budzik11 04.07.10, 20:46 Widziałam kiedyś gdzieś w necie kolorowy lukier w mazakach, taki do dekorowania np. pierniczków czy małych ciasteczek - a teraz nie mogę znaleźć. Wiecie może, gdzie można takowy kupić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julk_a33 Re: Lukier w pisakach 04.07.10, 20:53 zajrzyj na stronke : tortownia .pl tam jest cała masa fajnych rzeczy do wypieków , dekoracji itp. Odpowiedz Link
melodija Re: Lukier w pisakach 04.07.10, 21:42 Ja całkiem niedawno kupowałam w Kauflandzie. Nie pamiętam jakiej firmy, ale miał 4 kolory, dość szybko wysycha na torcie, czyli wygodny. Odpowiedz Link
misself Re: Lukier w pisakach 05.07.10, 08:57 Firmy Schwartau w Kauflandzie w Krakowie jeszcze tydzień temu mieli. Zajrzyj też do Lewiatanów. Odpowiedz Link
gemini50 Re: Lukier w pisakach 05.07.10, 09:19 Ja kupowałam w zwykłym sklepie spożywczym typu Sieć34. Odpowiedz Link
budzik11 Re: Lukier w pisakach 05.07.10, 13:46 Dziewczyny, ja mieszkam na wsi, nie ma u mnie Kauflandów, Lewiatanów czy innych Sieci. Dlatego chcę kupić w necie - wolę zapłacić za przesyłkę niż jechać specjalnie w tym celu do Miasta (co będzie droższe niż przesyłka) Odpowiedz Link
uma76 Re: Lukier w pisakach 05.07.10, 14:19 prosz: www.allegro.pl/item1086908342_schwartau_bialy_lukier_pisak_wyprzedaz_am_mi.html www.tortownia.pl/dzial,37,do_dekoracji_do_wzorow_i_napisow.html www.tortownia.pl/sklep,370,37,Squires_Kitchen,Pisak_do_tortow_rozowy.html Odpowiedz Link
budzik11 Re: Lukier w pisakach 05.07.10, 15:48 Dzięki A jeszcze mam pytanko - czy te lukry/żele zastygają (twardnieją) czy pozostają miękkie? Czy jeśli udekoruję nimi ciasteczka i wrzucę do puszki, to czy się nie skleją/rozmażą? Odpowiedz Link
misself Re: Lukier w pisakach 05.07.10, 17:00 budzik11 napisała: > Dzięki A jeszcze mam pytanko - czy te lukry/żele zastygają (twardnieją) czy > pozostają miękkie? Czy jeśli udekoruję nimi ciasteczka i wrzucę do puszki, to > czy się nie skleją/rozmażą? Schwartau twardnieje tak średnio, nie tak dobrze jak np. lukier na białku, ale lepiej niż krem. Odpowiedz Link
misself Re: Lukier w pisakach 05.07.10, 16:59 A, to przepraszam, zrozumiałam, że widziałaś w sieci i chcesz kupić na żywo Odpowiedz Link
foczkaka Re: Lukier w pisakach 12.07.10, 16:51 Ja kupowałam takie w pierwszym lepszym markecie. jak zle sie wyciskało to wkładałam tubke do ciepłej wody i lutier troszke topniał, a potem na piernikach super zastygał i po paru godzinach spokojnie mogłam chowac do pudełek. Odpowiedz Link