Dodaj do ulubionych

podatek deszczowy

14.01.12, 21:34
Wiecie dużo,więc może i to...

Niedługo mamy go miećsad podano tez do wiadomości,że można go uniknąć jeśli się ma bezodpływowy zbiornik na deszczówkę i potem się tą wodą podlewa ogród. Taką beczkę mamy już od dawna,ale tylko jedną.Czy powinna być pod każdą rynną ??A może można to jakoś połączyć? I proszę nie pisać,że od nowego roku próbuję kombinować-po prostu chcę skorzystać z tej możliwości,która jest legalna.I ekologiczna.
Obserwuj wątek
    • kasia-em Re: podatek deszczowy 14.01.12, 21:57
      Podatek deszczowy regulują przepisy w gminie, więc chyba najlepiej będzie, jak zapytasz u źródła, czyli właśnie w Urzędzie Gminy smile
      • kasia-em Re: podatek deszczowy 14.01.12, 21:57
        przepisy w gminie = tzn każda Gmina może mieć inne, to miałam na myśli big_grin
    • kasiak37 Re: podatek deszczowy 14.01.12, 22:21
      a czy to nie jest tak ze wspolczynnik jest zalezny od powierzchni dachow budynkow i nawierzchni utwardzonej na dzialce?U mnie przynajmniej tak jest a zbieranie deszczowki do beczki nie ma zadnego znaczenia w wyliczeniach.
      • dolmadakia Re: podatek deszczowy 14.01.12, 22:31
        "Ale jak niemal każdej opłaty, również tej można całkiem łatwo uniknąć. - Jeśli ktoś ma zbiornik na wodę opadową i nią podlewa, to oczywiście nie musi płacić. Na przykład wyprowadzając rurę rynny na trawnik przed budynkiem" - mówi wiceprzewodniczący Rady Miejskiej

To cytat,na którym się własnie oparłam.Jak go rozumieć?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka