Dodaj do ulubionych

Pralka Candy

05.11.11, 15:21
Drogie WDPD!
Może któraś z Was posiada tabelę programów do prania dla pralki Candy Holiday 8? Przeszukałam gdzie tylko się dało, pralka jest na tyle stara, że niestety nie figuruje w archiwum producenta a ja mam już dość prania metodą prób i błędów. Gdyby ktoś z Was posiadał jakąś rozpiskę albo chociaż charakterystykę kilku programów (głównie chodzi mi o to, który program jak długo pierze i w jakiej temperaturze) to będę przeogromnie wdzięczna!

Niestety instrukcja znaleziona na innym forum gazety, mimo zapewnień autorki, niestety tej pralki nie dotyczy, bo moja staruszka ma 12 programów, a nie jak sugeruje autorka 18...

Pozdrawiam,
zdesperowana wink
Obserwuj wątek
    • costasa Re: Pralka Candy 05.11.11, 16:41
      www.elektroda.pl/rtvforum/topic1842285.html#8830861
      tu jest do Holiday 1000. może podobna?

• costasa Re: Pralka Candy 05.11.11, 16:46
        A w starych wątkach z 2004 roku znalazłam takie coś, już bliżej:

MAM INSTRUKCJĘ !IP: *.pronet.lublin.pl
        Gość: DEWA 01.01.05, 13:34 zarchiwizowany

Mam pralkę holiday 80 ale instrukcja obejmuje dwa modele: 8 i 60. a teraz w
        skrócieprzedstawiam tabelę programów Holiday 60
        Program 1,2 : Silnie zabrudzone/bawełna, len/ temp 40-90 (progr 1 z praniem
        wstępnym)
        Program 3 : tzw. szybki, bawełna len silinie zabrudzone, temp40-90
        Program 4; tkanininy kolorowe średnio zabrudzone , temp40-60
        Program 5: tkaniny barwione, jeans , temp 30-40
        Tójkąt : wywabianie plam
        Program 6 :intensywne płukanie
        Program 7-8 środi do płukania, intensywne odwirowanie
        Program 9 : silinie zabrudzone materiały syntetyczne i mieszane, z praniem
        wstępnym , tem 30-60
        Program 10" normalne zabrudzenie, tkaniny syntet i mieszane , temp 30-60
        Program 11 Uniwersalne pranie, temp30-50
        Program 12: tkaniny delkatne syntetyczne, temp 30-40
        Program 13: delkatne płukanie
        Program 14: środki zmiękczające
        Program 15: bardzo delikatne materiały ( z praniem wstępnym) temp 30-40
        Program 16 wełna do prania mechanicznego, temp30-40
        Program 17 delikatne płukanie
        Program 18 : delikatne odwirownie
        Z : tylko usuwanie wody - bez wirowaNIA
        • kasiulka32 Re: Pralka Candy 05.11.11, 20:57
          Dziękuje bardzo za chęć pomocy! Widziałam wcześniej tę instrukcję, wspomniałam o niej w pierwszym poście. Niestety mimo zapewnień autorki, nie pasuje ona do tej pralki sad A inne, nowsze pralki, niestety też są całkowicie inne od mojej staruszki. Nic, chyba jestem zmuszona na ciągłe próbowanie. A nuż ją rozszyfruję smile
    • mala_mujer Re: Pralka Candy 05.11.11, 23:11
      A z którego roku jest ta pralka?
      Mam taką malutką 8-9 letnią Candy w wynajmowanym mieszkaniu, mogę lokatorów poprosić o zdjęcie rozpiski - kupiłam używaną, nigdy chyba nie wiedziałam, jaki to model
      • kasiulka32 Re: Pralka Candy 06.11.11, 01:12
        Nie mam pojęcia, z którego roku jest pralka, bo też wynajmuję mieszkanie smile Wiem za to, że jest to model Holiday 8, bo tak jest napisane na przodzie pralki i na naklejce przy bębnie, więc co do tego nie mam żadnych wątpliwości. Myślę, że ma przynajmniej 10 lat. Jeśli mogę prosić o zdjęcie tej rozpiski, to bardzo proszę smile Może faktycznie coś mi rozjaśni, a gdy jeszcze się okaże, że to ten model to Cię chyba ozłocę! smile
        • mala_mujer Re: Pralka Candy 06.11.11, 18:29
          ok, to ja napiszę do lokatorów żeby jej fotkę strzelili i zobaczymy - tylko to może potrwać z dzień-dwa
          • mala_mujer Re: Pralka Candy 06.11.11, 18:33
            i jeszcze jedno głupie pytanie - czy jesteś pewna, że nie masz tej rozpiski? smile
            u mnie była bardzo sprytnie schowana w kieszonce na proszek
            • kasiulka32 Re: Pralka Candy 06.11.11, 21:08
              Będę bardzo wdzięczna za zdjęcie rozpiski smile Wytrzymałam tyle czasu to wytrzymam i jeszcze kilka dni. Na 100% nie mam tej instrukcji. Wynajmuję mieszkanie, właścicielka o pralce nic nie wie, bo jej nigdy nie używała, a niestety na pralce, jak to bywa w przypadku nowszych modeli, żadnej tabelki/rozpiski nie ma. Dziękuje za pomoc! smile
              • mala_mujer Re: Pralka Candy 06.11.11, 21:37
                Dlatego sie, pytam u mnie ta rozpiska nie jest na pralce, ale jest wsunieta w panel z przdu kieszeni na proszek - wystaje tylko taki cieniutki paseczek za ktory sie ja wysuwa
                ale juz poprosilam o zdjecie smile
                • kamw1807 Re: Pralka Candy 07.11.11, 15:27
                  uważam, że na pralkach się dość dobrze znam, zrób tylko zdjęcie panelu przedniego swojej pralki tak, żeby widoczne były pokrętła wstaw tu i ja Ci to opiszęsmile
                  • kasiulka32 Re: Pralka Candy 13.11.11, 23:54
                    Dziękuje za chęci, ale chwilowo jestem pozbawiona kabla do aparatu wink Dostałam już rozpiskę od innej forumki, wydaje się być właściwa. Jeśli jednak coś się zmieni, a kabel przybędzie, zrobie zdjęcie i ładnie poproszę o pomoc! smile
                    • sniezynka22 Re: Pralka Candy 18.11.11, 19:40
                      Nie lepiej kupić nową pralkę, skoro ze starą są problemy?
                • 39kalina Re: Pralka Candy 10.05.16, 17:12
                  Czy ja również mogłabym prosić o taką rozpiskę? smile
    • mala_mujer Re: Pralka Candy 12.11.11, 19:58
      hej, wysłałam Ci na prova fotkę, ale ta moja pralka ma tylko 10 programów
      • kasiulka32 Re: Pralka Candy 13.11.11, 23:52
        Dziękuje bardzo! Mimo iż moja ma więcej programów, te wydają się pasować, a przynajmniej być mocno zbliżone! Bardzo mi pomogłaś smile
        • mala_mujer Re: Pralka Candy 14.11.11, 09:44
          o to fajnie, powodzenia
        • tobiasz007 Re: Pralka Candy 17.01.12, 19:47
          Witam! mam taką samą pralkę w wynajętym mieszkaniu i podobny problem braku instrukcji uncertain jeżeli taką posiadasz to proszę o pomoc,
      • koralina5 Re: Pralka Candy 21.11.11, 15:50
        Oj candy szybko rdzewieją, jak chcesz mocna pralkę coby ci długo służyła to lepiej za LG się rozejrzyj.
      • sonia30live Re: Pralka Candy 15.12.11, 08:44
        Wystarczy i 10 aby były dobre, funkcyjne, ja mam na przykład 14 i mi wystarcza bo mam w tym pranie parowe, odświeżanie, Allergy Care i inne które akurat mi się przydają.
      • tobiasz007 Re: Pralka Candy 17.01.12, 19:49
        witam! czy posiadasz instrukcje , programy do pralki candy holiday 8? proszę o pomoc
      • askapozar Re: Pralka Candy 09.03.17, 16:14
        Czy istnieje opcja podesłania rozpiski? Byłabym baaardzo wdzięczna smile
    • 39kalina Re: Pralka Candy 10.05.16, 17:14
      Drogie WDPD potrzebuję instrukcję obslugi pralki Candy Holiday 8!!!
      Bardzo proszę o pomoc.
      Pozdrawiam smile
    • askapozar Re: Pralka Candy 09.03.17, 16:15
      Baaaardzo byłabym wdzięczna za podesłanie rozpiski smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka