beesok 13.09.05, 14:50 Witam, zastanawiam sie nad kredytem w Dom Banku - zaoferowali mi (jak mi sie wydaje) dobra oferte.....ale nie jestem pewna samego banku. Bede wdzieczna za opinie od "klientow" Dom Banku oraz "niedoszlych klientow" - i dlaczego wlasnie "niedoszlych"? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kinet Re: DOM BANK 18.09.05, 17:41 ja wiem sporo,ale o co konkretnie Ci chodzi? pozdrawiam Odpowiedz Link
beesok Re: DOM BANK 19.09.05, 14:53 Chodzi o ogolne informacje o banku: tyle sie teraz slyszy o roznych przekretach i utrudnieniach na jakie sa narazeni kredytbiorcy juz PO podpisaniu umowy kredytowej..a chcialabym jak miec jak najwiecje informacji o danym bnaku jezeli mam tam przez nastepne 10-15 lat splacac pokazna sume pieniedzy...... Odpowiedz Link
kinet Re: DOM BANK 22.09.05, 08:33 Dombank jest czescia Getin Banku;bank jak kazdy inny, jego oferta ma swoje plusy jak i minusy, ale to juz uzaleznione od indywidualnych przypadkow.Z drugiej strony to Ty masz splacic pieniadze bankowi - odpadaja wiec wszelkie rozwazania na temat jego stabilnosci i pewnosci lokowanych w nim pieniedzy;przy kredycie istotniejsze jest dokladne przeczytanie umowy kredytowej ot o wszystko; jesli masz jakies na prawde szczegolowe pytania i watpliwosci to zapraszam mailowo. Odpowiedz Link
urion Re: DOM BANK 23.09.05, 21:24 Witam skorzystałem z oferty Dombanku 66000 zł na 30 lat w CHF .Kredyt do zaciagnięcia to 67 837 zł/ w tym prowizja banku ,ubezpieczenie nieruchomosci,program ubezpieczeniowy od utraty pracy / w sumie nic nie dopłacałem .100% wartości oprocentowanie 3,51% .Decyzja w 4dni przy komplecie dokumentów /u mnie tak było/.Jeden minus jak dla mnie przeliczja kasę w dniu wypłaty po kursie kupna banku a Ty spłacasz po kursie sprzedaży .Ogólnie rzec biorąc miło,szybko,bezproblemowo POLECAM !!PZDR Odpowiedz Link
doradcy.expandera Re: DOM BANK 26.09.05, 11:11 Oprocentowanie jest konkurencyjne tylko dla klientów niskiego ryzyka i przy wkładzie włsnym rzędu 20 proc. Jeśli przypadek jest trudniejszy oprocentowanie rośnie nawet do ponad 6 proc. w CHF i kilkunastu proc. w PLN. Poza tym najszerszy spread na rynku jeśli chodzi o CHF. Oferta bardzo elastyczna, bardzo kreatywna instytucja wyróżniająca się na polskim rynku ale z punktu widzenia klienta trzeba do niej podchodzić ostrożnie. "Dobry" klient raczej powinien poszukać oferty gdzie indziej. Odpowiedz Link
beesok Re: DOM BANK 27.09.05, 08:56 Dziekuje wszystkim za odpowiedzi. Ja mam troche nietypowa sytuacje poniewaz pracuje poza granicami Polski i nie w UE (zauwazylam dla wielu bankow ze to juz na wstepnie daje neg. odpowiedz). Dochody mam raczej wysokie, jestem sama tj. zadnych zobowiazan rodzinnych itp..pracuje legalnie w duzej miedzynarodowej firmie itp itd... Problem polega na tym, ze w tym miesiacu zmieniam prace i niestety pojawia sie problem ze "stazem" i umowa - w nowej firmie mam 6 miesiecy okresu probnego. Oferte od Dom Banku otrzymalam poprzez Open Finance (doradca mi wtedy ja polecil jaka "najlepsza na rynku w obecnym momencie dla mnie". Nie bylo problemu z wysokoscia wkladu wlasnego (inne banki w mojej sytuacji wymagaly 50%!!!!), zadnych problemow ze wczesniejsza splata a z symulacji wynikalao ze odsetki to tylko 19600zl przy kwocie 200000zl na 10 lat....nie jestem zadnym ekspertem finansowym ale wydawalo mi sie ze to "za dobra" oferta Co sadzicie? Odpowiedz Link