12.02.13, 17:51
Witam!
Nie jest to żadne oszustwo nic z tych rzeczy. Szukam kogoś dobrej woli, kto byłby skłonny podarować mnie i mojej rodzinie pieska Shih tzu (niekoniecznie szczeniaka). W skrócie opowiem, że córcia ma astmę i bardzo dużą alergię na sierść, ma 5 lat i kocha psy. Choruje też na epilepsję. Nie jestem żadną naciągaczką. Jeśli ktoś chciałby znać więcej szczegółów proszę pisać na maila odpowiem na każde pytanie mogę nawet podać numer telefonu.

Mój email: belkakbelak@o2.pl
Obserwuj wątek
    • 9czarna Re: Przyjmę 12.02.13, 18:19
      Z pewnością nie jedna osoba z chęcia przyjęła by shihtziaka ale trudno będzie znależć taką którą zechce go podarować,te psiaki trochę kosztują. A ich utrzymanie wcale nie jest takie tanie jak mogło by sie wydawać.Wśród tej rasy dość często wystepują alergie a karma dla alergika też nie jest tania. No i bardzo ważna jest umiejętna pielęgnacja oraz regularne wizyty u fryzjera. Ale może będziesz miała szczęście i znajdzie sie ktoś miły:)
      • an3czka2 Re: Przyjmę 12.02.13, 18:48
        Kochanie jak dziecko ma astmę to i shih tzu może uczulać. Ma delikatny podszerstek jak się okazuje, i złuszczający się naskórek, który uczula bardzo często. Pielęgnacja kosztuje sporo, więc skoro was nie stać na pieska to po co wam shih tzu?. To naprawdę pracochłonny piesek, i koszt utrzymania jest spory. Może spróbujcie w schronisku, ale przy alergii i astmie odradzam, i wiem co mówię. Może nie jest miłe to co napisałam, ale takie są realia.
        Pozdrawiam Ania.
        • adzikkkkk Re: Przyjmę 12.02.13, 21:19
          Zapytaj tu:
          www.dogomania.pl/forum/threads/198023-SHIH-TZU-w-potrzebie!
          albo tu
          plaskate.org.pl

Ale tak jak dziewczyny pisały, shih tzu też uczula niekiedy. Co do oddawania psów tej rasy to wcale nie jest taki odosobniony przypadek, ja mam dwie adoptowane suczki. Moda przemija, ludzie się pozbywają.
          Pozdrawiam
          Ada
          • belkakbelak Re: Przyjmę 12.02.13, 21:21
            Bardzo dziękuję za wszelkie odpowiedzi i podpowiedzi :) Faktycznie nie stać nas na jednorazowy wydatek rzędu kilkuset złotych, lecz mamy zaprzyjaźnionego fryzjera i weterynarza więc o koszty utrzymania się nie martwię. Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi :)
            • 9czarna Re: Przyjmę 13.02.13, 09:58
              To nie przez złośliwość odradzamy Ci takiego pieska,poprostu koszt utrzymania shih tzu bywa spory,psiaki mają skłonności do alergii a karma dla alergika nie jest tania no i pielęgnacja też kosztuje. Shihtziakom trzeba zapewnić dobra karmę i pielęgnację,karny marketowe odpadają oraz zwykłe szampony też. Zapoznaj sie z cenami karm z wyższych półek,przemyśl wszystkie za i przeciw i wtedy pomyśl nad psiakiem. Decyzja o adopcji czy kupnie psa to decyzja poważna i na całłe jego życie. Pies to nie zabawka dla dziecka,pies czuje i bardzo szybko przywiązuje sie do człowieka. A niestety dużo ludzi jeszcze o tym zapomina,i robią prezent dziecku a potem czytamy ogłoszenia oddam bo wyjeżdzam a tak naprawdę to piesek sie znudził bo trzeba kilka razy dziennie wyprowadzać bo kosztowny w utrzymaniu itd. Przykre ale prawdziwe.
              • malgokasp59 Re: Przyjmę 13.02.13, 10:07
                Do tego wszystkiego dodam , że pieska można kupić również na raty - tak kupiłam moją poprzednią sznaucerkę.
                • belkakbelak Re: Przyjmę 13.02.13, 10:49
                  Dziękuję bardzo, zapoznam się z wszystkim cenami karm itd. Decyzja o piesku była bardzo długo przemyślana przeze mnie i męża, to nie kaprys. Wiem że pies przywiązuje się na całe życie. Sama miałam ratlerka który zdechł po 11 latach życia i wiem jakie to przeżycie. Dziękuję slicznie za podpowiedzi. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka