Dodaj do ulubionych

Portfel dla męża

26.11.11, 09:48
ponieważ stary już mu się zniszczył, a zbliża się Prezentowo.
Obiegłam kilkanaście sklepów i jestem głupsza w temacie niż przedtem.
Chciałabym kupić coś b.dobrej jakości, ale portfele w cenie 350zł jakie oglądałam sa jednak za drogie. Mógłby być taki w granicacxh 100-200zł, ale też się zastanawiam, tzn. kręcę się między skąpstwem - bo widziałam portfele na oko całkiem fajne za ok 50zł i napisane miały, że ze skóry, a chęcią sprezentowania czegoś eleganckiego i pasującego do starszego pana.
Ze sklepów internetowych nie chcę korzystać, bo wolałabym obejrzeć i dotknąć.
Przeszukałam forum pod tym kątem i znalazłam wątek, ale n.t. portfeli damskich.
Liuczę na wasze sugestie, bo na czymś chcę się oiprzeć, a prezent ma być niespodzianką, więc samego zainteresowanego nie da rady spytać wprost, ani wybadać, bo jest sprytny i zaraz się domyśli, co knuję i nici z niespodzianki.
Obserwuj wątek
    • mammajowa Re: Portfel dla męża 26.11.11, 10:16
      kupiłam ze średniej półki coś koło 100-150 zł w humanic z czarnej skóry. ma się dobrze.
      • anula36 Re: Portfel dla męża 26.11.11, 10:48
        sama niedawno kupowaslam meski portfel, poprzegladzie kilkunastu zrezygnowalam z wloskiego wypasu za 200 zl i nabylam za polowe tej kwoty rownie elegancki portfel skorzany polskiego producenta - firma kaletnicza PATRA. Nie uwazam,zeby byl gorszej jakosci czy gorzej wygladal od tego z importu.
    • sasilla Re: Portfel dla męża 26.11.11, 12:36
      Jeszcze za czasow narzeczenskich, jako biedna uczennica szkoly sredniej, zbieralam z pol roku kieszonkowe zeby kupic mojemu mezczyznie porzadny portfel. Po kilku miesiacach urwala mu sie kieszonka na drobne, niedlugo pozniej odpadlo zapiecie.
      Z kazdym innym portfelem bylo podobnie - choc zaden nie byl az tak ekskluzywny.

Teraz sie pogodzilam z tym, ze moj maz po prostu jest z tych, co nie dbaja o portfel - nadmiernie wypchany, byle jak wrzucony do torby, noszony w kieszeni itp. Kupuje mu teraz cos taniego, zeby nie bylo szkoda jak sie zniszczy. Wychodze z zalozenia, ze bardziej elegancko wychodzi noszenie tanszego, ale nowego i niezniszczonego, niz markowej, ale zdziadzianej szmaty. wink

Zastanow sie jakie jakie sa przyzwyczajenia Twojego mezczyzny. Jesli jest z tych dbajacych, to drozszy portfel bedzie w sam raz. Ale jesli traktuje portfele tak jak moj maz, to posluchaj wewnetrznego skapca - szkoda kasy.

Ps. Portfelem, ktory przezyl najdluzej byl taki ze sklepu wszystko po 5 zl. Kupiony w trakcie wycieczki, "na chwile", bo mezowi calkowicie rozprul sie poprzedni i bal sie, ze wszystko pogubi. Okazal sie niesamowicie porzadny, zrobiony z prawdziwej, grubej skory. Jedyna wada byl jakis glupawy napis (nazwa firmy-krzaka).
      Ale to raczej jako ciekawostka, ogolnie takiego nie polecam, to byl wyjatek od reguly. wink
      • kocia_noga Re: Portfel dla męża 26.11.11, 19:52
        Dzięki. Mąż jest z tych dbających, więc zainwestuję tę stówkę lub dwie.
        Kieszonki na dsrobne w ogóle nei używa, bo wszystkie pieniądze ładuje do przegródki z banknotami, jego stary portfel nie ma też zapięcia na nap, więc poszukam podobnego, tym bardziej, że zapięcie może się nawet w tym droższym urwac albo zepsuć.
        To już coś, teraz ruszę na łów.
        Jeszcze raz dziękuję.
        • hana1909 Re: Portfel dla męża 27.11.11, 14:19
          Mój mąż nosi portfel w tylnej kieszeni spodni i jak kupował ostatnio to nie sprawdził czy się swobodnie mieści imusiał wymieniać bo pierwszy wybrany model nie mieścił się w tylniej kieszeni dżinsówwink
    • kamunyak Re: Portfel dla męża 28.11.11, 01:30
      Można kupić m.in. portfel z dedykacją dla obdarowywanego. Lub tylko z jego imieniem, co tam się wymyśli. Uważam, że to dosyć sympatyczne, prezent jest jakby spersonalizowany.
      Ja akurat nie kupowałam tam portfela a inny drobiazg ale podpis wyglądał w porządku i mimo, że to sklep internetowy to byłam zadowolona i nie żałowałam. Nie podam linka z wiadomych względów ale możesz poszukać jeśli taka forma zainteresuje cię.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka