13.09.05, 14:50
Witam, zastanawiam sie nad kredytem w Dom Banku - zaoferowali mi (jak mi sie
wydaje) dobra oferte.....ale nie jestem pewna samego banku. Bede wdzieczna za
opinie od "klientow" Dom Banku oraz "niedoszlych klientow" - i dlaczego
wlasnie "niedoszlych"? wink
Obserwuj wątek
    • aneta_23 Re: DOM BANK 18.09.05, 12:40
      czy ktoś wie coś na temat tego banku??
      • kinet Re: DOM BANK 18.09.05, 17:41
        ja wiem sporo,ale o co konkretnie Ci chodzi?
        pozdrawiam
        • beesok Re: DOM BANK 19.09.05, 14:53
          Chodzi o ogolne informacje o banku: tyle sie teraz slyszy o roznych przekretach
          i utrudnieniach na jakie sa narazeni kredytbiorcy juz PO podpisaniu umowy
          kredytowej..a chcialabym jak miec jak najwiecje informacji o danym bnaku jezeli
          mam tam przez nastepne 10-15 lat splacac pokazna sume pieniedzy......
          • kinet Re: DOM BANK 22.09.05, 08:33
            Dombank jest czescia Getin Banku;bank jak kazdy inny, jego oferta ma swoje plusy jak i minusy, ale to juz uzaleznione od indywidualnych przypadkow.Z drugiej strony to Ty masz splacic pieniadze bankowi - odpadaja wiec wszelkie rozwazania na temat jego stabilnosci i pewnosci lokowanych w nim pieniedzy;przy kredycie istotniejsze jest dokladne przeczytanie umowy kredytowej ot o wszystko;
            jesli masz jakies na prawde szczegolowe pytania i watpliwosci to zapraszam mailowo.
            • urion Re: DOM BANK 23.09.05, 21:24
              Witam skorzystałem z oferty Dombanku 66000 zł na 30 lat w CHF .Kredyt do zaciagnięcia to 67 837 zł/ w tym prowizja banku ,ubezpieczenie nieruchomosci,program ubezpieczeniowy od utraty pracy / w sumie nic nie dopłacałem .100% wartości oprocentowanie 3,51% .Decyzja w 4dni przy komplecie dokumentów /u mnie tak było/.Jeden minus jak dla mnie przeliczja kasę w dniu wypłaty po kursie kupna banku a Ty spłacasz po kursie sprzedaży .Ogólnie rzec biorąc miło,szybko,bezproblemowo POLECAM !!PZDR
    • doradcy.expandera Re: DOM BANK 26.09.05, 11:11
      Oprocentowanie jest konkurencyjne tylko dla klientów niskiego ryzyka i przy
      wkładzie włsnym rzędu 20 proc. Jeśli przypadek jest trudniejszy oprocentowanie
      rośnie nawet do ponad 6 proc. w CHF i kilkunastu proc. w PLN. Poza tym
      najszerszy spread na rynku jeśli chodzi o CHF. Oferta bardzo elastyczna, bardzo
      kreatywna instytucja wyróżniająca się na polskim rynku ale z punktu widzenia
      klienta trzeba do niej podchodzić ostrożnie. "Dobry" klient raczej powinien
      poszukać oferty gdzie indziej.
      • beesok Re: DOM BANK 27.09.05, 08:56
        Dziekuje wszystkim za odpowiedzi.
        Ja mam troche nietypowa sytuacje poniewaz pracuje poza granicami Polski i nie w
        UE (zauwazylam dla wielu bankow ze to juz na wstepnie daje neg. odpowiedz).
        Dochody mam raczej wysokie, jestem sama tj. zadnych zobowiazan rodzinnych
        itp..pracuje legalnie w duzej miedzynarodowej firmie itp itd...
        Problem polega na tym, ze w tym miesiacu zmieniam prace i niestety pojawia sie
        problem ze "stazem" i umowa - w nowej firmie mam 6 miesiecy okresu probnego.
        Oferte od Dom Banku otrzymalam poprzez Open Finance (doradca mi wtedy ja
        polecil jaka "najlepsza na rynku w obecnym momencie dla mnie".
        Nie bylo problemu z wysokoscia wkladu wlasnego (inne banki w mojej sytuacji
        wymagaly 50%!!!!), zadnych problemow ze wczesniejsza splata a z symulacji
        wynikalao ze odsetki to tylko 19600zl przy kwocie 200000zl na 10 lat....nie
        jestem zadnym ekspertem finansowym ale wydawalo mi sie ze to "za dobra"
        oferta wink Co sadzicie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka