hela6 26.08.10, 16:16 Kupiłam miętę do sałatki z arbuza. Sałatka okazała się niewypałem a mięta rozrosła się w doniczce i pięknie wygląda póki co. Ale bym do czegoś zużyła i nie wiem do czego. Sałatę wolę bez albo z bazylią a mojito nie pijam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luthienundomiel Re: spożyć miętę 26.08.10, 16:36 do wody z cytryna uwielbiam bo tak odswieza do soku jablkowego do herbaty a nawet czasm same listki zuje bo potem oddech swiezy w mala chwileczke Odpowiedz Link
ja.dorcia Re: spożyć miętę 26.08.10, 16:55 wysuszyć i zaparzyć Idealna na upały sama, jako dodatek do soku jabłkowego. Też właśnie niedawno kupiłam miętę Miała być do mojito, ale póki co ze składników mam tylko miętę. Btw - to normalne, że ona się tak kładzie? Tak jakby więdła? Odpowiedz Link
budzik11 Re: spożyć miętę 26.08.10, 17:18 Do zaparzania, jako dodatek do herbaty, soku itp. Ja bym koniecznie zrobiła pierogi z białym serem i kaszą gryczaną (i miętą w środku), na słodko, polane dodatkowo posłodzoną śmietaną. Pyszności, babcia takie robiła Odpowiedz Link
plecha1 Re: spożyć miętę 26.08.10, 18:12 Ja dzisiaj miałam na obiad pierogi z farszem do ruskich, ale z dodatkiem świeżej mięty. Pyszne Zakochałam się w nich w okolicy Lublina. Odpowiedz Link
hela6 Re: spożyć miętę 26.08.10, 18:31 Ojojoooj dziewczyny, dzięki chyba spróbuję te dwa pomysły bo od jakiegoś czasu chodzą za mną pierogi i ruskie i kasz gryczana Odpowiedz Link
danuu Re: spożyć miętę 26.08.10, 17:37 Polecam tę zupę, jest pyszna!! www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/cukinia/zupa_z_cukinii/przepis.html Odpowiedz Link
madzioreck Re: spożyć miętę 27.08.10, 01:45 Kanapka z masłem, szynką, a na wierzch pomidor i listki mięty, bajka Odpowiedz Link
wiedzma30 Albo 27.08.10, 06:14 Jajecznica z mieta - pychota! Podduszasz chwilke miete na masle i wbijasz jajka. Od tego mozna sie uzaleznic Odpowiedz Link
czarnagraza Re: spożyć miętę 27.08.10, 09:47 A ja robię nalewkę. Na bolący żołądek lub przejedzenie pomaga(mi przynajmniej). Odpowiedz Link
forencka Re: spożyć miętę 27.08.10, 14:42 Miałam podobny problem - zaczęłam okładać nią pieczone ryby i mięso - świetny aromat. Po prostu wrzucam całe gałęzie do naczynia i już. Nie jem tego. Odpowiedz Link