kropka_kom 20.08.17, 17:46 optymistyczny... jakoś ostatnio nie mam czasu przez małe dziecko, ale próbowałam oglądać Wołyń, Miasto 44 i Jackie i nie daję rady, potrzebuję czegoś dla otuchy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ira_08 Re: film - poleccie 20.08.17, 18:09 Nietykalni Magiczne lato Amelia Czekolada Juno Julie&ulia Mamma Mia To skomplikowane Najlepsze najgorsze wakacje Z nowszych: Mężczyzna imieniem Ove - ale to taki raczej słodko-gorzki A pomiędzy Wołyniem a Amelią jest też cała gama szarości, np. Nebraska, Gran Torino, Co się wydarzyło w Madison County, Odpowiedz Link Zgłoś
stonkamarnotrawna Re: film - poleccie 20.08.17, 18:44 Mężczyzna imieniem Ove- wspaniały film. Płakałam jak bóbr. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_kaw Re: film - poleccie 20.08.17, 21:03 To się nigdy nie zestarzeje arcydzieło Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: film - poleccie 20.08.17, 21:11 Ostatnio byłem na Valerianie. Karma raczej dla oczu ale wieje optymizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
viridiana73 Re: film - poleccie 20.08.17, 21:32 No wieje, ale oprócz pacyfistycznego przesłania, podanego zresztą na tacy, nic tylko efekty, efekty... Dialogi okropne, para głównych bohaterów przerzuca się błyskotliwymi ripostami, jakby bili się o jakieś "złote usta". I oczywiście z każdej potyczki wychodzą bez draśnięcia. A na biedną Rihannę Besson też chyba nie miał pomysłu, bo uśmiercił ją b. szybko i to w idiotyczny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: film - poleccie 20.08.17, 23:21 W końcu to para najlepszych agentów więc nic dziwnego że wygrywają każdą potyczkę. Może to nie poziom "Tam gdzie rosną poziomki" ale rozrywka zacna. Poza tym znowu w filmie kobieta rządzi. Znaczy się Cara. Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: film - poleccie 20.08.17, 23:22 Przywoływanie Bergama w wątku nt filmów "optymistycznych", "dla otuchy" jest... urocze Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: film - poleccie 20.08.17, 23:32 Chodziło mi o poziom. Że ludzi w filmie tym nie rozmawiają głównie z trzymaną w ręku czaszką... Odpowiedz Link Zgłoś
viridiana73 Re: film - poleccie 21.08.17, 09:41 Bergman był przywołany tylko dla kontrastu. "Poziomki" kończą się całkiem, całkiem, choć w trakcie nie wieją przesadnym optymizmem. Zwłaszcza scena snu z trumną i karawanem Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: film - poleccie 20.08.17, 21:56 Z dzieckiem to Fantastyvzne Bestie i Jak Je Znalezc Rewelacja. Lepszy od tych nudnawych juz z czasem HarryPotterow Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: film - poleccie 20.08.17, 22:55 Sama jesteś nudnawa 😛 choć przyznaje, fantastyczne zwierzęta są fantastyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: film - poleccie 22.08.17, 09:35 >sama jesteś nudnawa w zyciu tego nie slyszalam. Raczej odwrotnie. Ze jedno co jest pewne to never a boring day. Naleze do ekscentrykow. Odpowiedz Link Zgłoś
makinetka82 Re: film - poleccie 22.08.17, 15:29 fantastyczne zwierzeta i jak je znaleźć niby ma być ciekawsze od harrych potterów ? no ludzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
peonka Re: film - poleccie 20.08.17, 22:44 Listy do M Moje córki krowy - trochę smutny, ale mimo wszystko miły w oglądaniu i optymistyczny Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: film - poleccie 20.08.17, 23:18 Ten drugi trochę smutny?! Dla mnie to był ciężar... Odpowiedz Link Zgłoś
peonka Re: film - poleccie 20.08.17, 23:26 A dla mnie nie ciężar. Albo taki pogodny ciężar. Uśmiałam się parę razy nieźle, a że był to może śmiech przez łzy, cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: film - poleccie 20.08.17, 23:17 monia.i napisała: > Kobiety z 6 piętra No, fajny jest Odpowiedz Link Zgłoś
paszewa Re: film - poleccie 20.08.17, 23:19 miasto 44 to był najgorszy i najbardziej sprofanowany film na temat powstania jaki widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
alchemy_alice Re: film - poleccie 20.08.17, 23:26 Na kiepsko humor zawsze Disney Mnie pomaga Piękna i Bestia. A z filmów Moje wielkie greckie wesele. Tula zawsze poprawia humor a jej babcia wymiata Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: film - poleccie 20.08.17, 23:31 Poza niektórymi wymienionymi to może jeszcze "Połów szczęścia w Jemenie" na przykład. Osobiście bardzo lubię "Co gryzie Gilberta Grape'a", ale nie wiem, czy to szczególnie optymistyczny film. Odpowiedz Link Zgłoś
lillaj Re: film - poleccie 21.08.17, 16:57 Jeden z moich ulubionych na zły nastrój: Po prostu razem www.filmweb.pl/film/Po+prostu+razem-2007-335083 Tu kilka pomysłów: www.tekstualna.pl/10-najlepszych-filmow-babski-wieczor/ Odpowiedz Link Zgłoś
akooo Re: film - poleccie 21.08.17, 17:54 Jeszcze dalej niż północ -świetny. Płakałam ze śmiechu jak oglądałam pierwszy raz. Sceny jak jeździ z listonoszem albo jak przyjeżdża żona boskie Odpowiedz Link Zgłoś
peonka Re: film - poleccie 22.08.17, 09:27 O matko. Jeden z niewielu filmów, jakich nie dałam rady obejrzeć... Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: film - poleccie 21.08.17, 16:59 Czerwony Żółw. Piękna animacja dla dorosłych Odpowiedz Link Zgłoś
vivyan Re: film - poleccie 22.08.17, 09:44 Obejrzyj sobie np. Hunt for the Wilderpeople (polski tytuł to "Dzikie łowy") Z opisu można się spodziewać ciężkich klimatów, ale film jest zabawny, wzruszający i w podnoszący na duchu A jak się chcesz pośmiać to tego samego reżysera "What we do in the shadows" www.filmweb.pl/film/Dzikie+%C5%82owy-2016-752541 www.filmweb.pl/film/Co+robimy+w+ukryciu-2014-707286 Odpowiedz Link Zgłoś
cosinuss Re: film - poleccie 22.08.17, 13:13 Mała miss słoneczko. Polecił mi ktoś i przekazuję dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: film - poleccie 22.08.17, 14:06 Tytuł mnie nieco odstręczył, ale potem okazało się, że film super, dla całej rodziny - Mała miss. Bardzo lubię też film "Rybka, zwana Wandą", świetna komedia, dodatkowego smaczku dodają aktorzy z Monty Pythona, film się nie starzeje, świetnie zagrany. Magiczny, klimatyczny film Tima Burtona "Duża Ryba" i świetny duet aktorski Albert Finney i Ewan McGregor. Jak już jesteśmy przy Burtonie to koniecznie "Sok z żuka" trochę źle się zaczyna, ale dobrze się kończy. No i ma odjechany klimat. Jak lubisz absurdalny, czarny angielski humor to polecam jeszcze Hot Fuzz - Ostre psy. Jak jeszcze nie widziałaś "Lepiej późno, niż później" to kolejna obowiązkowa pozycja do zobaczenia. Film braci Cohen, czyli "Bracie, gdzie jesteś" z, jak się okazuje, nieźle śpiewającym Clooneyem, w dość nietypowej dla niego roli, fajnie się ogląda, baśniowe klimaty, humor, dobre aktorstwo. Bardzo, bardzo fajny film z przesłaniem, francuskie kino w świetnej formie "Jeszcze dalej niż Północ". Poszukaj też w czeskim kinie, cała skarbnica fajnych, mądrych filmów, choć mają czasem pod spodem trochę gorzkiej melancholii , ale też dużo dystansu i poczucia humoru - polecam np. "Postrzyżyny" albo "Obsługiwałem angielskiego króla", filmy oparte na prozie Hrabala. Odpowiedz Link Zgłoś