Dodaj do ulubionych

mop parowy

25.07.11, 10:42
Witam. Od jakiegoś czasu myślę o zakupie tego cuda.
Chciałabym poznać opinie osób, które używaja od jakiegoś czasu - czy się opłaca, jakie efekty, jaki model ewentualnie wybrać.
A jeszcze czy można czyścić lakierowany parkiet?
Będę wdzięczna za opinie - z powodów zdrowotnych muszę sobie coraz bardziej ułatwiać życie smile
Obserwuj wątek
    • iwonadan1 Re: mop parowy 26.07.11, 16:25
      Czy naprawdę nikt nie używa?
      Zależy mi bardzo na opiniach smile
      • budzik11 Re: mop parowy 26.07.11, 16:28
        Było o tym już tyyyyyle, że chyba nikomu się już nie chce. Poszukaj w wyszukiwarce.
    • gazeta_mi_placi Re: mop parowy 26.07.11, 21:29
      forum.gazeta.pl/forum/w,49213,101376234,,jesi_nie_mop_parowy_to_co_karcher_.html?v=2
    • nikulenka Re: mop parowy 26.07.11, 22:42
      kupiłam jakiś no name na aukcji allegro kosztował mnie ok 60 zł z przesyłka . Mam malutkie dziecko, potrzebowałam czegoś do porządnego posprzątania. Nie oczekiwałam zbyt wiele, a tu taka niespodzianka. Mój mop jest znakomity, podłoga jeszcze nigdy nie była tak lśniąca, nie moczy jej myje nim nawet panele jest super ale .... jest również ale mój mop jest dość ciężki poza tym , ja wymieniam mu nakładki parę razy aby nie rozmazywać brudu. jednym, słowem powiem tak efekt znakomity jednak trzeba się napracować
      • agnes1704 Re: mop parowy 26.07.11, 23:14
        Wiesz, ja mam coś, co można nazwać urządzeniem z funkcją mopa parowego, mianowicie parownicę karcher. Ma tyle możliwości, w tym oczywiście mycie podłóg, kafli, że nie zamieniłabym tego cuda na coś, co może umyć tylko podłogę. Dodam, że kupiłam sprzęt z przystawką z żelazkiem, a prasowanie parą pod ciśnieniem to skracanie czasu pracy o połowę. Poza tym chyba jest to cudeńko o wiele bardziej zwrotne i wygodne niż wielki mop parowy, bo ma część jezdną, jak mały odkurzacz i taką rurkę ze stopą, która również przypomina odkurzacz. Ja kierowałam się opiniami na ceneo.
        --
        • kr_ka_11 Re: mop parowy 27.07.11, 07:27
          teściunia to ma, ale z takimi sprzętami zwykle tak bywa, że użyje się pare razy po zakupie, po czym to leży.

ja bym nie kupiła, za dużo z tym roboty. zdecydowanie szybciej przelecieć podłogę zwykłym mopem, ale faktycznie ten napewno tak nie "odkazi", jeśli ktoś patrzy pod tym kątem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka