Dodaj do ulubionych

Nowa karma:)

05.09.13, 17:26

Ja długie miesiące karmiłam moje małe Simply i kurcze skonczyła się:(. Wróciłam z wczasów, siadam do netu i szok ...zero Simply w Polsce. Kakadu nie sprowadza, telekarma też, i musiałam poszukać czegoś nowego. Znalazłam Hiszpańską karmę Exclufsive Gosbi, jagnięcinę z ryżem, oraz na próbę z łososiem. Za wór 3 kg wyszło coś około 60 zł i 22 zł za kg z łososiem. Pierwszy raz widziałam jak moja Lila wcina karmę z rybą i robi to tak łapczywie:). Druga z jagnięciną też im pasuje i jedzą ze smakiem. Bardzo mnie to cieszy, bo z suchą zawsze po za Simply był problem. Skład ma zbliżony do Simply, żadnych zbóż i świnstw konserwujących. Dużo warzyw zawiera, oleje omega, algi i itd. a mięsa 36 %. W necie bardzo ją chwalili inni kupujący, ale można kupić tylko w dwóch miastach, ewentualnie net. Są granulki dla małych ras, oraz szczeniąt małych ras. choć ja pomyliłam worek i wzięłam dla większych, ale spokojnie dziewczyny dają radę. Fajnie że we Wrocławiu mam sklep i mogę kupić bez problemu. Teraz zobaczę jak psy ją strawią i czy będzie spokojnie jak po Simply. Napiszę za jakiś czas jakie są efekty po nowym jedzonku.
Pozdrawiam Ania.
Obserwuj wątek
    • malgokasp59 Re: Nowa karma:) 05.09.13, 19:44
      Znalazłam adres sklepu we Wrocławiu i przesłałam synowej , bo sunia teraz jest u dzieci . Kończy się jej karma która przywiozłam z domu i trzeba kupić nową , może spróbujemy.
      Dziękuję Aniu za podpowiedź.
      • 9czarna Re: Nowa karma:) 06.09.13, 09:19
        Byc moze i my spróbujemy:)
        • an3czka2 Re: Nowa karma:) 06.09.13, 17:58
          Na razie się sprawdza, drugi dzień się zajadają. Lilka w .życiu nie ruszyła karmy z rybą, a tą pałaszuje. Jagnięcina też jest ładnie zjadana. Oby było tak jak pisz inni ,że sprawdza się fajnie i psom to odpowiada, a przy tym sierść piękna itd. Okaże się w praniu :).
          Pozdrawiam Ania.
          • 9czarna Re: Nowa karma:) 10.09.13, 16:05
            Oby sluzyla Twoim dziewczynom Aniu wiem ile przeszlas z Lilka i jej alergia.Aniu wstaw jesli mozna prosic i jesli to nie problem kilka zdjec Twoich dziewczyn:)
            • an3czka2 Re: Nowa karma:) 10.09.13, 19:40
              Ok, jutro pomęczę Dasię to wstawi z wczasów zdjęcia i ostatnie z pobytu synka Liluni u nas. Wyrósł na pięknego psa Łasio.
              Pozdrawiam Ania.
              • 9czarna Re: Nowa karma:) 11.09.13, 09:46
                Super:)Dziekuje:)
    • dziewczyna1983 Re: Nowa karma:) 11.09.13, 09:28
      witam, moge prosić o link gdzie można kupic ta karmę w necie? dzięki.
      • an3czka2 Re: Nowa karma:) 11.09.13, 11:09
        Podaję ci namiar.gosbi.sklep.pl/sklep-internetowy-o-firmie-inf-17.html Pamiętaj aby wybierać rozmiar karmy mini, a jak dla szczeniaka to mini puppi. Moja rada też jest taka aby nie brać większego opakowania niż 3 kg, a na początek wybrać kg. U nich jest opakowanie chyba 900 gr, więc będzie okey. # kg należy wybrać dlatego że po 3-4 tygodniach karma wietrzeje i wytwarzają się roztocza, więc po co ryzykować. Taka ilość jest akurat na miesiąc dla psa , więc wystarczy spokojnie. U mnie jak na razie sprawdza się super, więc chyba jest na prawdę karma dobra. Moje sunie są może nie wybredne, ale mają problem ze skórą, a nic się nie dzieje od kiedy ją dostają.
        Pozdrawiam Ania.
        • dziewczyna1983 Re: Nowa karma:) 11.09.13, 20:12
          Bardzo dziękuje. Jutro zamówię mojej suni. Znowu zaczełaa sie drapać. Pewnie to ta alergia jak wspominałaś na tego kurczaka. Mam spory zapas karmy z royala i z pro plan z kurczakiem, ale trudno . niechcę aby mała się meczyła i sie drapała. A mam jeszcze jedno pytanie przy okazji czy moge jej podac żółtko jaja surowe do wylizania? czy może lepiej gotowane jajko całe lub żółtko?
        • dziewczyna1983 Re: Nowa karma:) 11.09.13, 20:38
          przejzalam stronke ale niestety dla szczeniakow maja tylko z kurczakiem, a czy ta dla doroslych psow ras malych mogla by byc?
          • an3czka2 Re: Nowa karma:) 11.09.13, 21:47
            Witaj.
            Co do jajka to absolutnie surowego jajka nie podawaj. Tylko dosłownie pół żółtka zrobionego na parze , i to raz na tydzień. Możesz też podawać ser biały , ale chudy bo jest najlepiej przyswajalny dla psa i też tak raz w tygodniu małą ilość, coś ala deserek:). Co do karmy to szkoda, musisz poczekać do pół roku, aby podać tą z jagnięciną czy rybą. Purina pro plan jest bez kurczaka, też jagnięcina z ryżem, a i indyk z ryżem też jest dobry bardzo. To dobra karma, sama podawałam maluchom.
            Pozdrawiam Ania.
            • 9czarna Re: Nowa karma:) 12.09.13, 09:20
              Purian pro plan z jagniecina ma w skladzie odwodnione bialko drobiowe,lepiej bedzie jak zadecydujesz sie na karme z indykiem moja jedza purine z losiem i indykiem oprocz tado dostaja rozwniez gotowane miesko z indyka lub lososia z ryzem i warzywami.
              • an3czka2 Re: Nowa karma:) 12.09.13, 12:25
                Racja:), czarna sorki ale nie jestem na fali ze szczeniakami:). Małe zamieszanie się wkradło:).
                Pozdrawiam Ania.
                • 9czarna Re: Nowa karma:) 12.09.13, 16:19
                  Tez chcialam moim psom kupic karme z Puriny pro plan z jagniecina i ryzem ale przesledzilam sklad i okazalo sie ze jednak jest kurczak. Dlatego zdecydowalam sie na wersje z indykiem:)
    • malgokasp59 Re: Nowa karma:) 04.10.13, 20:11
      Aniu , jak sunie , po tej nowej karmie ? Jedzą nową karmę już miesiąc i jak się czują ?
      Czy mają objawy alergii ?
      • an3czka2 Re: Nowa karma:) 05.10.13, 17:17
        Gosiu nic się nie dzieje, jak na razie jest super. Właśnie już zamówiłam dwa worki, z rybą i jagnięciną. Troszkę Fabia z uchem miała kłopot, ale to chyba nie od karmy, chyba że mąż znowu ją podkarmił. Jemu się to parę razy przytrafiło, nie potrafi czasem jej odmówić:). Teraz są niby grzeczni, ale ile w tym prawdy?, uszko jednak wyleczone i dziś kapiel. Lila się nie drapie w ogóle, ale łapki nieco wylizuje, choć nawet wet myśli że zdarza się to z przyzwyczajenia, bo śladów alergii na na skórze nie ma na 100%.
        Pozdrawiam Ania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka