Dodaj do ulubionych

dostałem kredyt :-) - moje doświadczenia

13.02.06, 10:44
dostałem kredyt w bph, najpierw promesa - 2 tygodnie, realizacja kredytu to
już było około 7 dni, sprawnie poszło, polecam ten bank.
Obserwuj wątek
    • edeneye Re: dostałem kredyt :-) - moje doświadczenia 13.02.06, 13:35
      Ja własnie czekam na odpowiedź z banku. W srodę mija równe siedem dni od
      złożenia wniosku (Pani w abnku mówiła, że na decyzję czeka się około 5 dni).
      Czy Tobie udało się na przykład wynegocjować prolongatę lub cokolwiek innego
      korzystnego dla Ciebie...? Mam na myśli wakacje od kredytu, bezkosztowe
      przewalutowanie itp.

Pozdrawiam serdecznie i gratuluję smile
      Ukłony do pasa, e.
      • nea78 Re: dostałem kredyt :-) - moje doświadczenia 13.02.06, 15:34
        A ja złożyłam w millenium we czwartek a we wtorek miłam już decyzję. Dodam,że
        kredyt na 100% nierchomości smile więc dla mnie działali jak błyskawica smile
        • edeneye Re: dostałem kredyt :-) - moje doświadczenia 13.02.06, 15:42
          Ja właśnie pół godziny temu dowiedziałam się, że DOSTAŁAM kredyt. Najpierw
          przyślą mi umowe do przeczytania mailem, a za tydzień podpisuję ją w banku
          <hura>. Decyzja była już ponoć w piątek pozytyna, tylko nie mogli sie do mnie
          dodzwonić smile Jednym słowem, kamień spadł mi z serca...

Ukony, e.
    • kamilkka30 Re: dostałem kredyt :-) - moje doświadczenia 13.02.06, 21:20
      Ile czasu upłynęło od podpisania umowy notarialnej, do czasu przelania
      pieniędzy na konto sprzedawcy ?
      W mojej umowie przedwstępnej jest zapis, że przeleje pieniądze na konto
      sprzedawcy w dniu podpisania aktu, podobno jest to mało realne. Też się staram
      w BPH.
      • tora83 do Nea 13.02.06, 21:43
        Nea - a w ktorym oddziale, co z rzeczoznawca? Kurczeee, jak na millennium to
        blyskawica ... musze pogonic swojego doradce.
      • anisua Re: dostałem kredyt :-) - moje doświadczenia 16.02.06, 12:03
        lepiej zapisz w umowie notarialnej, ze kredyt zostanie przelany w ciągu 3 dni roboczych......
    • zbooycerz Re: dostałem kredyt :-) - moje doświadczenia 16.02.06, 13:14
      zadziwiajace, ze dla Was priorytetem jest szybko a nie tanio...

a moze jest i tanio i szybko?

pelna zgoda, ze np 2 miesiace to za dlugo, ale wole, zeby mnie dobrze zbadali i
      dali tanio niz po lepkach i drozej

pzdr
    • alright Re: dostałem kredyt :-) - moje doświadczenia 16.02.06, 15:59
      ja też dostałem smile

BGŻ, zero problemów, szybka decyzja.

Pan który zajmowal sie moim przypadkiem byl bardzo mily i fachowy - zdradził nawet "sekret" jak uzyskac niższą prowizję przy kredycie (sekret o ktorym pewnie wszyscy wiedzą ale no ja nie wiedziałem... zalozyc konto PLAN-3, zlozyc wniosek, prowizja wyniesie wtedy 0,6%, i potem przez internet mozna zmienic sobie plan na PLAN-1 - roznica w cenie: 20zl i 5zł, odpowiednio.. aha no i jeszcze w PLAN-3 jest elektroniczny token za free, normalnie 80zl, wiec tez warto smile

pozdrawiam!
      • zbooycerz Re: dostałem kredyt :-) - moje doświadczenia 16.02.06, 16:20
        no dobrze, wszystko fajnie, ale jakie oprocentowanie? polisa?

prowizja 0,6% czy 1% to pryszcz jak masz jakies kosmiczne oprocentowanie

zdradz ten sekret smile
        • alright Re: dostałem kredyt :-) - moje doświadczenia 16.02.06, 16:30
          no myk polega na tym wlasnie motywem z kontami :o
          fakt 0,6% a 1,2% to zadna roznica no ale.. zawsze cos..

niestety z moimi dochodami jedyne co moglem dostac to 2% (+ L3M oczywiscie) - marza zmienia się od 40% wkladu wlasnego a moj wklad to tylko 15%..
          tak wiec z tej strony bez fajerwerków, ale ciesze sie bardzo bo to jedyny bank w którym miałem w ogole zdolność..

do tego doszło ubezpiecznenie do czasu ust. hipoteki - 0,216% wartosci inwestycji platne co kwartał. do przeżycia.

kredyt jest wyplacany w transzach i do czasu wyplacenia 100% kwoty place na razie odsetki od udzielonego mi kredytu (mialem z tym konfuzje ale juz mi Pan wyjasnił), a wiec w marcu bedzie to 21 zł smile to duzy plus i na razie mnie to nie poszarpie, moge zacząć zbierać na pełne raty wink

i tyla
          • salos1 Re: dostałem kredyt :-) - moje doświadczenia 17.02.06, 16:55
            ja tez mam taki kredyt i jestem srednio zadowolony, ale kto by myslal ze frank
            tyle spadnie, bo musze doplacac do kazdej transzy od 200 do 400 pln teraz
            miesiecznie.. Z tego co wiem tylko w mbanku nie ma takich problemow z roznicami
            kurowymi.
            • alright Re: dostałem kredyt :-) - moje doświadczenia 17.02.06, 17:30
              ja mam w umowie tak ze z puli franków ktora byla obliczona na dzien uruchomienia kredytu, brane jest co miesiąc tyle frankow zeby starczyło na wielkosc transzy w zlotowkach.

a czy bede doplacal okaze sie za poltora roku wink wtedy bede sie martwił.
              • zbooycerz Re: dostałem kredyt :-) - moje doświadczenia 17.02.06, 17:44
                jest to swego rodzaju zalegalizowana mozliwosc doplacenia po wyplaceniu calego
                kredytu

mnie jednak zainteresowalo inne zdanie: jedyny bank w ktorym mialem zdolnosc

a byles w PKO BP a moze masz cos wspolnego z uprawa roli albo jakims arealem...
                a to przepraszam wink

milego weekendu
                • alright Re: dostałem kredyt :-) - moje doświadczenia 17.02.06, 20:00
                  ah sorry PKO BP dawalo mi zdolnosc ale warunki kredytu były gorsze.

nie uprawiam roli - jaki to ma związek z tematem?
                  bank bgż to juz nie bgż sprzed 10 lat.

pozdrawiam
                  • zbooycerz Re: dostałem kredyt :-) - moje doświadczenia 17.02.06, 20:20
                    jak moga byc gorsze warunki niz 2% marzy do LIBORa?

pewno za bardzo skupiliscie sie na biezacych kosztach kosztem marzy

tak, to nie jest BGZ sprzed 10lat ale ciagle tylko oczko przed PKO BP a moze i
                    nie...

ile bym dal zeby moc sobie uprawiac spokojnie role i miec doplaty... to nic
                    wstydliwego wink

milego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka