Dodaj do ulubionych

Kaloryfery ...

10.09.11, 19:31

A zna ktoś jakiś dobry sposób na wyczyszczenie i umycie kaloryferów?
mam takie żeberkowe , do "wnętrza"których trudno się dostać, a od strony ściany to już w ogóle nie ma dostępu.Chce je pomalować, wyglądają brzydko i staro, ale muszę je umyć przedtem !!!
Ktoś coś wymyślił na ten temat ?
Obserwuj wątek
    • pitahaya1 Re: Kaloryfery ... 10.09.11, 19:52
      Przyszło mi do glowy:
      -zdjąć i umyć
      -albo obłożyć dobrze folią i myć szczotką na kijku, taka jak do butelek lub naczyń
      -albo może jak wyżej, tylko taka miotełką do kurzu (plastikowa, nie z piórek), namoczoną w wodzie i płyniesmile

Kiedyś próbowałam takie grzejniki ręką umyć. Poharatałam rękę aż miło.
      • pitahaya1 Re: Kaloryfery ... 10.09.11, 19:53
        Aha, jeszcze z idiotycznych przepisów przychodzi mi do głowy jakiś kudłacz na kiju i zmyc to spryskiwaczem do kwiatówsmile

Tylko solidnie folią obłóz, żebyś parkietu nie wymieniałasmile
        • bestraga Re: Kaloryfery ... 10.09.11, 20:17
          szczotka na kiju opada, a raczej odpada kij, - nad kaloryferem jest parapet - wiec zostaje sama szczotka ...czyli nic z tego !
          • pitahaya1 Re: Kaloryfery ... 10.09.11, 20:58
            W 100% bez zdejmowania tego kaloryfera nie umyjesz. Pozostaje karchersmile
            Ja jednak spróbowałabym miotelki do kurzy lub wąskiej szczotki do naczyń.
    • kasiak37 Re: Kaloryfery ... 10.09.11, 22:42
      szczotka do mycia butelek.
    • ka_thy Re: Kaloryfery ... 10.09.11, 23:17
      Ha! Mnie się udało umyć taki kaloryfer smile Oczyszczaczem parowym smile Takim dzbankiem. Można do niego założyć przedłużkę, którą z kolei można ustawić pod różnym kątem. I da się dotrzeć w niemal każdy zakamarek.
      • bestraga Re: Kaloryfery ... 10.09.11, 23:23
        a co to jest ten "oczyszczacz parowy"? Nigdy nie słyszałam!
        • ka_thy Re: Kaloryfery ... 11.09.11, 00:26
          Takie coś:
          https://www.neostatic.pl/karty/pliki/zdjecia/miniaturki/09/8003705041035F1.jpg
          • bestraga Re: Kaloryfery ... 11.09.11, 20:19
            obejrzałam w internecie te oczyszczacie parowe i widzę ze duże rozpiętości w cenach .A czy takie tanie coś , z twojego obrazka za 57 zł, tez coś warte? Wyczyści mi te kaloryfery?
            • ka_thy Re: Kaloryfery ... 11.09.11, 21:47
              Ja swój kupowałam w Tchibo. Trudno mi powiedzieć czy te tanie są tak samo dobre, najlepiej poczytać opinie użytkowników.
    • danuu Re: Kaloryfery ... 11.09.11, 17:51
      Ostatnio widziałam w TK Maxxie specjalne mopy, a w zasadzie mopiątka, bo były bardzo małe, specjalnie do mycia kaloryferów. Nawet się zastanawiałam czy sobie takiego nie sprawić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka