mamaronja 09.11.07, 08:26 Mój pracodawca się szarpnął i dofinansował mi taki extra wózek dla Małej - jeszcze go nie zamówiłam, ale chyba nie ma minusów, prawda ? Znacie ten sprzęt ? Jesteście w 100 % zadowolone ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gofer73 Re: Kimba Sping 09.11.07, 09:15 trochę słabo amortyzuje na wybojach ale jeśli chodzi o nasze potrzeby (wiotkie dziecko z respiratorem) jest IDEALNY Odpowiedz Link
maka2003 Re: Kimba Sping 09.11.07, 09:21 ja jestem zadowolona w 100%. Ważny przy zamawianiu jest wybór wyposażenia dodatkowego. Ja dla mojej Hanki (baaaardzo wiotkiej) dobrałam: - peloty ochraniające głowę - peloty piersiowe - pasy miednicze (zamiast klina) - kamizelka (ew. pasy 4 punktowe - korzystamy z nich np przy przejazdach MPK) a z innych dodatków mamy też: - pałąk - stolik - podstawę domową (siedzisko przenosimy na nią i mamy zgrabny fotelik domowy. Wózek jest dość ciężki, a z dzieckiem jeszcze cięższy. Jedynym minusem jest to, że jest duży po złożeniu i wymaga samochodu z dużym bagażnkiem. Jak będziesz zamawiać, wybierz koła pompowane a nie lane, są dodatkową amortyzacją, skrętne przednie koła też są opcją - wg mnie warto ja wybrać. moja mała jeździ w Kimbie 2,5 roku, jesteśmy bardzo zadowoleni. gdybyś chciała się o coś dopytać przed zamówieniem, służę pomocą. pozdrawiam, marta Odpowiedz Link
maka2003 Re: Kimba Sping 09.11.07, 11:27 Jeszcze jedno, ponieważ Twoja córka jest mała prawdopodobnie będą proponowali Ci jedynkę (mniejszy rozmiar Kimby). Zanim się zdecydujesz sprawdź o ile jest za duża dwójka. My od poczatku mamy dwójkę, przez pewien czas podkładaliśmy pudełko z puzlami bo Hanka nie sięgała do podnóżka, ale po niecałym roku było już ok a nie wiem czy gdybym kupiła 1 to miałabym kasę teraz na 2. pozdrawiam, marta Odpowiedz Link
mamaronja Re: fajny pracodawca :)))/nt 10.11.07, 13:54 Fajny, dał mi 21 tys... Także bierzemy wózek full wypas. To bogaty, międzynarodowy bank. Pod koniec roku takie darowizny też są im na rękę. Jakaś dziwna jestem, bo się strasznie cieszę, że moja Mała przesiądzie się ze zwykłej spacerówki do takiego wózka Mam po prostu nadzieję, że bedzie jej tam dużo wygodniej a i ludzie nie będą na nią patrzeć, czy ona jest "normalna" - będzie wszysto jasne. Nie mogę się doczekać. Odpowiedz Link
mamaronja Re: Kimba Sping 10.11.07, 13:56 Jasne, że mi zaproponowali jedynkę, Mała siedziała w dwójce. kolanka ma głęboko na siedzisku (ma 2 latka, ok. 80 cm) - w jedynce ma jeszcze duży zapas. A w jakiem wieku Twóje Maleństwo zaczęło korzystać z Kimby ? Odpowiedz Link
maka2003 Re: Kimba Sping 15.11.07, 07:04 Nam też wózek poniekąd sprezentował mój pracodawca, ale na troche innych zasadach. Wózek jest własnością firmy w której pracuję, a ja co miesiąc płacę za dzierżawę 61 pln. Hania wsiadła do Kimby jak miała 2 lata (nie pamiętam wzrostu, ale ważyła wtedy 11 kg). W Kimbie 2 przy przymiarce sprawdź czy jest na maksa zmniejszone siedzisko !!!!!! Myśmy kupiły delikatnie na wyrost, a za pół roku było już ok. m Odpowiedz Link
mamaronja Re: Kimba Sping 15.11.07, 12:38 OK, dzięki za radę - jeszcze raz Małą dokładnie poprzymierzam. Odpowiedz Link