17.11.10, 19:59
witam posiadaczy shis tzu ,ja jestem posiadaczką shistzu od tygodnia latka ma 11tygodni kupiłam ją jestem bardzo zadowolona z niej TYLKO próbuje ją uczyć czystosci na gazete kuwete na dworze a ona na odwrót nic niełapie może ktos mi doradzi co robic jak kupowałam to podobno była nauczona czystosci a tu gucio!jeszcze karma ,niechce wogule tego jesc chodowca kazał dawac chapi a ona tego niechce woli to co jest domowe mleko kurczak gotowany parówki troche mnie już zaczyna to męczyc !!!
Obserwuj wątek
    • an3czka2 Re: łatunia 17.11.10, 21:16
      Nie za szybko cię to męczy?. Każda(y) z nas uczył pieska po woli, 11 tygodni to maluch. Trzeba mu poświęcić dużo czasu. Staraj się z pieskiem wychodzić zaraz po posiłku, jak się załatwi pochwal go głaszcząc to najszybciej załapie. Chapi wywal do kosza, bo to nie karma dla shih-tzu. Znaczy nie dosłownie ale podawaj mniej i wprowadzaj po woli Royala lub inną ale dobrej marki. Miałam kilka psów i chapi i Pedigri nie podawałam, są kiepskiej jakości.
      Nie podawaj jej mleka to jej zaszkodzi, krowiego mleka nie podaje się psom i kotom także. Domowe jedzenie jest dobre...dla nas, a nie dla psa. Jeżeli chcesz to ugotuj jej indyka z ryżem i jarzynami w proporcjach po 1/3 wszystkiego. Potem poduś jarzyny, mięsko pokrój drobno i podaj. Można dodać trochę oliwy(około łyżeczki na miseczkę). Wiesz to są kochane, mądre psy, ale wymagające odpowiedniej diety, kosmetyków, pracy z naszej strony. zresztą każdej rasy szczenie wymaga pracy i czasu przy układaniu go. Ale to procentuje z czasem.
    • tenshii Re: łatunia 17.11.10, 21:23
      Trzeba było o tym pomyśleć przed zakupem psa.
      Szybko tracisz cierpliwość.

Chappi? Co to za hodowca :/ Jakiś pseudo chyba. Chappi to sam syf, szczególnie dla szczeniaka.
      Mleka też już nie powinna pić. Pies nie trawi laktozy.
      • shih-mo Re: łatunia 17.11.10, 21:39
        Dziewczyny mają całkowita rację.
        Twój piesek jest jeszcze malutki i nie spodziewaj się że w przeciągu tygodnia czy dwóch nauczy się czystości. Są psy które potrzebują na to nawet kilku miesięcy.
        I ta karma. Chappi to jedna z najgorszych. Sama zastanawiam się cóż to za hodowca karmił tym psa i to na dodatek shih-tzu. Te psy naprawdę niewiele jedzą i warto dlatego zainwestować w dobrą karmę. Żywienie psa ma ogromny wpływ na jakość i długość jego życia.
        Każdy kto decyduje się na shih-tzu powinien być świadomy jakie wymagania ma ten piesek. Czyli dobra karma, dobre kosmetyki, odpowiednia pielęgnacja. I pamiętaj że to wrażliwe pieski i nie wolno krzyczeć ani tym bardziej bić np. za nasiusianie w domu.
        • agatek28 Re: łatunia 18.11.10, 10:16
          Również dołączam się do moich przedmówczyń. Mają rację...takie jedzenie nie jest dla nich odpowiednie..a jeśli dajesz mu np: jedzenie ze stołu to tym bardziej nie ruszy innego. Myślę, że warto wystawić na próbę i przegłodzić...wsypać ROYALA do jego miseczki i czekać..ale..NIE DAWAJĄC NIC INNEGO! To moja rada bo sama tez tak robiłam.A co do nauki czystości to kochana...musisz być konsekwentna i często wynosić na dwórek zwłaszcza po jedzeniu i spaniu...uwierz mi...nauczy się:) Pozdrawiam i życzę cierpliwości...bo na początku musimy się poświęcić by pózniej mieć kochanego urwisa;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka