lee_na 22.06.10, 22:58 spaliłam na amen jedzenie w garnku. jak go mogę odskrobać?? garnek taki jak ikea 365+ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misself Re: spaliłam garnek ;/ 22.06.10, 23:03 lee_na napisała: > spaliłam na amen jedzenie w garnku. jak go mogę odskrobać?? garnek > taki jak ikea 365+ Wlej wodę, dosyp dużo soli albo kwasku cytrynowego, albo proszku do prania, i zagotuj. Powtórz tyle razy, ile będzie trzeba. Odpowiedz Link
otterly Re: spaliłam garnek ;/ 23.06.10, 00:46 Najlepiej skrobie się metalową łyżką, nie żadnymi tam szpatułkami czy innymi takimi. Rozmocz według przepisu Miss i skrob. Potem znowu rozmocz i znowu skrob. I tak do skutku Odpowiedz Link
roxanna1336 Re: spaliłam garnek ;/ 23.06.10, 06:31 Ja mam płyn do czyszczenia piekarnika , popryskam zostawiam na noc , potem tylko zostaje mi dokładne umycie baniaka , Wszystko samo odchodzi . Odpowiedz Link
irenazu Re: spaliłam garnek ;/ 24.06.10, 15:58 Można namoczyć garnek na noc z tabletką do zmywarki.Ja przeważnie sypię sporo soli,zagotowuję to i zostawiam do następnego dnia.Zwykle wystarczy już tylko potem umyć. Odpowiedz Link
joanka-r Re: spaliłam garnek ;/ 24.06.10, 22:01 po co skrobać czy gotować z solą, ta rachityczne metody naszych babek. Kup sobie żel do zapieczonych piekarników amway i po kłopocie. Wydajny i starcza na dlugi czas. Odpowiedz Link
misself Re: spaliłam garnek ;/ 30.06.10, 13:37 Joanka, tak często przypalasz garnki i piekarnik, że Ci potrzebny aż cały pojemnik żelu? Bo mnie nie Odpowiedz Link
anka-hanka Re: spaliłam garnek ;/ 24.06.10, 23:49 ja wlewam domestos - dodatkowo zabija bakterie ) jeśli jakieś przetrwały w tej temperaturze Odpowiedz Link
forencka Re: spaliłam garnek ;/ 28.06.10, 14:06 kuchnialaika.blox.pl/2010/06/Przypalony-garnek.html Odpowiedz Link
znowusensi Re: spaliłam garnek ;/ 29.06.10, 00:23 polecam www.nokaut.pl/oferta/tytan-zel-do-usuwania-przypalen- 500-ml.html sprawdziłam na przypaleniach po bigosie-działa Odpowiedz Link
asfo Re: spaliłam garnek ;/ 29.06.10, 14:40 Ja takie coś wstawiam do zmywarki. Jak nie po jednym to po kilku rundkach węgiel w garnku powinien się zrobić miękki i można go łatwo usunąć myjką. Odpowiedz Link
ma_dre Re: spaliłam garnek ;/ 30.06.10, 13:59 ja szoruje druciakiem, nie jestem zwolenniczka ostro zracych srodkow, wole pogimnastykowac lokiec Odpowiedz Link
vica7 Re: spaliłam garnek ;/ 30.06.10, 22:03 A ja zasypuję solą i zalewam wodą,ale tylko troszkę.Zostawiam to na noc,potem zagotuję i po ostygnięciu druciakiem jadę. Odpowiedz Link