drzewkopomaranczowe 25.04.12, 22:37 Dziewczyny doradzcie jakieś konkretne tak do200 zł na 18-nastke,nie wiem co jest modne a jutro wybieram się na zakupy wiec potrzebuje szybko rady Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robitussin Re: Perfumy dla 18-latki 25.04.12, 22:46 Z całym szacunkiem, ale perfum nie kupuje się w prezencie, chyba, że dokładnie wiesz, jakie ktoś ma upodobania czy oczekiwania. Pomijam to, że zapach należy najpierw sprawdzić na własnej skórrze - na każdym pachnie inaczej. No i nie ma czegoś takiego, jak moda na zapach, bo to tylko i wyłącznie kwestia gustu czy upodobań. Dwa razy w życiu dostałam perfumy w prezencie, za każdym razem kompletnie nietrafione. Odpowiedz Link
osmanthus Re: Perfumy dla 18-latki 26.04.12, 01:43 "Z całym szacunkiem, ale perfum nie kupuje się w prezencie, chyba, że dokładnie wiesz, jakie ktoś ma upodobania czy oczekiwania. Pomijam to, że zapach należy najpierw sprawdzić na własnej skórrze - na każdym pachnie inaczej. " Widze w tym wpisie pewna kontradykcje - skoro na kazdej skorze pachnie inaczej (true) to po cholere sprawdzac na wlasnej? pzdr PS Moja 16-latka podprowadza mi LouLou (Cacharel). Zeby bylo smieszniej to wlasnie ona namowila mnie do pierwszego zakupu tych perfum 5 lat temu w sklepie bezclowym na lotnisku w Hong Kongu Odpowiedz Link
robitussin Re: Perfumy dla 18-latki 26.04.12, 10:25 osmanthus napisała: > "Z całym szacunkiem, ale perfum nie kupuje się w prezencie, chyba, że dokładnie > wiesz, jakie ktoś ma upodobania czy oczekiwania. Pomijam to, że zapach należy > najpierw sprawdzić na własnej skórrze - na każdym pachnie inaczej. " > > Widze w tym wpisie pewna kontradykcje - skoro na kazdej skorze pachnie inaczej > (true) to po cholere sprawdzac na wlasnej? Źle to sformułowałam. Chodziło mi o to, że każdy, kto miałby używać danych perfum, powinien je wypróbować na własnej skórze. W tym wypadku rzeczona 18-latka, a nie osoba kupująca prezent Odpowiedz Link
ja.dorcia Re: Perfumy dla 18-latki 25.04.12, 22:57 Ja jak bylam w tym wieku lubiłam: - L'eau par Kenzo (zreszta lubię do dziś) - lekki, wiosenny zapach, - Kenzo Jungle (ale to nie to, co jest teraz, tamten był inny, albo teraz mi się węch popsuł) - Dune Dior (to podkradałam przed wyjściami do teatru czy studniówką) - zielone DKNY (nieco później odkryłam)... I jak patrzę teraz, to gust niewiele mi się zmienił. Generalnie, poszukaj jakiegoś zapachu lekkiego. Np taki Bvlgari czy Noa - pomimo że piękne - może być odebrana zbyt pańciowato jak na pierwszy zapach. Odpowiedz Link
polikarpia Re: Perfumy dla 18-latki 26.04.12, 06:22 Niedawno robiłam rozpoznanie pod kątem 20-latki: wyszło, że modne są m.in. Prada "Candy", YSL Parisienne, Burberry "Body". Kupiłam dla solenizantki Candy w ładnym zestawie z balsamem - nie pamiętam dokładnie ceny, a sobie Body. Odpowiedz Link
asdaa Re: Perfumy dla 18-latki 26.04.12, 13:56 nie wiem co jest modne zależy co kto lubi zamiast konkretnych perfum czy innego prezentu proponuję bon podarunkowy o konkretnej wartości do drogerii, ksiegarni.... a obdarowany sam sobie kupi co zechce Odpowiedz Link
kr_ka_11 Re: Perfumy dla 18-latki 26.04.12, 14:39 j'adore wydają mi odpowiednie.. zresztą cięzko stwierdzić, perfumy na różnej skórze inaczej pachną. na jednej lżej na innej bardziej intensywnie. myślę też, że można celować w limitowanki z issey myiake, używam do tej pory reflections in a drop, dość długo bo właśnie ten zapach pasuje mi bardziej do weekendowego, bardziej sportowego ubioru. no i Escada ma różne takie słodkawe zapachy (Ibiza Island czy coś tam) Odpowiedz Link
zdzisnadzis Re: Perfumy dla 18-latki 26.04.12, 14:48 kr_ka_11 napisała: > j'adore wydają mi odpowiednie.. No własnie ile gustów tyle opinii. Dla mnie J'adore sa dla pani po 30 stce.. Wg mnie perfumy sa tak indywidualna sprawa, ze raczej nie odwazyłabym sie kupowac w ciemno, chyba ze wiedziałabym co konkretnie ktos sobie życzy..Lepiej kup bon upominkowy w perfumerii za ta kwote, dziewczyna sobie sama cos wybierze Odpowiedz Link
anula36 Re: Perfumy dla 18-latki 26.04.12, 18:41 Ja bym dala bon prezentowy za 200 zl i niech sobie dziewczyna sama wybierze. Dodatkowa radosc z wyprobowywania roznych zapachow, a jak dostanie takie ktore jej sie nie spodowaja rozczarowanie podwojne- prezent drogi i nietrafiony. Odpowiedz Link
lirio Re: Perfumy dla 18-latki 26.04.12, 19:03 Zgadzam się - daj jej bon prezentowy. Nigdy nie chciałabym, żeby ktoś kupował mi perfumy na swój gust, albo według porad "co lubią panie po trzydziestce". Ja nie umiem użyć perfum na siłę, muszą mi się podobać. Odpowiedz Link