ja.dorcia
19.04.12, 12:47
Używacie, albo może przebywacie w towarzystwie osób używających to cudo nowoczesnej techniki? Jakie są Wasze odczucia? Bo ja mam wrażenie, że o ile w necie piszą jedno, jakie to super i w ogóle, to rzeczywistość, z punktu widzenia osoby niepalącej, jest zupełnie inna.
Otóż przez kilka ostatnich dni miałam wątpliwą przyjemność przebywać w bliskim towarzystwie osoby w ten właśnie sposób rzucającej palenie. W skrócie polegało to na tym, że zamiast co 2-3 godziny na papieroska, osoba ta z regularnością co 2-3 minuty pociągała e-dymka. Niestety, sęk w tym, że w zamkniętym pomieszczeniu również robi się dymiarnia no i całe te wkłady nie są bezzapachowe niestety. Ponadto, zastanawia mnie jak to jest, że wkłady te zawierają nikotynę, a rzekomo wydmuchuje się tylko parę wodną. Tyle, że para to chyba jest bezwonna, a ja czułam, że ten dymek ma zapach... Piszą, że bez problemu można używać tego w kinie, w samolocie... Hmm... chyba by mnie strzeliło, jakbym miała się męczyć przez ileś czasu z czymś takim obok... I co z tego, że to nie włączy alarmu, że palacze są dyskryminowani poprzez rozszerzanie stref dla niepalących (takie argumenty pojawiają się na portalach o e-dymku)? A gdzie moje prawo do oddychania bezzapachowym powietrzem, do tego, żeby żadne opary nie drapały mnie w oczy czy gardło?
Ech... chyba się przeprowadzę do Hongkongu...