Dodaj do ulubionych

Prognoza - CHF

26.02.05, 17:26
Jak będzie kształtował się kurs CHF w najbliższym czasie? Czy warto brać
teraz kredyt mieszkaniowy, czy lepiej się wstrzymać? Kiedy będzie "dobry
okres"? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • doradcy.expandera Re: Prognoza - CHF 28.02.05, 14:54
      Sądze że przez najbliższe kilka miesięcy będzie to stabilny, niski poziom, a po
      obniżce stóp procentowych może nieco zdrożeć. Mimo to warto wziąc teraz kredyt
      w CHF. Aprecjacja tej waluty nie będzie - moim zdaniem - na tyle silna by
      skonsumować oszczędności na ratach które kredytobiorca realizuje dzięki
      znacznie niższemu oprocentowaniu.
      • korek74 Re: Prognoza - CHF 01.03.05, 21:58
        Witam,
        Ja mam sytuacje kiedy musze do konca miesiaca uruchomic transze. Wobec tak
        kiepskiego kursu CHF zastanawiam sie czy starac sie jakos to odroczyc na okolo 3
        miesiace. Jednak nie jestem przekonany czy do tego momentu ciagle frank nie
        bedzie tanial i odraczanie tylko pogorszy moja sytuacje. Bylbym wdzieczny za
        sugestie.

Pozdrawiam
        Przemek
        • rudii Re: Prognoza - CHF 02.03.05, 12:55
          mam indentyczną sytuację - i nie wiem co robić??? teraz frank idzie
          drastycznie w dół - czekać czy puszczć teraz przy dużej stracie...sad
      • masstah Re: Prognoza - CHF 02.03.05, 14:47
        No nie wiem, obecny kurs jest bardzo przegrzany przez wysoko oprocentowane
        obligacje (pamiętajmy że rząd właśnie sprzedaje dodatkowe 12 mld zł obligacji
        na spłacenie gierkowskich długów a dzięki wysokim stopom polskie obligacje to
        jeden z najlepszych zysków w tej chwili w Europie), gdy to się skończy a rada
        jednocześnie obniży stopy co nastapi zapewne już za miesiąc to waluty pojadą
        zapewne w góre o jakieś 10 procent co najmniej. I zapewne na takim poziomie się
        utrzymają, ewentualnie będą lekko spadać jak Rokita z kolegami nie będzie robił
        jakichś ciężkich bzdur. Ile sie na tym straci to już kwestia konstrukcji umowy
        kredytowej ale straci się na pewno. Ja tam bym jednak nie brał kredytu we
        frankach w tej chwili tylko chwile jeszcze zaczekał.
        • bea75 Re: Prognoza - CHF 03.03.05, 10:18
          brałam kredyt w grudniu i obecnie muszę dopłacać z własnej kieszeni do
          wypłacanych przez bank transz - żałuję że nie wzięłam kredytu jednorazowego
          (czyli bez transz) bo teraz miałabym ten problem z głowy. Uważam że jest to
          dobry moment na wzięcie kredytu bo można zakładać że po takim dołku frank może
          już tylko pójść w górę (aczkolwiek myślałam tak też w grudniu wink) - jest to
          też świetny okres na spłatę kredytu ale niestety fatalny dla osób które mają na
          głowie transze
          pzdr
    • mama.szymona Prognoza - CHF??? 17.03.05, 08:52
      Witam ponownie,
      co dzisiaj myslicie? Czy frank będzie rósł teraz, czy to tylko chwilowe
      wahania?? Składać wniosek czy czekać?????? Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka