wera10 18.08.06, 14:24 Witam, chcę kupić mieszkanie za 200tys zł. Niemam wkładu własnego. Nic niewiem na temat kredytów, poniewa dopiero teraz zaczełam się tym zajmować. czym różni się kredyt od pożyczki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wera10 Re: chcę kupić mieszkanie, potrzebuję kredyt 18.08.06, 14:44 Dodaję: oboje z mężem zarabiamy razem 3500zł netto, pracujemy ja od 7 lat a mąż od 4 w tej samej firmie. Niemamy dzieci. W tej chwili kupiliśmy działkę i pobudowaliśmy dom (bez kredytu). Wystwiliśmy go na sprzedaż ale w tym czasie chcemy kupić mieszkanie na keryt i całkowicie go spłacić po sprzedaży domu. Odpowiedz Link
doradcaf doradca warszawa 18.08.06, 14:46 Witam serdecznie Kredyt mieszkaniowy jest to kredyt celowy, a pożyczka gotówkowa jest bez określonego celu.tzw. szybka gotówka na nieokreślony cel z krótkim okresem kredytownaia. Chętnie pomogę w wyborze najlepszej oferty kredytowej dostosowanej do Pani potrzeb. kontakt doradcaf@gazeta.pl Odpowiedz Link
doradca_finansowy2 Re: chcę kupić mieszkanie, potrzebuję kredyt 18.08.06, 14:46 Witam, pożyczka hipoteczna jest przyznawana na dowolny cel a zabezpieczeniem jest np. mieszkanie - oprocentowana znacznie wyżej niż kredyt hipoteczny, który jest przyznawany na zakup nieruchomości a pieniądze są przelewane bezpośrednio na konto np. developera. Przy takiej kwocie mógłbym Pani zaproponować kredyt w CHF z oprocentowaniem 2,75 rocznie i prowizją za przyznanie 1,2%. Chętnie przygotuję szczegółową ofertę, zapraszam na maila. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
wera10 Re: chcę kupić mieszkanie, potrzebuję kredyt 18.08.06, 14:51 jakiej wysokości raty miesięczne? Trochę obawiam się obcej waluty. Odpowiedz Link
doradca_finansowy2 Re: chcę kupić mieszkanie, potrzebuję kredyt 18.08.06, 15:06 Witam, jeżeli chcą Państwo spłacić szybko kredyt za pieniądze z domu, to radziłbym zastanowić się nad kredytem w PLN, kredyty spłacane w walutach obcych są tańsze ale tylko wtedy gdy planujemy spłacać kredyt przez przynajmniej kilka lat. Przykładowe raty miesięczne: - dla kredytu w PLN - 1110 PLN - dla kredytu w CHF - ok. 820 PLN Pozdrawiam Odpowiedz Link
wera10 Re: chcę kupić mieszkanie, potrzebuję kredyt 18.08.06, 14:58 Dodam jeszcze, że spłacam pożyczkę po 120zł miesięcznie a zostało jej ok 3000zł w banku PKO Odpowiedz Link
doradca_finansowy_warszawa Re: chcę kupić mieszkanie, potrzebuję kredyt 18.08.06, 15:24 W Pani sytuacji mozliwe jest uzyskanie bardzo atrakcyjnych warunków. Proszę o kontakt mailowy. W ofercie kilkanaście banków. Niezalezna doradcza firma ogólnopolska. adam.szczerek@goldenegg.pl Odpowiedz Link
ziut19 Re: chcę kupić mieszkanie, potrzebuję kredyt 18.08.06, 15:54 Zamiast pisac takie kretynskie posty proponuje Ci od razu pisac na adres mailowy. Po pierwsze masz szanse szybciej od wszystkich dorwac klienta, a po drugie nie bedziesz na forum draznil ludzi. Jesli nie znasz adresow to podpowiem: nick@gazeta .pl . Uwierz naprawde wszyscy beda zadowoleni: i Ty i ja (przypuszczam, ze kilka innych osob tez) i byc moze klient (choc widzac kilka Twoich propozycji to nie jestem pewien). Odpowiedz Link
kajka777 Re: chcę kupić mieszkanie, potrzebuję kredyt 18.08.06, 21:39 ziut19 napisał: > . Uwierz naprawde wszyscy beda zadowoleni: i Ty i > ja (przypuszczam, ze kilka innych osob tez) i byc moze klient (choc widzac > kilka Twoich propozycji to nie jestem pewien). i ja! i ja! ))))) Odpowiedz Link