smyty 10.03.06, 00:43 Kredyt 290000pln w CHF.2,26% w tym libor 6m.Wklad wlasny 20%. Prowizja 1%, do czasu wpisu na KW 0,81%.30 lat.Ubezpieczenie na zycie 69pln/miesiac. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nkabi Re: Millenium-nowe zasady,co sadzicie? 10.03.06, 10:32 Teraz takie drogie jest ubezpieczenie na zycie?? Czy moze ono zalezy od kwoty kredytu?? A jaka jest w procentowaniu marża banku?? Ponizej 1%, bo libor 6M chyba teraz wynosi okolo 1,37 ?? Pozdrawiam Odpowiedz Link
zbooycerz Re: Millenium-nowe zasady,co sadzicie? 10.03.06, 10:58 ale LIBOR jest akutalizowany kwartalnie wiec 6M byl deczko nizej ogolnie marza 1% nie jest zla no ale i wklad wlasny nie jest niski to byl nowy kredyt czy refinansowany? pzdr Odpowiedz Link
smyty Re: Millenium-nowe zasady,co sadzicie? 10.03.06, 16:08 Kredyt jest nowy , nie re. Odpowiedz Link
jolha Re: Millenium-nowe zasady,co sadzicie? 10.03.06, 10:45 Jak dla mnie bardzo dobre warunki Ci zaoferowali, ja 4 miesiące temu gorsze dostałam jeżeli chodzi o oprocentowanie, może dlatego, że kapkę niższy kredyt. Prowizji nie miałam i za wycenę też nie płaciłam. Ubezpieczenie do czasu wpisu do KW mam takie samo, tylko nie wiem dlaczego ubezpieczenie na życie przy tej sumie takie niskie, ja płacę 74 zł/m-c. Może gdzie indziej teraz ubezpieczają niż w PZU. Pzd. Odpowiedz Link
goscinnie_ino Re: Millenium-nowe zasady,co sadzicie? 10.03.06, 12:55 ubezpieczenie zależy od wysokości kredytu. mi zaproponowali 29 zł przy kredycie na 94 tys. a przy okazji - kredyt na 100% wartości, w CHF, oprecentowany 3,11, prowizja 1%, ubezpieczenie do czasu wpisu 0,81% - co Wy na to? a ten LIBOR to co to takiego? i mam jeszcze napisane coś takiego: Disposable Income (DI) 740 zł - co to znaczy???? pomóżcie, może w końcu zacznę coś kumać???!!!!!! z góry dziękuję Odpowiedz Link
sly_balb Re: Millenium-nowe zasady,co sadzicie? 10.03.06, 14:55 DI= Dochód Rozporzadzalny (dochod netto minus wszelkie obciazenia, koszty utrzymania,...) London InterBank Offered Rate - cena waluty 'x' na (londynskim) rynku miedzybankowym (stopa %, po jakiej banki sa sklonne pozyczyc dana walute innym bankom) Odpowiedz Link
kriss_333 Re: Millenium-nowe zasady,co sadzicie? 10.03.06, 16:46 tzn., ze masz marze 2,11 %, a libor stary 1 %. Jesli licza od Liboru 6 M, to wynosi on dzis 1,38 + 2,11 = 3,49 % i tyle za chwile bedziesz mial. Przewidywanie sa takie ze Libor moze w ciagu roku dojsc do 1,8 % i zaraz zrobi Ci sie ok. 4 %...w CHF. Dlatego biore w zl w ING - dzis 5,11. Wystarczy wzrost CHF o 30 gr i juz masz drozej, ale jak bedzie z frankiem nie wiadomo... Odpowiedz Link
paso Re: Millenium-nowe zasady,co sadzicie? 10.03.06, 17:20 Jak bierzesz diś to jest 5,01% w ING. Też się zastanawiam czy brać PLN w ING , w Milenium chcą mi podobno dać ok 2,20% na CHF. Odpowiedz Link
kriss_333 Re: Millenium-nowe zasady,co sadzicie? 10.03.06, 17:24 5,11, a nie 5,01. Biorą Wibor 6 M z ostatniego dnia poprzedniego miesiaca + 1 % marzy. Odpowiedz Link
gpater Re: Millenium-nowe zasady,co sadzicie? 12.03.06, 13:34 w ING 1% marzy + WiBOR 6M jak współpracuja z deweloperem u którego kupjjesz to obnizaja do 0,9% Odpowiedz Link
arfer Re: Millenium-nowe zasady,co sadzicie? 12.03.06, 14:19 Tyle, że oferty w CHF nie posiadają.. W zł fakt, warunki niezłe, ale i bank strasznie upierdliwy w kwestii spłaty, zabezpieczeń, problemów w okresie spłaty.. A w PLN spokojnie można dostać ciekawsze warunki. Odpowiedz Link
smyty Re: Millenium-nowe zasady,co sadzicie? 10.03.06, 16:12 Oferta z OF taka sama tylko prowizję mają 0,5% i dają notariusza za 50%.Tamta oferta z Expandera(notariusz upust 40%) Odpowiedz Link
arfer Re: Millenium-nowe zasady,co sadzicie? 12.03.06, 14:17 Marża 1,25 + LIBOR Niezłe warunki, ale trzeba brać pod uwagę, że w Millennium dziś LIBOR to 1,01, więc na pewno konkretnie wzrośnie. A ok. 70 zł za ubezpieczenie takiej kwoty to normalna cena. Nie wiem, w jakim jesteś wieku, ale indywidualna ochronka na taki okres czasu mocniej szarpnie Twoją kieszeń. Zresztą, koszt ubezpieczenia będzie maleć. 1 % prowizji, bezpłatna wycena. Gdyby się jeszcze tak nie blokowali przy permamentnych promocjach .. Odpowiedz Link