Dodaj do ulubionych

Serwis obiadowy-luminarc

26.02.11, 14:42
Czy to są dobre talerze? Znalazłam na allegro fajny komplet na 12 osób -nie drogi.Jak się prezentują na stole? A może macie co innego do zaoferowanie niedrogo.pzdr allegro.pl/serwis-obiadowy-12-osob-luminarc-przyjecie-gratis-i1473582760.html
Obserwuj wątek
    • k.l2 Re: Serwis obiadowy-luminarc 26.02.11, 14:47
      Mam bardzo podobny luminarcu (albo ten sam nawet?) i dobrze sie sprawuje. Widac,ze to nie porcelana wink , ale na co dzien jest naprawde ok. Biale talerze ladnie sie prezentuja na kazdym obrusie, dobrze znosza zmywarke.
      A, jesli masz mozliwosc zajrzyj do macro. Ja tam kupowalam i wydaje mi sie,ze bylo taniej.
      • k.l2 Re: Serwis obiadowy-luminarc 26.02.11, 14:49
        DOpiero zauwazylam,ze ten z allegro jest na 12 osob, ja mam na 6. Jednak taniej niz ja kupowalam!
    • zuzanka79 Re: Serwis obiadowy-luminarc 26.02.11, 15:04
      Ja też mam luminarc, co prawda nie na 12 osób a dwa kawowo-obiadowe na 6. Dokupiłam sobie misy, półmiski, bulionówki i salaterki. Jestem zadowolona bo jak mi się coś stłucze to zawsze można ... dokupić , bo wzory są raczej jednolite i nie ma z tym problemu.
      Na każdym obrusie ładnie wygląda, pasują do niego wszystkie serwetki, każda dekoracja stołu, biały to biały.
      • sueno Re: Serwis obiadowy-luminarc 01.03.11, 09:07
        Czy mozna go uzywac w mikrofalowce?
        I czy mozna dokupic do niego. Kubeczki min. 250 ml, salaterki takie do deserow i miski do jedzenia zupy (nie odpowiadaja mi talerze glebokie, wole miseczki).
        I mam jeszcze pytanko, jak sie taki zestaw prezentuje na stole. Czy nie przypomina Wam zastawy firmowej?
        • pitahaya1 Re: Serwis obiadowy-luminarc 03.03.11, 16:02
          sueno napisała:

> Czy mozna go uzywac w mikrofalowce?
          Zdecydowanie taksmile niezmiennie od 4-5 lat.

> I czy mozna dokupic do niego. Kubeczki min. 250 ml, salaterki takie do deserow
          > i miski do jedzenia zupy (nie odpowiadaja mi talerze glebokie, wole miseczki).

Niemal wszystko można dokupićsmile Miseczki są dośc małe.

> I mam jeszcze pytanko, jak sie taki zestaw prezentuje na stole. Czy nie przypom
          > ina Wam zastawy firmowej?
          >
          Prezentuje się normalnie. Wszystko zależy od dodatków typu obrus, dodatki. Ćmielowa z tego nie zrobisz ale porcelanę potłukłam po jednym użyciu, przyzwyczajona m.in. do Luminarcu, czyli rzucania talerzy do zlewusmile
    • magdzia-5 Re: Serwis obiadowy-luminarc 03.03.11, 15:01
      ja mam komplet naczan luminarc kalei , najpierw kupilam na allegro komplet na 6 osob z salaterka obiadowa, a pozniej na promocji dokupilam kolejny komplet, jestem bardzo zadowolona smile dla mnie super wygladają, sa lekkie , mozna myc w zmywarce, ogolnie lubie firm luminarc i chwale, pozdrawiam
    • pitahaya1 Re: Serwis obiadowy-luminarc 03.03.11, 15:59
      Ja mam m.in. ten komplet na co dzieńsmile Wytrzymuje codzienne pranie w zmywarce, niekoniecznie delikatne układanie w szufladach a zdarzyło się talerzowi upaść na terakotęsmile
      Ja mam komplet na 12 osób, poza tym dokupiłam kilka rzeczy, m.in. salaterki, małe półmiski, kubki.
      Zestaw w sumie ma około 4-5 lat, niektóre elementy mniej, i ma się całkiem nieźle. Rys po zmywarce nie widać, pod światło nikt nie patrzy. Może to nie porcelana ale porcelanę muszę myć ręcznie a tych talerzy niesmile
      • zuzanka79 Re: Serwis obiadowy-luminarc 04.03.11, 11:44
        I jeszcze pragnę dopisać, ze jak się posiada dzieci to tak nie szkoda odłamanego uszka przy filiżance jak przy super wypasionej zastawie po babci smile
        • sueno Re: Serwis obiadowy-luminarc 04.03.11, 22:13
          Czy oprocz Luminarc Trianon i Kalei sa inne serwisy cale w kolorze bialym?
          --
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka