emanuella30 21.11.08, 09:09 mój wet.radził mi kąpać moje maleństwo w szarym mydle"biały jeleń"i płukać w roztworze woda+ocet.co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joasi-a Re: kąpiel 22.11.08, 13:03 Woda plus ocet? o rety nigdy nie slyszałam czegoś podobnego! Ja moją sunie kąpię specjalnym szamponem dla tej rasy,albo dla psów o długiej sierści, zresztą w sklepach zoologicznych jest ogromny wybór. My korzystamy z firmy Hunter i Gottlieb - ten ostatni został mi polecony przez fryzjerkę mojej Sisi:) Pozdrawiam Odpowiedz Link
tenshii Re: kąpiel 25.11.08, 00:11 Twój weterynarz to zapewne jakiś starszy człowiek? Mam rację? To sposób stary jak świat. Bardzo rzadko obecnie stosowany. Polecany najczęściej przez wetów starej daty, którzy uważają również że suka powinna być raz zaszczeniona.... Odpowiedz Link
emanuella30 Re: kąpiel 27.11.08, 12:37 Mój wet.nie jest starej daty wręcz przeciwnie są to młodzi lekarze. wracając do samego mydełka już kąpałam i rzeczywiście włos jest mięciutki i bardzo ładnie się rozczesuje bez pomocy wszystkich tych specyfików(nie powoduje alergii) Odpowiedz Link
el-ena-27 Re: kąpiel 13.05.09, 18:43 Witam, Wiesz włos faktycznie może być mięciutki i fajnie się rozczesywać, ale przy dłuzszym stsowaniu wysyszysz skóre psiaczka. Powinnas stosowac szampon dostosowany do ph skory piesia i rodzaju włosa. Pozdrawiam Odpowiedz Link
p.wachowiak1 Re: kąpiel 18.05.09, 17:24 e tam ja kąpie w zwykłym szamponie dla dzieci [bez łez!!!] Odpowiedz Link
marika1413 Re: kąpiel 18.05.09, 23:56 W JAKIM WIEKU WY ŻYJECIE??? NIE SŁYSZELIŚCIE O PH SKORY???PIES TO NIE NIE NIEMOWLĘ!!!!WYKĄPAŁA BYŚ NIEMOWLAKA W SZAMPONIE DLA SZCZENIAKA? A WŁAŚNIE!!!DLA SZCZENIĄT SĄ SPECJALNE PREPARATY DOSTĘPNE U WETA LUB W SKLEPIE ZOOLOGICZNYM ZAWIERAJĄCE ODPOWIEDNI WSPÓŁCZYNNIK PH DLA WRAŻLIWEJ SKÓRY SZCZENIĘCIA!!! Odpowiedz Link
priestess Re: kąpiel 15.10.09, 03:06 Dla shih tzu są specjalne szmpony. Shih tzu nie ma sierści, tylko włosy - nie można go kąpać uzywając żadnych innych środków poza szamonami dla Tzu. Niezły jest bio-groom, bo nie powoduje łzawienia i jest hypoalergiczny (co jest bardzo ważne w przypadku tej rasy). Kosztje kolo 50pln, ale jest wydajny i ułatwia rozczesywanie. Odpowiedz Link
swientoszek Re: kąpiel 15.10.09, 21:05 Równiez ten polecam. Szampony dla szczeniaków sa tez dobre i są bezpieczna dla oczu. Ja dzisiaj swojego wykapałam w jakimś tanim, bo musiałam na biegu kupowac dałam 30 zł i łądnie sie rozczesuje, ale polecam te z wyższej półki Odpowiedz Link
kaya252 Re: kąpiel 16.10.09, 11:44 Także używam Bio Groom dla szczeniat dla mojego psinki.jest wydajny i łagodny i nie ma zadnego problemu z rozczesywaniem, a wlos jest gladki i lejacy.jestesmy w trakcie zapuszczania dlugich wloskow :-) moze zna ktos jakis specyfik do pielegnacji dlugiego wlosia u shi tzu?nie chcialabym uzyskac efektu ogromnej puszystej kulki :-) dodam ze moj piesek ma 5 mies. Odpowiedz Link