Dodaj do ulubionych

JAKĄ WODĘ MINERALNĄ PIJESZ I DLACZEGO?

20.04.07, 23:41
CZYTAM O TYCH WODACH MINERALNYCH I MAM WODĘ ,ALE W MÓZGU.Sam nie wiem czym się kierować.Na pewno składem.Jeśli mam wypić powiedzmy szklankę lub dwie dziennie to na pewno bogatą w minerały,a w lecie tym bardziej.Woda uboga w minerały wyrządza ponoć więcej szkody niż pożytku.Z tego co wyczytałem to dwie mają zawartość szkodliwego dla zdrowia boru, a są to bogata w wapń kryniczanka i piwniczanka.Gazowana ponoć głodzi,ale mi najbardziej smakuje.Duża zawartość sodu nie jest wskazana dla ciśnieniowców.Za to ważne jest by miała dużo wapnia i magnezu.A na kaca to to tylko woda Jana,a dodatkowo obniża cukier i choresterol- ale dobrze pogadać na ten temat z lekarzem.Saropolanka dla aktywnych i nerwusów a ja pijam Muszyniankę dobra na flaczki,ale tak szklaneczkę z sokiem z cytryny.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • odmiecia Re: JAKĄ WODĘ MINERALNĄ PIJESZ I DLACZEGO? 23.04.07, 13:53
      powinno się pic wodę mineralną, a nie żródlaną *ze wygl. na bakterie i inne...
      ma mało sodu - jest pyszna, kieruję się bardziej smakiem niż składem:)
      • wesolutkixl Re: JAKĄ WODĘ MINERALNĄ PIJESZ I DLACZEGO? 23.04.07, 17:23
        W grupie krwi b odradza się picie wody mineralnej z uwagi na zawarty w niej sód.
        Ale jak mi się zachce pić to mam pić z fontanny na mieście albo iść z butelką wody przegotowanej z domu,albo kupić Colę potem mieć wyrzuty sumienia.Nie oto chodzi mam raczej unikać i patrzeć się wybierać o niskiej zawartości sodu.
        Piję taką jak mi smakuje a staram się wybierać z dużą zawartością minerałów bo jej nie nadużywam ,a wody z niską zawartością minerałów ponoć bardziej wypłukują organizm niż cokolwiek mu dają.Oczywiście to tylko moja sugestia każdy ma prawo uważać co innego.Pozdrawiam.
    • zuza_130 Re: JAKĄ WODĘ MINERALNĄ PIJESZ I DLACZEGO? 21.08.07, 14:06
      Na pewno jakiej nie pic: SMAKOWEJ, benzoesan sodu, sorbinian potasu. Na mnie
      reklama z Ania Przybylska w roli glownej skutecznie od tych wod odstraszyla.
    • xorin Re: JAKĄ WODĘ MINERALNĄ PIJESZ I DLACZEGO? 02.11.07, 13:37
      Pij taką wodę, jaką lubisz, byle była to mineralka a nie jakaś tam
      "stołowa"ineralizowana".
      Poza tym warto zmieniać pite wody, to znaczy nie pić tylko jednej, chociażby
      była najbardziej ulubiona. W ten sposób organizm uzyska więcej potrzebnych mu
      składników, będzie miał z czego wybierać :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka