Dodaj do ulubionych

millenium, druk o wykończeniu

14.12.05, 19:35
wlasnie skladam wniosek o kredyt w millennium (100% + wykonczenie, stan deweloperski) i szczerze mowiac nie mam pojecia skad wziac informacje co wpisac w formularzu zawierajacym kosztorys wykonczenia.. nie jestem przeciez inzynieremuncertain
Obserwuj wątek
    • adrkam Re: millenium, druk o wykończeniu 14.12.05, 19:57
      najprosciej wejdz na strony firm produkujacych interesujace cie materialy
      wykonczeniowe, policz srednie ceny. nastepnie zadzwon do jakiegos fachury od
      kafelek, hydrauliki, malowania i co tam jeszcze chcesz robic i spytaj ile
      wezmie za to co chcesz zrobic. ceny sa rozne dla roznych miast... ja w kazdym
      razie tak zrobilem.
      • neo_r Re: millenium, druk o wykończeniu 14.12.05, 20:13
        też tak zrobiłam,
        zrobiłąm spis robót na wykończenie, pojechaliśmy do Praktikera i in castoram big_grin
        spisałam ceny, potem policzyłam wszytko - podłogi, ściany- ile trzeba kafli,
        farb, paneli, dodałam robociznę etc i obliczyłąm mniej więcej ile trzeba
    • magikal Re: millenium, druk o wykończeniu 14.12.05, 21:46
      ok, a na ile to jest 1) wiążące, 2) weryfikowane?
      tzn czy jesli np wpisze 8000 zl na podlogi a 2000 na glazure to musze wydac dokladnie tyle na podlogi i glazury? czy to jest tylko orientacyjne?i czy musze to udokumentowac potem?
      • neo_r Re: millenium, druk o wykończeniu 15.12.05, 21:44
        tak - orientacyjnie, potem do Twojego przyszłego mieszkania jedzie rzeczoznawca
        banku i robi wycenę - określa czy ta kasa na wykończenie podniesie o tyle
        wartość nieruchomości; musisz tez trzymać faktury za materiały bo bank może
        zażądać do wglądu (ale nie musi)
        pozdrawiam
    • fm.kontakt Re: millenium, druk o wykończeniu 15.12.05, 14:45
      odradzam ten bank

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka