monika451 28.09.11, 13:07 macie jakis fajny pomysł oprócz farszu z mielonego mięsa ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
budzik11 Re: faszerowana cukinia 28.09.11, 13:42 Tu np masz: www.skrzacik.now.pl/cukinie.html Ja bym zrobiła z sałatką szopską. A przynajmniej z pomidorami i fetą Albo z jakąś pastą rybną, np. z tuńczyka. Odpowiedz Link
pabia_a Re: faszerowana cukinia 28.09.11, 14:21 cukinia nadziewana kurkami lub pieczarkami Odpowiedz Link
marionaud_1 Re: faszerowana cukinia 29.09.11, 09:10 NAsze ulubione: nadziewane nie samym mięsem albo grzybami, ale farszem typu ryż+pieczarki, ryż+mięso, ryż + inne warzywa i ziola. Odpowiedz Link
otterly Re: faszerowana cukinia 29.09.11, 10:07 Nadziewałam ostatnio quinoą z pomidorami i czosnkiem. Na wierzch kozi ser. Do farszu dodawałam troszkę mielonego indyka. Według mnie indyk najlepiej się nadaje do nadziewania warzyw. Nie jest suchy, jak kurak, ma wyraźny smak. Świniny nie jadam, a wołowina wg mnie jest za ciężka. Fajna jest też z soczewicą. Robiłam na ostro: soczewica, mielone indycze, cebula i aromatyczne przyprawy (graham masala + cynamon). Sporo soku z cytryny i chilli. Odpowiedz Link
jolka.jolka.1 Re: faszerowana cukinia 29.09.11, 20:55 Często robię wersję "wnętrze" cukini+tuńczyk+pomidory+papryka -> pycha! Dobra jest też z ryżem albo kaszą jaglaną i tuńczykiem z warzywami. Kiedyś robiłam też z ryżem i pleśniowym serem - miód w gębie! Odpowiedz Link