Dodaj do ulubionych

dobre i tanie

04.02.11, 22:16
W wielu wątkach pojawiają się rady co gdzie dobrego można kupić, to może by zrobić jeden zbiorowy (chyba kiedyś z resztą był, ale dawno i mógł się zdezaktualizować)? Co Wy na to?
Ja właśnie od jakiegoś czasu korzystam z forumowych rad w tej kwestii i niektóre produkty kupuję w sklepach dyskontowych, ale chciałabym zwiększyć skalę oszczędzaniawink.
A z moich odkryć, to polecam nachos z Tesco (i takiż sos salsa).
Czy znacie może jakiś dobry płyn do prania, ale tańszy niż Perła czy Perwoll?
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: dobre i tanie 05.02.11, 10:54
      Ponieważ piorę tylko w płynach, używam różnych, ostatnio po Perwollu kupiłam płyn Kłębuszek z biedronki (do białego i do koloru)- nie widzę różnicy, pranie tak samo dobrze wyprane, a różnica w cenie- zasadnicza, za 3 l. Perwollu zapłaciłam chyba ok.26 zł; za 2 l. Kłębuszka 6,99.
      • hela6 Re: dobre i tanie 05.02.11, 11:33
        W schleckerze jest seria płynów "AS" do czarnego, do białego, do kolorów, do odzieży sportowej.Kosztują koło 6 zł za 20 prań. Piorą. Nie wiem jak intensywnie bo nie mam w domu brudzących się bardziej a rzeczy zaplamione mocze wcześniej w odplamiaczu.
        Jak ktoś ma schleckera w mieście może sobie wypróbować czy jest dostateczny na jego potrzeby bez szczególnego uszczerbku na portfelu.
      • eilian Re: dobre i tanie 05.02.11, 19:52
        Biedronkę mam blisko, to wypróbuję. A jak zapach tego płynu?
    • happy_time Re: dobre i tanie 05.02.11, 12:43
      W lidlu jest dobry płyn do prania Formil. Kosztuje około 10 zł za dużą butelkę, nie pamiętam jakiej jest pojemności, ale wystarcza na długo.
    • sadosia75 Re: dobre i tanie 05.02.11, 13:20
      Sery, makarony, suszone pomidory, oliwki, kluski na parze z lidla.
      Guma do zucia ok. 100szt za 5 zl tez z lidla.
      Sosy salsa w biedronce. ( o niebo lepsze wg. mnie niz z tesco )
      i plyny do kapieli z lidla.
      ja ogolnie to lidlowe stworzenie jestem smile
    • j0anna1 Re: dobre i tanie 05.02.11, 14:03
      - ręczniki kuchenne marki własnej Real - chyba 1,80 za 2 sztuki - dobrej jakości papier który nie pyli
      - papier toaletowy z Rossmanna - ok 10 zl za 10 lub 12 rolek - mocny, nie pyli
      - mydło w płynie Isana z Rossmanna - miód i wanilia - 500ml za 3-4 zł
      • eilian Re: dobre i tanie 05.02.11, 19:51
        ja też kupuję papier toalet. w rosmanie - alouette i takie same ręczniki. Bardzo dobre wg. mnie.
    • ladyjm Re: dobre i tanie 05.02.11, 18:29
      ja lubie wiele z produktow lidlowskich np makarony i slodycze
    • eilian Re: dobre i tanie 05.02.11, 19:55
      Czy znacie spód do pizzy z lidla? Poleciłybyście? Warto czasem mieć w domu takie awaryjne ciasto a zrobienie samemu jednak trochę trwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka