Dodaj do ulubionych

Urlop wychowawczy a Millenium - skandal !!!!!!!

14.07.06, 08:53
Żona wróciła w maju z urlopu wychowawczego. Pracuje w obecnej firmie od 3
lat, ma umowe na czas nieokreślony. Staramy sie o kredyt i jednym z wymogów
formalnych jest zaświadczenie o dochodach za ostatnie 3 lub 6 miesięcy w
zależności od banku. Żona defacto wracając do pracy w maju posiada
zaswiadczenie ze srednią za ostatnie 2miesiace. Inne banki jak nie widzą w
tym problemu. Niestety miła panienka w Millenium z usmiechem na twarzy
tłumaczy się regulaminem i formularzem. 3 miesiące to 3 miesiące. Czy w tym
banku nic nie da sie zrobić?
Obserwuj wątek
    • starchaser Re: Urlop wychowawczy a Millenium - skandal !!!!! 14.07.06, 10:01
      a po co bierzecie kredyt w Mille?
    • kajka777 Re: Urlop wychowawczy a Millenium - skandal !!!!! 14.07.06, 10:33
      ale gdzie tu skandal? Każdy bank ma prawo ustalać własne zasady przyznawania
      kreydtów. Jak ci nie podoba w jednym, idziesz do innego.
      • tool10 Re: Urlop wychowawczy a Millenium - skandal !!!!! 19.07.06, 08:57
        w Mill przechodzi nawet czynny urlop wychowawczysmile oczywiście na zasadzie
        odstępstwa, raczej Pani z okienka jest słaba w praktyce...
    • herox Re: Urlop wychowawczy a Millenium - skandal !!!!! 14.07.06, 11:11
      Niedługo skandalem będzie to, że bank wymaga wogóle jakichkolwiek zarobków.
      Przecież to darmowy pieniądz, który należy się każdemu!!!!
      Skandal!!!
      Każdy obywatel 400 tys kredytu powinien mieć gwarantowane!
      • aneea do herox 14.07.06, 11:51
        wiesz co herox, powoli mam dosc twojego "wszechwiedzacego" tonu i chamskich
        odzywek. Wez chlopie wyluzuj troche, niemal z kazdego twojego postu wieje takim
        jadem i niczym nieuzasadniona zlosliwoscia wobec pytajacych, ze to az zadziwiajace.
        Forum jest dla osob, ktore maja watpliwosci i sa tutaj by pomogl im FACHOWIEC.
        Ty zapewne nim nie jestes, prozno szukac w twych odpowiedzi tresci
        merytorycznych, a twoje prymitywne osądy z dziesiatkami wykrzyknikow staja sie
        juz naprawde niestrawne.
        • kajka777 Re: do herox 14.07.06, 19:47
          aneea napisała:

> > Forum jest dla osob, ktore maja watpliwosci i sa tutaj by pomogl im
          FACHOWIEC.
          >

nie bronię Heroxa, ale z powyzszym się nie zgadzam. Pytań jest coraz mniej, (a
          jeżeli już to w stylu : czy mamy zdolność?), a wiecej pretensji i żali, ze
          wnioski nie są rozpatrywane przez banki natychmiast i że banki śmią żądac
          dokumentów
          a ja zawsze powtarzam: bank moze żądać czego chce. Klient nie musi spełniać
          żądania i może sobie szukać innego banku z innymi procedurami. Banków u nas w
          bród
    • arfer Re: Urlop wychowawczy a Millenium - skandal !!!!! 14.07.06, 16:33
      Słuchaj, czy gdybyście przynieśli odpis z KW domu sąsiada, też byś miała
      pretensje (w końcu to tuż obok) ??

Po coś zapisy o tych 3 miesiącach funkcjonują i należy je respektować. Na
      zaświadczeniu wpisuje się dane wymagane przez bank, nie - własne widzimisię.

Jeśli Mille Ci się nie podoba, masz co najmniej naście innych banków do wyboru.
      Nie ma o co kruszyć kopii.
    • kkasienka Re: Urlop wychowawczy a Millenium - skandal !!!!! 18.07.06, 21:24
      Może ja pomogę w tej sytuacji. Jestem po podpisaniu umowy kredytowej w
      Millenium. W momencie składania wniosku kredytowego a było to ok. 20 maja byłam
      zatrudniona w swojej obecnej pracy od 2 miesięcy. Umowę na czas nieokreślony
      mam od 1 marca, więc z chwilą składania wniosku nie miałam pełnych trzech
      miesięcy zatrudnienia. Kredyt w Millenium załatwiałam przez Expandera i nasz
      doradca przed złożeniem wniosku wystąpił do banku Millenium o tzw. odstępstwo.
      Formalnie nie mogłabym nawet złożyć wniosku, bo na zaświadczeniu z mojego
      zakładu pracy podane były moje zarobki za okres 2 miesięcy. Udzielenie decyzji
      co do mojej sytuacji trwało ok. jeden dzień. Decyzja była taka, że bank zgadza
      się na odstąpienie od zapisanych reguł, ale pozostawił sobie furtkę, tzn.
      napisali, że przyznanie kredytu zależeć będzie od złożonych dokumentów. Czyli
      był pewien ułamen prawdopodobieństwa, że kredytu nie dostanę. Dodam, że moja
      zdolność kredytowa była przeliczana w ten sposób, że brali dochód z 2 mies. a
      dzielili go na 3 miesiące. Po otrzymaniu decyzji, kazali mi jeszcze dostarczyć
      wyciąg bankowy, potwierdzający, że wpłynęła trzecia pensja i to wszystko.
      Podobnie było w banku PKO BP, tam też odstąpili, od formalnych zasad, ale
      zastrzeżenie było takie, że wypłata kredytu mogłaby nastąpić po okresie kiedy
      minie mi już te 3 miesiące zatrudnienia.
      Także nie zawsze banki ślepo trzymają się zasad.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka