madzior2711 08.12.09, 22:11 witam kosztuje ok 400zl troche mniej lub wiecej warto za niego tyle zapłacic?jestescie zadowolone?wtyczka zasilajaca angielska z przejsciówka czy to przeszkadza? pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bellis.blog.onet.pl Re: Parowar MORPHY RICHARDS kto ma? 17.02.10, 22:27 Trochę czasu już minęło, ale odświeżę wątek, ponieważ jestem posiadaczką tego parowaru. Jestem z niego bardzo zadowolona. Bardzo poręczny programator i funkcja podgrzewania ułatwiają życie Doskonale się też sprawdzają komory, ponieważ są na jednym poziomie. Bardziej mi to odpowiada niż komory ustawione jedna na drugiej. Tutaj jest też wada - komory są jednak stosunkowo małe, co u mnie (tylko ja i mój lepszy połówek) akurat nie jest problemem, ale dla większej ilości osób mogłoby stanowić jakąś barierę. Oprócz tego bardzo fajny pomysł z dzieleniem jednej komory na pół specjalną wkładką. Parowar działa bardzo w porządku, nie mam z nim absolutnie żadnych problemów. Raz na czas muszę oczywiście odkamienić grzałki, ale przyjmuję to z całym dobrodziejstwem inwentarza... Może jeszcze jedną wadą, chociaż w sumie niewielką, jest kształt podłogi komór. Są tak wyprofilowane, że mają dużo małych załamań i czasem trudno jest domyć wszystkie te miejsca dokładnie. Ale jak się go myje tuż po gotowaniu to problemu w zasadzie nie ma. Oprócz tego w wyposażeniu są ekstra dwie podstawki np. na ryz, makaron, oraz dwie miseczki na sosy (z nich jeszcze nie skorzystałam). Generalnie bardzo in plus Odpowiedz Link
somersault2010 Re: Parowar MORPHY RICHARDS kto ma? 08.05.10, 15:40 Witam! Też się zastanawiam nad zakupem tego parowaru. Jak potem to odkamieniać? Producent nie pisze nic konkretnego, a używać można chyba tylko zimnej wody. W Tefalu wystarczyło zalać element grzejny octen na noc, a rano wypłukać wodą... Pozdrawiam! Odpowiedz Link