a-rabka 19.06.12, 21:42 Ktoś może mi podpowiedzieć, co należy zrobić, żeby orbitrek przestał skrzypieć.Mój mąż twierdzi, że się nie da. Normalnie nie moge na nim już jeżdzić bo tak daje po uszach...A w gwaranjci nic o tym nie ma Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
turnesolka Re: orbitrek -smarowanie 20.06.12, 12:07 posmarowałabym smarem do roweru, najlepiej takim silikownowym żeby nie był za tłusty i lepki Odpowiedz Link
pieskuba Re: orbitrek -smarowanie 20.06.12, 14:20 Mój zaczął skrzypieć na gwarancji, przyszli panowie z serwisu, zakazali smarować, natomiast, jeśli zacząłby znów skrzypieć, to po prostu podokręcać mu śrubki. Od kilku lat nawet nie piśnie, tak go dokręcili Odpowiedz Link
nostress.ka21 Re: orbitrek -smarowanie 20.06.12, 16:49 Ale to jeszcze zależy jaki jest ten orbitreck. Bo ja na przykład kiedyś używałam takiego linkowego i on zaczynał skrzypieć jak się przecierala ta linka właśnie. Trzeba było ją wymienić i tyle na kilkadziesiąt godzina jeżdżenia był spokój. Linki kosztowały coś około 8 zl i były nasączone czymś tłustym. Ale to w sumie archaiczny sprzęt był, więc może nawet nie orbitrek Odpowiedz Link
anyx27 Re: orbitrek -smarowanie 20.06.12, 21:09 Ja regularnie, po każdym użyciu dokręcam śrubki Odpowiedz Link
aaricia_szalona Re: orbitrek -smarowanie 26.06.12, 23:04 Jak swój skrzypiący nasmarowałam, to mi się w trakcie ćwiczeń zaczęły odkręcać śrubki. A skrzypi dalej Odpowiedz Link