Dodaj do ulubionych

Odmrażacz do szyb - polećcie jakiś...

11.10.10, 12:38
Zaczyna się skrobanie szyb.... Czas rano mam na maxa wyliczony co do minuty wink, musiałabym wcześniej wstawać..Jeżdżę od niedawna i nie mam doświadczenia... polećcie jakiś sprawdzony kosmetyk tego typu i ewentualnie gdzie mogę go kupić.... z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • sadosia75 Re: Odmrażacz do szyb - polećcie jakiś... 11.10.10, 12:51
      Odmrazacz z W5- pryskasz szybe juz odsniezona ale lekko zamrozona i po chwili wszystko ladnie schodzi.
      Odmrazacz do zamkow kupisz na stacji CPN. i wpuszczaj do zamka raz na tydzien. do kazdego zamka smile
      Bardzo wazne!!!
      Wazelina na uszczelki! posmaruj wazelina uszczelki drzwi, dzieki temu nie beda przymarzac drzwi do uszczelek.
      Co do zamarzania paliwa w baku ( zeszlej zimy 3 razy mnie to nawiedzilo tankuje bezolowiowa ) mala butelka denaturatu wlac do baku i rozbujac auto delikatnie.
      nie zamarznie na bank.
      ale to mozna tylko i wylacznie w paliwie stosowac NIGDY w ON!
    • ja.dorcia Re: Odmrażacz do szyb - polećcie jakiś... 11.10.10, 13:04
      Wg mnie odmrażacz każdy jest dobry... miałam jakiś noname, potem Alaska, W5 - nie zauważyłam zbytnio różnicy.
      Natomiast nie polecam odśnieżać samochodu na zapas... tzn jak stoi zasypany śniegiem przez tydzień to też niewskazane), ale nieraz szybciej się go odśnieża, niż skrobie dwu centymetrową warstwę lodu.. bo akurat śnieg zamienił się w marznący deszcz...
      Do wnętrza, na dywanik polecam wrzucić kilka gazet - momentalnie chłoną nadmiar wody.

Poza tym, sprawdzaj akumulator, czy ma wystarczającą moc, żeby odpalić przy mrozach smile

A tak przy okazji skrobania i odmrażaczy - dziewczyny, gdzie można kupić jakąś sprawną skrobaczkę? Kopiłam już chyba ze 3, ale żadna nie skrobie jak należy.. jakieś takie powyginane są czy jak, że łapią tylko środek, albo tylko same brzegi sad
      • ja.dorcia a kupujesz... 11.10.10, 13:06
        w każdym markecie w dziale moto albo na stacji benzynowej... tyle, że to chyba bardziej od listopada - teraz to nawet jeszcze płynu zimowego nie widziałam, a mrozy już chwytają w nocy...
        • catalina81 Re: a kupujesz... 11.10.10, 13:15
          skrobaczek mam ładny komplet smile w końcu w markecie jakimś znalazłam taką o najzwyklejszą "łopatkę" (najtańsza była)
        • zla_wiedzma Re: a kupujesz... 11.10.10, 13:17
          Ja mam skrobaczkę z miotełką (można złożyć) kupowana w Carefour w zeszłym roku jakieś 20zł ... ale jest naprawdę poręczna i trwała. Przejrzałam allegro ale nie ma takiej jak ja mam...

Dzięki rozejrzę się za tym odmrażaczem....
          • catalina81 Re: a kupujesz... 11.10.10, 13:21
            aaa rozmrażacz lepiej kupić w plastikowej butelce (jak płyn do szyb) niż metalowym pojemniku - jak zmarźnie to źle się psika
            • zla_wiedzma Skrobaczka :) 11.10.10, 13:23
              https://www.autostory.pl/images/ZM%20V-M_LRG.jpg

aa dobrze będę szukać w plastiku smile
              • sadosia75 Re: Skrobaczka :) 11.10.10, 13:33
                A nie przeszkadza ta miotla w odsniezaniu? Bo ja znajac swoje talenty pewnie ciagle bym sie nia bila po glowie smile
                • zla_wiedzma Re: Skrobaczka :) 11.10.10, 13:40
                  Nie jest bardzo stabilna i poręczna serio serio. Jedyny minus to że jest duża i ja ją trzymam w bagażniku.......
                  • sadosia75 Re: Skrobaczka :) 11.10.10, 13:44
                    Czyli oberwe taka skrobaczka na bank smile ale jak znajde to kupie skoro polecasz, byc moze nie bedzie tak zle.
              • ja.dorcia Re: Skrobaczka :) 11.10.10, 14:04
                Ta cześć skrobiąca jest cala, czy z takich pojedyńczych ząbków jakby zrobiona?
                Mam podobną, tyle, że ta koncówja jest taka z pojedyńczych ząbków - o ile zimą do lodu idealna, to teraz, na szron... szybciej kartę wyciągnę i wykorzsytam niż tą cokolwiek oczyszcze... sad
                • zla_wiedzma Re: Skrobaczka :) 11.10.10, 14:23
                  Jak by to powiedzieć ząbki są dodatkowo chyba do grubszego lodu...a tak jest "gładka" krawędź
                • zla_wiedzma Re: Skrobaczka :) 11.10.10, 14:29
                  Pisłam wcześniej ale się nie wysłało wink.
                  Ma gładką krawędź ząbki są "dodatkowo"
    • my_valenciana Re: Odmrażacz do szyb - polećcie jakiś... 11.10.10, 23:54
      Ja kupowałam 3 lata z rzędu odmrażacz na stacji Shell - taki w plastikowej butelce -jak płyn do mycia szyb. Jest świetny, działa szybko i nie zostawia tłustej warstwy jak inny, którego miałam okazję używać. W tym roku też go kupię - masz rację, to już czas.
      • marzeka1 Re: Odmrażacz do szyb - polećcie jakiś... 12.10.10, 08:32
        Bardzo dobry odmrażacz kupiliśmy w zeszłym roku w tesco, był w atomizerze, anie aerozolu, taki jest lepszy, działa błyskawicznie, anie na wdychasz się oparów (nawet przypadkiem) jak rozpylisz aerozol.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka