Dodaj do ulubionych

numerologiczna jedenastka

17.01.04, 13:53
Jestem numerologiczną jedenastka, wedlog zrodel, z ktorych probowalam
dowiedziec sie czegos na ten temat wynika , ze mozna traktowac to
jednocześnie jako piętno i blogoslawienstwo. Jak kierować swoim zyciem, aby
spelnić się jako 11 i znalezc szczescie.
Obserwuj wątek
    • mii.krogulska Re: numerologiczna jedenastka 17.01.04, 23:28
      Witam serdecznie,
      osoby obdarzone wibracją liczby 11 zwykle czują, że mają w życiu do spełnienia
      jakiś ważny cel. Może być to pomaganie ludziom, może być to pielęgnowanie
      pozytywnych cech własnego charakteru. Idealizm i życzliwość są dla 11 sposobem
      istnienia, choć czasem pozornie 11 bywają słabe i w opinii swojego otoczenia
      dają się wykorzystywać. 11 mają silną intuicję, są z natury religijne i pełne
      szacunku dla wszystkich religijnych tradycji, często też interesują się
      ezoteryką. Sądzę, że jako 11 odkryje Pani swoje powołanie :)

Pozdrawiam, Mii
      • wwwanimaliapl Re: numerologiczna jedenastka 18.01.04, 21:00
        Ja z kolei jestem numerologiczną 33-ką obliczaną z daty urodzenia a 11-tka - z
        imion i nazwiska.
        Dwie mistrzowskie wibracje u jednej osoby- co to oznacza? Mam się cieszyć?
        • ewa.gs Re: numerologiczna jedenastka 19.01.04, 08:43
          animalia,
          33 to wibracja najwyższej miłości, daje ogromny potencjał związany ze wsparciem
          uczuciowym, harmonią, miłością.
          jeśli chodzi o 11 z imion i nazwiska, to czy policzyłaś imię od bierzmowania,
          jeśli je masz? czy policzyłaś nazwisko panieńskie?
          Jeśli tak, to obliczyłaś cele życiowe. Trudno się wypowiadać, bo zawsze wolę
          policzyć sama, dla uniknięcia błędów. Ale cele życiowe 11 dla numerologicznej
          33 mogą czasem blokować mistrzowski potencjał - zbyt dużo wibracji jednego
          gatunku to to samo co jej całkowity brak... jedna mistrzowska najczęściej
          blokuje drugą.
          Zależy to oczywiście od reszty portretu numerologicznego.
          pozdrawiam,
          numerolog.
          • bruksselka Re: numerologiczna jedenastka 19.01.04, 12:20
            Zainteresowalo mnie to co napisalas Ewo , ze nalezy policzyc rowniez imie z
            bierzmowania i nazwisko panienskie. Ja zmienilam nazwisko po wyjsciu za maz ...
            stad nie wiem , czy powinnam uwzgledniac przy obliczeniach jedno, czy tez dwa
            nazwiska?
            pozdrawiam
            • ewa.gs Re: numerologiczna jedenastka 19.01.04, 12:27
              bruksselko,
              uwzględnić należy wszystkie dane, a więc
              - I imię
              - II imię
              - imię od bierzmowania
              - nazwisko panieńskie
              - nazwisko po mężu (jeśli byłaś zamężna kilkakrotnie, to po każdym mężu)
              - ew. zmiany danych podczas długotrwałych pobytów za granicą (np. przy zmianie
              nazwiska z Kowalska na Kovalsky należy do analizy dodać jeszcze nazwisko
              Kovalsky)
              - ew imiona buddyjskie lub inne nadane imiona duchowe

no i dobrze jest wiedzieć, co nie wszyscy numerologowie podają, że w
              numerologii litera Y jest spółgłoską...
              pozdrawiam
              Ewa
              • bruksselka Re: numerologiczna jedenastka 19.01.04, 14:13
                Dziekuje:)

i pozdrawiam
              • jadeithe Re: numerologiczna jedenastka 19.01.04, 21:13
                ewa.gs napisała:

> bruksselko,
                > uwzględnić należy wszystkie dane, a więc
                > - I imię
                > - II imię
                > - imię od bierzmowania
                > - nazwisko panieńskie
                > - nazwisko po mężu (jeśli byłaś zamężna kilkakrotnie, to po każdym mężu)
                > - ew. zmiany danych podczas długotrwałych pobytów za granicą (np. przy
                zmianie
                > nazwiska z Kowalska na Kovalsky należy do analizy dodać jeszcze nazwisko
                > Kovalsky)
                > - ew imiona buddyjskie lub inne nadane imiona duchowe
                >
                > no i dobrze jest wiedzieć, co nie wszyscy numerologowie podają, że w
                > numerologii litera Y jest spółgłoską...
                > pozdrawiam
                > Ewa
                • jadeithe Re: numerologiczna jedenastka 19.01.04, 21:18
                  pospieszyłam się

ewa.gs napisała:

> uwzględnić należy wszystkie dane, a więc
                  > - I imię
                  > - II imię
                  > - imię od bierzmowania
                  > - nazwisko panieńskie
                  > - nazwisko po mężu (jeśli byłaś zamężna kilkakrotnie, to po każdym mężu)
                  > - ew. zmiany danych podczas długotrwałych pobytów za granicą (np. przy
                  zmianie
                  > nazwiska z Kowalska na Kovalsky należy do analizy dodać jeszcze nazwisko
                  > Kovalsky)
                  > - ew imiona buddyjskie lub inne nadane imiona duchowe

No tu bym polemizowała. Wiem, że Gladys Lobos zaleca uwzględnianie wszystkich
                  imion i nazwisk ale ona pochodzi z Hiszpanii a tam kobieta biorąca ślub, zawsze
                  dodaje do swojego rodowego, nowe nazwisko męża. Zachowuje wszystkie poprzednie
                  w dokumentach, nawet jeśli wychodzi za mąż kilka razy. W Polsce po ślubie
                  kobiety zazwyczaj przestają używać nazwiska rodowego, zatem bardziej zasadne
                  jest, aby horoskop sporządzać na podstawie imion i nazwisk(a) aktualnie
                  wpisanych do dowodu osobistego.

> no i dobrze jest wiedzieć, co nie wszyscy numerologowie podają, że w
                  > numerologii litera Y jest spółgłoską...

Z tym też jest różnie. Numerologia kabalistyczna naprzykład przyjmuje J jako
                  samogłoskę.

> pozdrawiam
                  > Ewa

Pozdrawiam

• ewa.gs Re: numerologiczna jedenastka 20.01.04, 08:31
                    jadeithe,
                    zrobiłam bardzo wiele portretów numerologicznych według tych zasad o których
                    pisałam, a co więcej, bardzo wiele zmian tych portretów. Nie zdarzyło mi się
                    pomylić w ocenie człowieka (nooo nie, przesadzam, na początku owszem, kiedy
                    jeszcze się uczyłam).
                    Przy zmianie karty pracuję z wahadłem, rozmawiam z Wyższym Ja człowieka,
                    któremu pomagam, dlatego wiem, że informacje, które otrzymuję, sa prawidłowe.
                    Ne wiem jak to jest w innych typach numerologii (jak wspomniana przez Ciebie
                    kabalistyczna), ale podejrzewam, że kiedy stosuje się inny system liczenia,
                    stosuje się również inną jego interpretację.
                    Co do uwzględniania wszystkich imion i nazwisk, również w Polsce wszystkie one
                    są zapisane w dokumentach - choćby w urzędach. Dlatego biorę pod uwagę je
                    wszystkie.
                    Ponieważ numerologia rozpatruje równiez podpisy, a dokładnie ich treść
                    (zawiadują przeznaczeniem), aktualne nazwisko rzeczywiście ma duży wpływ na
                    życie - ponieważ nim właśnie się podpisujemy.
                    Pozdrawiam
                    Ewa
                    • tedd11 Re: numerologiczna jedenastka 28.03.04, 15:41
                      Poniewaz mowa o 11-kach to mam pytanie do osob parajacych sie numerologia:
                      Jestem urodzony 11 marca, liczba zycia 11 (29), samogloski 11 i spolgloski 11
                      (29). No, i czy z tym da sie zyc...?
                      Dodam ze w obliczeniu nie biore pod uwage imienia z bierzmowania (Jerzy).
                      Pozdrawiam
          • wwwanimaliapl Re: numerologiczna jedenastka 19.01.04, 18:53
            Upss...nie policzyłam imienia od bierzmowania...
            No to nie jestem 11-tką...
            Ale, jak piszesz, moze to miec swoje dobre strony , bo mi nie zablokuje 33-ki.
            Gdzie moge znaleźc więcej informacji na ten temat? A może mogłabym poprosic
            Ciebie , na priv lub w innej formie, o interpretacje numerologiczna podajac
            dokładna date urodzenia?
            Będe bardzo wdzięczna.

Kasia
            • ewa.gs Re: numerologiczna jedenastka 20.01.04, 08:32
              wpadnij na ewa.gs@gazeta.pl :)
              pozdrawiam
              Ewa
    • ewa.gs Re: numerologiczna jedenastka 19.01.04, 08:39
      agnieszka,
      numerologiczna jedenastka to duży potencjał związany z wrażliwością i rozwojem
      duchowym. Jak każdy potencjał, jeśli wykorzystany, daje poczucie spełnienia.
      Jeśli zaś z niego nie korzystasz, powoduje frustracje.
      Dano Ci wielkie możliwości, więc jeżeli będziesz na siłę usiłowała z nich nie
      korzystać, będziesz po prostu otrzymywać informację zwrotną, że nie tędy
      droga...
      pozdrawiam,
      numerolog.
      • ama5 Re: numerologiczna jedenastka 19.01.04, 18:38
        Ale wlasnie ktoredy ta droga? Jaki jest ten potencjal? Nie jestem wprawdzie 11,
        a 9, ale urodzilam sie 11 i wczytujac sie w numerologie (nie zajmuje sie nia na
        codzien) wyliczylam sobie gdzies w 3 cyklu jesli dobrze pamietam 22. Mimo to
        kiedy czytam o sfrustrowanych 11 nie wykorzystujacych potencjalu to wlasnie tak
        dokladnie sie czuje, ale ciagle nie wiem, ktoredy ta droga?! moze to wcale nie
        do mnie? a moze przyjdzie z czasem ...?
        • ewa.gs Re: numerologiczna jedenastka 20.01.04, 08:19
          Ama,
          jeżeli urodziłaś się 11go dnia, to również masz potencjał 11, a i droga 9tki
          zawiera w sobie misję - misję pomocy innym. Niezrealizaowany potencjał
          najczęściej jest powodem frustracji.
          Pytasz którędy ta droga - tego Ci nie powiem, ponieważ tylko Ty to wiesz.
          Obserwuj uważnie informacje zwrotne, które otrzymujesz.
          W moim przekonaniu, droga, na której czujesz, że wszystko idzie pod górkę, to
          niedobra droga. Nie mówię oczywiście o tym, że najlepiej jest nie wkładać w
          życie wysiłku, mówię natomiast, że jeśli obraliśmy jakiś kierunek i nie mamy
          żadnych efektów działań, to nie jest to dobry kierunek. To, że nic się nie
          układa, jest dla mnie właśnie informacją zwrotną.
          pozdrawiam
          numerolog
      • bruksselka Re: numerologiczna jedenastka 19.01.04, 20:16
        Ewo,
        mowiac o liczbach mistrzowskich pomija sie czesto temat odpowiednich partnerow
        numerologicznych dla tej wibracji. Czy istnieje jakas preferencja ze strony 11
        do jakiejs liczby? Czy tez nie ma to wiekszego znaczenia dla liczby
        mistrzowskiej?
        pozdrawiam
        • ewa.gs Re: numerologiczna jedenastka 20.01.04, 08:36
          bruksselka,
          nie wierzę w numerologię porównawczą. Człowiek nie jest liczbą, co więcej,
          napewno nie jest JEDNĄ liczbą :))
          Jedenastki sa przeróżne, ponieważ zależy to od reszty ich portretu. Dlatego nie
          widzę możliwości wskazania ewentualnego partnera jako JEDNEJ liczby.
          Sa oczywiście ludzie, u których po analizie karty okazuje się że są od siebie
          bardzo różni, ale czy to rzeczywiście oznacza, że nie moga się porozumieć albo
          stworzyć dobrego związku?
          pozdrawiam
          Ewa G.
          • bruksselka Re: numerologiczna jedenastka 20.01.04, 10:42
            Ewo,
            czy potrfilabys cos powiedziec o polaczeniu liczb, wynikajacych z tych dat:
            ona 25.03.74
            on 21.05.74

pozdrawiam i dziekuje:)
            • marli3 Re: numerologiczna jedenastka 20.01.04, 10:56
              bruksselka,
              jak już pisałam, uważam, że numerologia porównawcza nie ma większego sensu.
              Ludzie o najbardziej nawet różnych charakterech potrafią się ze sobą dogadać,
              pokochać i stworzyć szczęśliwy związek...
              związek nie jest połączeniem liczba, ale połączeniem ludzi :)
              Można oczywiście uprzeć się i powiedzieć, że ktoś nie pasuje do kogoś innego,
              ale tak naprawdę byłoby to tylko widzimisię.
              Poza wszystkim, daty urodzenia to jednak za mało na analizę.
              pozdrawiam serdecznie
              numerolog
              • ewa.gs Re: numerologiczna jedenastka 20.01.04, 11:01
                ojej :)))
                przepraszam wszystkich, którym pomieszałam :)
                marli3 w poprzednim poście to wbrew pozorom ja. Korzystamy z tego samego
                komputera z z koleżanką, i bywa że któraś się nie wyloguje.
                Postaram się zawsze wysyłać wiadomości jako ewa.gs i nie robić już zamieszania.
              • bruksselka Re: numerologiczna jedenastka 20.01.04, 11:07
                Dziekuje:)

i pozdrawiam
    • endomedia Re: numerologiczna jedenastka 19.01.04, 09:57
      czyli wibracją mistrzowska. 11 rządzi planeta Uran, której funkcją jest
      oświecanie.Jest to tzw. wibracja mistrzowska, wskazująca na wysoki stopień
      rozwoju duszy, tzw. „stara dusza”. Hasła: objawienie, medialność,
      wizjonerstwo, inspiracja, uduchowienie, humanitaryzm. „Posłaniec bogów”.
      Zadaniem 11-tek jest przekazywanie ludzkości nowych idei i praca dla postępu.
      Ta wibracja zazwyczaj nie sprzyja sprawom materialnym, ponieważ talenty
      jedenastki nie są na sprzedaż. Jej lekcją jest dzielić się z innymi wiedzą i
      oświeceniem. Jeśli postępuje bezinteresownie, pieniądze (i to nawet niemałe)
      przyjdą same. Ale nie wolno się za nimi uganiać. Musi unikać egocentryzmu i
      narcyzmu.
      Jedenastka ma obowiązek inicjowania innych, dzielenia się swą wiedzą
      wewnętrzną, którą nagromadziła w poprzednich wcieleniach, posiada wiedzę
      niedostępną dla innych, a jej intuicja pozwala jej od razu widzieć rzeczy,
      których inni nie pojmują.
      Ma pan umiejętność przekazywania wiedzy. Ale nie może to być utrwalanie
      starego, lecz torowanie drogi dla nowego rozumienia. Czyli nie ma to być
      uczenie tradycyjnej wiedzy, np. uniwersyteckiej, lecz otwieranie ludziom oczu
      na rzeczy mniej oczywiste i zachęcanie ich do niekonwencjonalnych poszukiwań
      oraz samodzielnego myślenia.
      Jedenastka musi być prekursorem, ponieważ wyprzedza epokę i jest mistrzem
      duchowym.
      W negatywie grozi klęska, rozpacz, napięcie nerwowe, trudne stany emocjonalne,
      podświadome lęki, melancholia, żądza władzy, despotyzm i egoizm. To zdarzyć
      się może tylko wtedy, gdy jedenastka nie uwierzy w swoją misję i nie podejmie
      zadania.
      W dziedzinie zdrowia należy uważać na system nerwowy, zdrowie psychiczne,
      zranienia, oparzenia. Z przepracowania grożą choroby żołądka i depresja.
      Należy nauczyć się relaksować i odpoczywać.

cóż...sam jestem urodzeniową 11 i czasem zastanwaiam się, jak ja mam to unieść.
      Ewidentnie czuję swą misję, wiem, że mocno sie rózni od tego co dotychczas
      robiłem, co na swój temat myslałem i jak działałem. Czasem mam wrażenie, że
      musze odłożyc wszystkie narzędzia które mi słuzyły , pozwalały radzić sobie
      skutecznie we współczesnym świecie. Czuję, że nie chcę już z nich korzystać.
      Tamtych narzędzi - sprawdoznych - byłem pewien, nowych, jeszcze nie widzę,
      przeczuwam ledwie, to powoduje lęk, tkwienie w jakieiś wyrwie, MIĘDZY CZASIE.
      Obserwuję i inne 11 tki i...podobne sa ich losy podobne bo pokomlikowane, a
      doswiadczeń, zwrotów akcji, wyborów starczyłoby na kilka żyć.
      Pozdrawiam Ciepło. Jeśli mogę cos Ci podpowiedzieć, wesprzeć, doradzić...to
      napisz do mnie, chętnie to zrobię.
      • kiciia2011 Re: numerologiczna jedenastka 27.02.04, 11:25
        Witam!
        Mam pytanie: jako numerologiczna 11 w jakim zawodzie moglabym odnalezc swoje
        powołanie? Zmieniłam juz prace 3 razy i jakos nie moge dalej sie odnalezc-
        poprostu to nie jest to!! Prosze o rade:))) moj e-mail: kiciia201yahoo.com
        pozdrawiam
        kiciia
        • ewa.gs Re: numerologiczna jedenastka 27.02.04, 12:05
          musiałabym znać choćby cała datę urodzenia, żeby cokolwiek przybliżyć.
          • asialoli Re: Pytanie do pani Ewy G. 28.02.04, 10:12

w dowodze wpisane Joanna , a w domu mowią do mnie Asia , czy mam uwzglednic te
            dwa imiona przy obliczaniu??
            • ewa.gs Re: Pytanie do pani Ewy G. 01.03.04, 11:50
              Nie, w tym wypadku Asia funkcjonuje jedynie jako podpis.
              pozdrawiam
              Ewa G.
              • tedd11 Re: Pytanie do pani Ewy G. 28.03.04, 15:58
                ewa.gs napisała:

> Nie, w tym wypadku Asia funkcjonuje jedynie jako podpis.
                > pozdrawiam
                > Ewa G.
                Odpowiadam cytujac jedynie dlatego ze moj list trafil w srodek watku a nie na
                koniec jak chcialem. A chcialbym prosic o komentarz.
                A wiec:
                ur. 11 marca, liczba zycia 11 (29), samogloski 11, spolgloski 11 (29).
                Nie ukrywam ze troche.... za duzo tych jedenastek...
                Aha, mam 45 lat.
                W obliczeniu pomijam imie z bierzmowania (Jerzy) bo nie jest mi ono specjalnie
                bliskie.
                Pozdrawiam bardzo
                • ewa.gs Re: Tedd11 29.03.04, 13:02
                  to nie całkiem tak...
                  po pierwsze - imię z bierzmowania, nawet niezbyt bliskie człowiekowi, działa.
                  Po drugie, nadal trochę za mało danych (cała data jest niezbędna, a poza nią
                  jeszcze potencjały i podpisy)
                  Po trzecie, nie wiem z jakiego systemu korzystałeś przy obliczaniu, nie mogę
                  podjąc się interpretacji nie wiedząc tego. Czy wiesz np., że y jest spółgłoską?
                  Jeśli dopowiesz więcej, z przyjemnością podam jakąś analizę tego.
                  Pozdrowienia
                  Ewa G.
                  • tedd11 Re: Tedd11 29.03.04, 16:23
                    Pani Ewo chetnie podam dodatkowe informacje, ale czy mam zrobic to tu na Forum?

Poza tym co to sa potencjaly i podpisy?

Jesli chodzi o y to nie ma go w imieniu i nazwisku ale jest w imieniu od
                    bierzmowania czyli Jerzy.

Pozdrawiam

Ted
                    • ewa.gs Re: Tedd11 30.03.04, 08:22
                      nie nie, na forum to bez sensu, zapraszam na maila.
                      ewa.gs@gazeta.pl
                • jasmin_11 Re: Pytanie do pani Ewy G. 03.06.04, 00:02
                  Intryguje mnie, co to jest ten podpis, czy chodzi o tzw. skrócony podpis
                  czyli "parafkę", czy o coś innego ? Byłabym wdzięczna za odpowiedź, jeśli ktoś
                  wie.
      • katka16 Re: numerologiczna jedenastka 22.04.04, 12:09
        Witaj, też jestem 11 i faktycznie podany przez Ciebie opis dobrze do mnie
        pasuje. Czy dobrze wyliczyłam, że 11 jest teraz w 8 roku cyklu? Co to onacza?
    • azlab Re: numerologiczna jedenastka 03.06.04, 09:24
      ja jestem 22
      co to oznacza?
    • irona.sonata Re: numerologiczna jedenastka 30.04.23, 14:11
      To zadawane
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka