multibank2 27.01.05, 13:39 Jestem przedstawicielem Multibanku, jeżeli macie problem z uzyskaniem kredytu zgłoście się do mnie a postaram się pomóc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ffiill Re: Własne M - kredyty hipoteczne 31.01.05, 14:56 Mam 2 pytania związane z produktami Multibanku, a konkretnie z kredytem hipotecznym: 1. Posiadam w Mulitibanku kredyt samochodowy - jak wygląda integracja takiego kredytu z kredytem hipotecznym na zakup mieszkania w ramach "Multiplanu Walutowego"?? Czy kredyt samochodowy przechodzi do Multiplanu Walutowego (jest w takiej samej walucie jak planowany kredyt hipoteczny - CHF) na wcześniej zawartych warunkach czy na innych warunkach..?? 2. Jak wygląda sprawa otrzymania kredytu i wpłacania poszczególnych rat developerowi?? Czy otrzymuję kredyt hipoteczny na wskazaną przeze mnie kwotę i od razu całość przelewana jest na konto developera.. czy może jeżeli mam platność za mieszkanie w ratach uzależnionych od postepu na budowie pieniądze przelewane są przez bank w określonych przeze mnie terminach i w związku z tym płacę odsetki tylko od częsci pieniędzy przekazanych developerowi bądź płacę odsetki od całości kredytu ale ta część która jeszcze nie została przekazana developerowi gdzieś jest ulokowana na jakims subrachunku i procentuje?? Odpowiedz Link
multibank2 Re: Własne M - kredyty hipoteczne 15.02.05, 11:25 Witam, przepraszam ze odpisuje dopiero teraz - wypadek losowy. Wyjaśniam wątpliwości: 1) Istenieje możliwość zaciągnięcia kredytu WWJ, który może być wykorzystywany na różne cele. Kredyt, który zaciągnąłeś na zakup samochodu zostanie refinansowany przez oddział, w którym postanowisz zasiągnąć kredyt WWJ. Jest jeden warunek, wartość mieszkania nie może być niższa niż suma kwoty kredytu zaciągniętego na samochód oraz na zakup mieszkania. 2) Bank wypłaca kredyt w transzach wyznaczonych przez developera. Odsetki naliczane są od kwoty wypłaconej transzy (płacisz tylko odsetki). Po wypłaceniu całej kwoty kredytu naliczane są raty zawierające kapitał i odsetki. Odpowiedz Link