Dodaj do ulubionych

zlew ceramiczny do kuchni?

14.04.12, 21:32
witam
remontuję kuchnię i marzy mi się zlew biały - ceramiczny

www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S09897225/
czy ktoś ma może taki?

bo się obawiamy, czy go nie obtłuczemy zarz no i czy talerzy sobie w nim nie pobijemy?
(mamy zmywarkę więc te talerze to taka metafora - czy porcelana jak uderzy o porcelanę to się nie będzie od byle stuknięcia tłukła?)
Obserwuj wątek
    • osmanthus Re: zlew ceramiczny do kuchni? 15.04.12, 00:26
      stara-a-naiwna napisała:

> witam
      > remontuję kuchnię i marzy mi się zlew biały - ceramiczny
      >
      > www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S09897225/
      > czy ktoś ma może taki?
      >

Ma. Wlasnie go zainaugurowalam.

> bo się obawiamy, czy go nie obtłuczemy zarz no i czy talerzy sobie w nim nie po
      > bijemy?
      > (mamy zmywarkę więc te talerze to taka metafora - czy porcelana jak uderzy o po
      > rcelanę to się nie będzie od byle stuknięcia tłukła?)

A jak myjesz talerze i masz ich kilka w zlewie to je regularnie obtlukujesz?

• brumming Re: zlew ceramiczny do kuchni? 15.04.12, 09:10
        Mam już dwa lata. Zauważyłam na nim tylko dwa mikrootarcia (stawiam patelnię na krawędzi...) poza tym jestem bardzo zadowolona!
      • stara-a-naiwna Re: zlew ceramiczny do kuchni? 15.04.12, 09:32
        > A jak myjesz talerze i masz ich kilka w zlewie to je regularnie obtlukujesz?

no fakt
        smile
    • mkw98 Re: zlew ceramiczny do kuchni? 15.04.12, 10:41
      Mamy taki, tylko podwójny - bardzo fajny, nie obtłukuje się.
      No i ta białość mobilizuje do regularnego, starannego mycia ; ) co bywa nużące ale ze wszech miar słuszne.
      • slim.fast MKW 15.04.12, 11:40
        A czym ten zlew myjesz, jakiś specjalny środek? Pytam, bo mam w planach zakup owego zlewu smile
        • mkw98 Re: MKW 15.04.12, 21:51
          Nie, niczego specjalnego nie używamy - myjemy zwykłą mokrą gąbką kuchenną, czasem z odrobiną jakiegoś płynu, alb octu. Jak jest bardzo brudny to Tytanem (piszę w liczbie mnogiej, bo szczerze mówiąc mąż częściej sprząta w kuchni niż ja wink )
          • slim.fast Re: MKW 16.04.12, 08:37
            Kapewu, dzięki smilesmile
    • marikooo A myślałaś o granitowym? 15.04.12, 12:12
      Ja mam granitowy od trzech lat i baaaardzo go sobie chwalę. Nic się nie obtłukuje, bardzo przyjemny w użytkowaniu. Dodatkowo mój jest w kolorze beżowym, więc nie muszę go myć codziennie, a jak mało go używamy, to czasem nawet nie co tydzień wink
      • anyx27 Re: A myślałaś o granitowym? 15.04.12, 21:35
        Ja też mam granitowy, w kolorze antracyt i też polecam, bo nie słychać tak wody, do tego nie widać brudu zupełnie - przepłukuję go codziennie, ale myję tak dokładnie raz w tyg.
        • princesswhitewolf Re: A myślałaś o granitowym? 16.04.12, 18:06
          Panie pewno mowia o kompozycie z mielonego granitu spojonego akrylem ( np Astracast Vector Vulcano jakowy i ja mam), bo cos takiego jak zlew z litego granitu raczej nie jest w sprzedazy masowej- Nie wyobrazam sobie wycinania w skale granitowej zlewu. Widzialam jak zakladali mi czarne granitowe blaty ile czasu to trwalo i jakie to twarde, wiec chyba staranne rzezbienie zlewu w grudzie granitu nie jest wykonalne zbyt latwo chyba ze jakis specjal na zamowienie

A jesli mowimy o Astracast takowym wlasnie jaki ja posiadam to jest to niezly zlew. Mimo iz czarny z drobinkami lekko swiecacymi to i ja potrafie go niezle wymorusac.Przyznam jednak iz mam talent do tego....

• mkaroli Re: zlew ceramiczny do kuchni? 16.04.12, 10:22
      Mam taki i siostra też. Mój bezproblemowo, kilka rys co najwyżej, u siostry pękł po trzepnięciu pechowo garnkiem, ale nie przecieka smile
    • ollus Re: zlew ceramiczny do kuchni? 16.04.12, 16:53
      ma i ma popękany
      bardzo szybko pojawiło się pierwsze duże pęknięcie, po niecałym roku użytkowania. Ja niczym nie walnęłam, mąż też się nie przyznaje. Kolejne to już pochodna pierwszego i teraz cały dół jest pokryty siateczką spękań. Nie ma odprysków, nie przecieka, jak się wleje trochę wody na dno z domestosem to idealnie czyści spękania i przez chwilę nawet ich nie widać.
      • jola1-7 Re: zlew ceramiczny do kuchni? 25.04.12, 08:04
        Bardzo polecam zlew Domsjo. Przede wszystkim wygodny w użyciu ,bo jest duży,głeboki,łatwy w utrzymaniu czystości i ładny.To najlepszy zlew jaki miałam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka