keepersmaid 11.09.09, 17:39 W czym spi WDPD latem i zima, na codzien i od swieta? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justyna3003 Re: W czym spi WDPD? 12.09.09, 08:06 w zależności od humoru, od temperatury w sypialni, od pory roku: -w lecie w koszulce nocnej, czasem w topie i majteczkach -w zimie w ciepłej piżamce, t-shircie i bokserkach -w romantyczne noce po romantycznych kolacjachw satynowej piżamce lub bez niej dużo kombinacji jest w tej kwestii możliwych Odpowiedz Link
maria10344 Re: W czym spi WDPD? 12.09.09, 11:26 Matko ty moja. W moim życiu ta sprawa ewoluuje.Kiedyś jak byliśmy młodzi to spaliśmy na wersalce w niczym.Pościel zmieniałam co 2-3 dni.Później było różnie w zależności od pory roku.Teraz śpię na super łożu sprężynowym,mam 3 kołdry w zależności od pór roku a śpię w koszuli nocnej,czasem w piżamie,też w zależności od pór roku i temp.w mieszkaniu.Pościel wymieniam co tydzień-2 tygodnie.Poduszki częściej. Odpowiedz Link
irenazu Re: W czym spi WDPD? 12.09.09, 11:34 No,u nas też były przemiany.Kiedyś"saute",potem coś małego-na wypadek,gdyby dziecię w nocy wlazło pod kołdrę,a teraz to koszulina bawełniana,najlepiej z długim rękawem zimą,latem może być krótki,lub bez.Jedyne co pozostało,to to,że pod koszulą majtek jeszcze nie ma;P Odpowiedz Link
madzioreck Re: W czym spi WDPD? 12.09.09, 16:02 W niczym albo w bawełnianej koszulce nocnej. Odpowiedz Link
keepersmaid Re: W czym spi WDPD? 12.09.09, 23:11 Na ogol jak Marylin tylko bez Chanela. Kiedy sie robi chlodniej zaczynam od t-shirta, a potem ewoluuje w strone pizamy. Nie potrafie spac w koszuli, nie umiem i juz - zwija sie cala i laduje powyzej talii. Koszulki posiadam wylacznie "wyjsciowe" czyli sluzace do zalozenia, kuszenia i szybkiego zdjecia... Odpowiedz Link
truscaveczka Re: W czym spi WDPD? 13.09.09, 07:55 W atłasowych lub satynowych koszulkach nocnych. Mogą być z koronkami. Plus mam jedną ciepłą piżamę z Mothercare. Odpowiedz Link
kluska2cv Re: W czym spi WDPD? 13.09.09, 17:25 W tym co sie nawinie, od t-shirtu narzeczonego, po koronkowe stringi, czasem nawet zdarza mi sie cienki dresik a czasem tylko kropla perfum koszul nocnych nie lubie bo jak sie budze to mam je podciągniete pod pachy tak samo piżamy które nie mają sciagacza przy nogawkach Odpowiedz Link
wisnia78 Re: W czym spi WDPD? 14.09.09, 15:28 Najczęściej w satynowych koszulkach, trochę rzadziej bez niczego, prawie zawsze w szerokim łóżku - piszę prawie, bo zdarza mi się nawet pod namiotem, ze względu na koczownicze upodobania niemęża Odpowiedz Link
nadzieja05 Re: W czym spi WDPD? 14.09.09, 19:53 to ja z tych klasycznych, pizam amusi byc i juz. Latem starczy jakas koszulka, ale bez niczego, nie dajemy rady. Odpowiedz Link
smutna_od_dawna Re: W czym spi WDPD? 15.09.09, 10:25 Jeśli obok jest On - to oczywiście bez niczego.... Odpowiedz Link
ajike Re: W czym spi WDPD? 15.09.09, 15:02 Bardzo różnie. Czasem w jedwabnej piżamce, czasem w jedwabnej koszulce, czasem w bawełnianej koszulce, czasem w bawełnianej piżamce, a czasem nago. Wszystko zależy od okoliczności, temperatury powietrza i mojego samopoczucia. Odpowiedz Link
nz2 Re: W czym spi WDPD? 17.09.09, 14:32 W podkoszulku i flanelowych spodniach - niezależnie od temperatury. Za kilka miesięcy zmuszona zostanę do zakupu jakichś rozpinanych koszul nocnych - poród i karmienie. - Nie umiem spać w koszuli nocnej!!!!!! Odpowiedz Link
anka-ania Re: W czym spi WDPD? 19.09.09, 19:56 nz2 napisała: > W podkoszulku i flanelowych spodniach - niezależnie od temperatury. Za kilka mi > esięcy zmuszona zostanę do zakupu jakichś rozpinanych koszul nocnych - poród i > karmienie. - Nie umiem spać w koszuli nocnej!!!!!! To nie śpij. Kup piżamę do karmienia. Mnie z kolei najwygodniej jest spać w koszulce nocnej lub dłuższym podkoszulku. Spanie bez niczego skończyło się odkąd nieletni zaczął wędrować nocą do naszego łózka. Odpowiedz Link
nz2 Re: W czym spi WDPD? 20.09.09, 15:49 No ładnie, też o tym myślałam ale podobno w "moim" szpitalu po porodzie wymagają jednak koszuli Odpowiedz Link
jola_ep Re: W czym spi WDPD? 19.09.09, 20:55 W "jedwabnej" koszulce na ramiączkach - kolorowej, albo z delikatną koronką - według potrzeby chwili. Kupiłam sobie niedawno porcyjkę na eBay-u od "Chińczyka" (nigdy więcej ) Prawdziwy jedwab też kocham, ale nie lubię prać ręcznie, a do pralki jakoś zaufania przy czystym jedwabiu nie mam... (odkąd skurczyłam wełniany sweterek na programie do wełny...) > zmuszona zostanę do zakupu jakichś rozpinanych koszul nocnych Jak się czujesz zmuszona, to nie kupuj. Jedyny okres, gdy uznawałam piżamy to był czas karmienia Miałam oczywiście jakąś koszulę rozpinaną, ale moim zdaniem okazało się to mniej praktyczne i w zasadzie nie używałam jej zgodnie z przeznaczeniem. Pozdrawiam Jola Odpowiedz Link
fajnababka3 Re: W czym spi WDPD? 19.09.09, 20:52 jako eko-WDPD śpię naturalnie w tym w czym bez trudu nakarmię moje eko-niemowlę Odpowiedz Link