczek odwalił kitę . A nasza dzielna nurs Dżeki podrabia zgodę na pobranie organów chłopaczka coby jakiś pożytek z niego był . Co tam jeszcze było... Acha była pani co ją pan nożem pociachał w limuzynie a pani mu za to ucho oderwała. Pan wcześniej czy później trafił oczywiście do tego samego szpitala co nasza dzielna Dżeki pracuje i kiedy okazuje się, że on dyplomata jest i ma immuniteta to z premedytacją wywala do kibla jego ucho - w myśl zasady "niech ma chłop za swoje" . Takie tam sobie . Ale ponieważ posucha jest to sobie pooglądam. Może . Całe szczęście tylko 20 minut z groszem więc zbyt dużo czasu nie zajmuje . Odpowiedz Link
agamasia Re: nurse jackie 12.06.09, 11:17 Bardzo szczegółowy opis Dodam jeszcze, że dobra z niej kobiecina i wrażliwa na krzywdę innych, a temu z obciętym uchem - świnia jedna - co pociachał kobitę, to oprócz tego, że spuściła mu małżowinę uszną w kanalizę, to jeszcze wyciągnęła ze spodni spory plik banknotów i ukradkiem sprezentowała ciężarnej dziewczynie chłopaka, który był zszedł po tym, jak pan doktor jej nie posłuchał.A doktorek ma taki mały tik, który objawia się min. łapaniem za cyca w sytuacjach stresowych i prywatnie jest mężem Kelly z BH 90210. Była jeszcze jedna sytuacja w restauracji, kiedy jedna starsza pani się zakrztusiła, ale to już musicie sobie sami obejrzeć, bo nie chce mi się dalej pisać Ogólnie to spokojny odcinek, bez fajerwerków Odpowiedz Link
ka_thy Re: nurse jackie 12.06.09, 21:09 No niby napisałyscie wszystko ale gdzieś sie zgubił klimat tego filmu. Jakoś po tym opisie nie chciałoby mi sie tego oglądać. A film jest lekki, pełen humoru i soczystego języka, wiele krótkich scen przypomina skecze, wsród nich są prawdziwe perełki - jak na przykład rozmowa z matką i braćmi zabitego kuriera, albo końcowa rozmowa z rowerzystą - "- be careful - fuck you". Albo scena gdy stażystka robi zdjęcie . Albo scena wrzucania ucha do kibla. Jackie to taka bohaterka-antybohaterka. Robi wszystko czego z moralnego punktu widzenia robić nie powinna, a my mimo wszystko jej za to nie ganimy. Mnie się odcinek podobał. I myślę, że 28 minut w dodatku z polskimi napisami to nie tak wiele, żeby się samemu o tym przekonać Odpowiedz Link
agamasia Re: nurse jackie 14.06.09, 19:06 Może masz rację, były fajne dialogi , fajne scenki, ale jak na razie serial nie wzbudził we mnie większych emocji, ciekawa jestem jak będzie dalej, bo oglądać jak na razie będę Odpowiedz Link
magdawaw1 Re: nurse jackie 18.06.09, 10:56 jestem po 3 odcinkach. Jak zwykle pilot była najcieńszy...ale 2 i 3 super..widok Coopa obejmującego Jackie czy naćpannej pani dyrektor - bezcenny...no a na moją faworytkę wyrasta pani doktor - jest bezbłednnna... Odpowiedz Link
luczijka Re: nurse jackie 18.06.09, 14:52 magdawaw1 napisała: > jestem po 3 odcinkach. Jak zwykle pilot była najcieńszy...ale 2 i 3 > super.. Też uważam, że drugi odcinek o niebo lepszy od pilota. Trzeciego jeszcze nie widziałam, ale skoro piszesz, że fajny, to sobie zapodam Odpowiedz Link