alikate 02.11.11, 11:43 w kuchni. Są praktyczne? Pytam, bo przed chwilą zdjęłam żaluzje i nie chcę już żaluzji. Nie chcę też firanek. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alicez Re: Rolety na oknie 02.11.11, 11:56 Ja mam w kuchni rolety rzymskie. Z tego samego materiału mam też uszyte pokrowce na krzesła i wygląda to bardzo ładnie. Rolety i pokrowce oddaję do pralni raz w roku i jestem zadowolona z efektu Odpowiedz Link
jarka63 Re: Rolety na oknie 02.11.11, 12:00 Mam od ośmiu lat we wszystkich pomieszczeniach, w kuchni bladożółte. Przecieram wilgotną gąbką, jest OK. Nigdy więcej firanek. Odpowiedz Link
smutas13 Re: Rolety na oknie 02.11.11, 14:17 Przez trzy dni, miałam dyżur w mieszkaniu siostry, która ma rolety na oknach. Większość, bardzo ciężko się przesuwa. Sznureczki też są bardzo delikatne - jeden, jest już przerwany. Wolę swoje rolety, przytwierdzone do ściany nad oknem. Odpowiedz Link
budzik11 Re: Rolety na oknie 02.11.11, 14:32 Mam we wszystkich oknach, także kuchennym. Nie używam często, tylko kiedy bardzo mocno świeci słońce i np. razi mnie w oczy odbijając się od parapetu czy zlewu. Sa praktyczne tak samo, jak w innych pomieszczeniach. Jak masz okno gdzieś blisko zlewu czy kuchenki - mogą się pochlapać. Z moimi nic się nie dzieje, a wiszą już prawie 7 lat. Odpowiedz Link
alikate Re: Rolety na oknie 02.11.11, 16:21 Dziękuję Tak się zastanawiam, czy są rolety typowo kuchenne, to znaczy takie, które można myć. Pytałam sąsiadek, ale jedna ma zazdrostki, a druga naklejkę ( jakieś wzory kwiatowe), na stałe. Odpowiedz Link