09.02.04, 21:06
Słyszałem, że gdy uran tarnzytuje VII dom horoskopu urodzeniowego danej
osoby, nagłej zmianie ulegają kwestie związane z małżeństwem. Osoby, które są
w trwałym związku zrywają go i odwrotnie osoby, które żyją amotnie nagle
zmieniaja dotychczasowe podejście do stałych związków. Czy jest w tym choć
cień prawdy?
Obserwuj wątek
    • iza.podlaska Re: uran 09.02.04, 22:41
      Witam,
      Tranzyt Urana przez VII dom, a szczeolnie w koniunkcji z Descendnetem, moze
      niesc takie wydarzenia. Jest to na pewno zmiana nastawienia do zwiazkow, zmiana
      upodoban co do wymarzonego partnera lub zkiana relacji z partnerem. Zalezy to
      jednak od indywidulanego horoskopu, a to mozna okreslic badajac aspekty, jakie
      odbiera ta plenta w horoskopie i od domu, w jakim sie znajduje i na jakie ma
      wplyw

Pozdrawiam serdecznie

Iza Podlaska
      • merkura Re: uran 10.02.04, 00:36
        Dziekuje za wyjaśnienia. Mam nadzieję,że pozwolisz mi jeszcze podrążyc temat.
        W niedługim czasie szykuje mi się jednoczesny tranzyt merkurego i urana przez
        Decendent (w horoskopie urodzeniowym węzeł północny tworzy prawie ścisłą
        koniunkcję z Dec.). Zbiega się ten układ w czasie z innym aspektem dość chyba
        szczególnym, a mianowicie z opozycją tranzytującego plutona(w IV d.-strzelec)do
        urodzeniowego księżyca (d.X- bliżnięta). Pluton ten tworzyć będzie jednocześnie
        kwadraturę z plutonem urodzeniowym(d.I-panna) oraz z urodz. marsem (d.VII-
        ryby). Ponadto wystapi wówczas kwadratura tranzytującego saturna do saturna
        urodzeniowego(d.IX - byk) i jowisza ur. (d.III- skorpion).
        Ten kład ma nastąpić tuz po ścisłej koniunkcji jowisza tranzytującego z
        jowiszem urodzeniowym.
        Nie wiem czy to co napisałam jest zrozumiałe. Na tyle potrafie okrelić układ
        planet. Nie potrafie jednak tego zinterpretować, a wydaję mi się że są to dość
        znaczące aspekty, które zbiegają się w czasie. Czy moge Cie prosić o pomoc w
        interpretacji, bo trochę mnie to niepokoi. Czy słusznie?
        Z góry dziekuje za poświęcony czas.
    • willczur Re: uran 10.02.04, 16:56
      nie kazde tranzyt przynosza okreslone z tym wydarzenia , w wiekszosci
      przypadkow musza byc poparte jeszcze progresjami , jesli w danym momencie
      tranzytujaca planeta ma poparcie ,,progresywne ,, wtedy sa duze szanse ze
      okreslone wydarzenie nastapi , ale jescze musza istniec okreslone
      wzajemne ,,predyspozycje ,,w horoskopie natalnym,.Tak wiec nie kazde tranzyty
      sa ,,skuteczne,, wiec spokojnie , nie panikuj :P)
    • irona.sonata Re: uran 30.04.23, 10:05
      Hmm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka