Dodaj do ulubionych

Millenium - ostrzeżenie

25.01.07, 23:35
Ostrzegam przed doradcami banku millenium, ktorzy z uporem maniaka wmawiają
klientom, że kredyt w tym banku załatwia się w max 2 tygodnie, a decyzja jest
w trzy dni. 7 TYGODNI - tyle właśnie czekalem na kredyt. Omal przez nich nie
straciłem 20000 zł zadatku. Wiem, od kilku innych osób że też po 1,5 miesiąca
czekały na kredyt mimo poczatkowych zapewnień.

Marcin
Obserwuj wątek
    • scotch4me sama decyzja prawie 3 tygodnie 26.01.07, 01:35
      Potwierdzam, że to nie do końca prawda. Ja na samą decyzję kredytową czekałem
      prawie 3 tygodnie. Odnośnie udzielenia kredytu się nie wypowiem, bo wybrałem
      ostatecznie inny bank. Trochę mnie przerażał fakt, że millenium nie podaje
      klientom żadnego numeru telefonu (tylko e-mail). I jak tu w przypadku irytacji
      kogoś telefonicznie opierniczyć? smile
    • delicja11 Re: Millenium - ostrzeżenie 26.01.07, 08:23
      u mnie załatwieanie w tym banku zajęło ok 4 tyg. , ale to i tak z winy
      developera , który trochę nam przeszkadzał ....
    • kredytymieszkaniowe Re: Millenium - ostrzeżenie 26.01.07, 14:59
      Ale wie ile czekał na decyzje poprzedniego wniosku, jak szybko ściągane są
      warunki, jak długo pisana jest umowa, ile dni bank zastrzega sobie na wypłatę.
      Na trudności zawsze można natrafić, ale w Millenium dwa tygodnie to okres
      nierealny i doradca powinien o tym wiedzieć.
    • oli_viaa Re: Millenium - ostrzeżenie 29.01.07, 23:12
      Ja mam zupełnie inne zdanie. U mnie załatwienie kredytu w Millenium trwało ok.
      2 tyg. Na decyzję czekałam tydzień. Te dwa tygodnie wynikają z tego że
      zbierałam dokumenty, developer też próbował robić trudności. Zaskoczyło mnie,
      bo mój doradca osobiście pofatygował się do developera po część papierków.
      Zanim zaczęłam załatwiać kredyt też dużo słyszałam o tym, że trwa to 2-3 mies.w
      tym banku. Byłam więc mile zaskoczona. Kredyt brałam w Lublinie.
      • dorina04 Re: Millenium - ostrzeżenie 30.01.07, 12:22
        Szanowni Panstwo,

mam nadzieje, ze jesli ktos przeczyta to co napisze uwaznie to powaznie sie
        zastanowi nad rozwazaniem brania kredytu w bank Millenium.

Jestem klientem tego banku - kredyt na mieszkanie i naprawde szczerze wszystkim
        odradzam. Juz przy podpisywaniu umowy mialam z nimi same klopoty - trzy razy
        przyjedzalam na podpisanie umowy, bo Pan w banku nie byl na tyle uwazny, aby
        wszysktiego dopilnowac, a na domiar zlego na koniec zgubili moje dokumenty - i
        nie ukrywam, ze to byl dla mnie ogromny znak, aby uciekac stamtad jak najdalej,
        niestety to byly moje pierwsze doswiadczenia z bankiem w sprawie kredytow.
        Teraz minal juz rok i moje problemy nie milnely - za kazdym razem kiedy musze
        sie z nimi skontaktowac, wynika jakis problem, czegos nie maja, cos zgubili -
        ostatnio nawet moje pismo w sprawie wydania dokumentow do sadu o wpis do
        hipoteki! Nie pomagaja pisma do nich pisane, rekalmacje - bo na nie tez nie
        odpowiadaja, lub takze z ogromnym opoznieniem.
        I tak jest caly czas, zaczynam na powaznie szukac innego banku, bo nie mam juz
        zdrowia, zeby z nimi sie meczyc. Naprawde wazna jest obsluga klienta, a
        niestety nie ma tam z kim rozmawiac, maja za duzy balagan w dokumentach, za
        duzo klientow i nie ogarniaja tego.
        Naprade rozsadnie rozwacie oferty w innych bankach, bo nie jest tak prosto od
        nich odejsc, maja cala mase swoich zabezpieczen.

Zniechecona

• dorina04 Re: Millenium - ostrzeżenie 30.01.07, 12:26
          i zapomnialam dopisac jeszcze jedno, ze wystarczy pojsc do oddzialu banku np w
          Arkadii i zobaczyc z jakimi sprawami przychodza klienci (nie do tych do kasy,
          tylko do tych co siedza przy stolikach) - kazdy z pretensjami i reklamacjiami,
          ostatnio jak tam bylam przez ponad godzine, kazdy kto tam podchodzil mial
          jakies uwagi i nie byly to mile rozmowy.

Naprawde zastanowcie sie, bo nie wiecie jeszcze co Was czeka!
          • karkochas Re: Millenium - ostrzeżenie 30.01.07, 18:51
            Dla równowagi: u mnie nie było ani jednego zgrzytu. Umowę podpisywałem w
            Centrum Kredytowym przy Puławskiej, a wszelkie sprawy okołokredytowe załatwiam
            w oddziale na Chomiczówce.
            Aż jestem zdziwiony po tym co się naczytałem w necie.
        • nerudo Re: Millenium - ostrzeżenie 30.01.07, 20:04
          Jestem klientem Banku Millenium od ok 2 lat - przejeli kredyty po dawnym
          PTFie.. nikomu nie życze być ich klientem, same problemy..
    • enrica Re: Millenium - ostrzeżenie 04.02.07, 12:48
      Banki w W-wie to generalnie porażka, traktowanie przedmiotowe i podejrzliwe
      jakby potencjalny kredytobiorca nastawiony był na oszustwo i wyłudzanie. Z
      własnego doświadczenia polecam banki w mniejszych miastach, ja decyzję
      kredytową po przedstawieniu rano najistotniejszych dokumentów dostałam
      (UWAGA!!!) po południu. Do tego Pani z banku sama załatwiała niektóre dokumenty
      od dewelopera, i o czym tu mówić...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka