Dodaj do ulubionych

Rozbita szyba piekarnika...

09.08.12, 12:38
Stało się ...niestety.Całkiem świeży piekarnik Mastercooka.Nie wiem jak ,nie wiem co...Odłamał się kawałek plastiku od rany do wysuwania tacki wewnętrznej.Nie używałam jej wcale ,nawet unieruchomiłam żeby nie wysuwała się samoczynnie przy każdym otworzeniu piekarnika.
W każdym razie część odleciała i spadła między zawiasy drzwi -przy zamykaniu wyłamała tą pierwszą szybę.Serwis przyjedzie ale ma na to kilka tygodni -ciekawa jestem co powiedzą.Koszt nowej szyby to 500 zl..
I pytam Was bo w sewisie lepiej nie smileCzy ja mogę używać piekarnika ?W sobotę mam imprezę nie do odwołania i baardzo by się przydał.Wyłamany jest kilkacentymetrowy róg.szyb jest razem 4 sztuki -dwie gruba zewnętrzna i wewnętrzna a w środku jeszcze dwie nieco cieńsze.Piekarnik ma ten system ''zimny w dotyku''smile
Co myślicie ?
Obserwuj wątek
    • ka_thy Re: Rozbita szyba piekarnika... 09.08.12, 19:07
      Ale jakieś szyby Ci w drzwiach piekarnika zostały?

Bo ja mam z kolei wypadającą szybę big_grin I zdarza się, że wypada ona w trakcie wkładania potrawy do piekarnika, więc piekę bez niej.
      • izimi Re: Rozbita szyba piekarnika... 14.08.12, 15:37
        > Bo ja mam z kolei wypadającą szybę big_grin I zdarza się, że wypada ona w trakcie wk
        > ładania potrawy do piekarnika, więc piekę bez niej.

jak to "piekę bez niej" ?
        całkiem bez szyby? i to ciepłe powietrze tak wylata? smile
        • ka_thy Re: Rozbita szyba piekarnika... 14.08.12, 20:35
          Wypada mi szyba zewnętrzna. Zostają jeszcze dwie i ciepłe powietrze nie "wylata" big_grin
    • karlakarla Re: Rozbita szyba piekarnika... 15.08.12, 12:34
      Piekłam parę lat bez szyby wewnętrznej właśnie w piekarniku mastercooka. Szyba strzeliła raz, przyjechał pan wstawił nową (za kosmiczną cenę), później pękała jeszcze parę razy, w końcu stwierdziłam że nie ma sensu po raz enty wstawiać szybę, zaklajstrowałam otwór folią aluminiową i wszystko było ok.
      • dorjana1 karlakarla 16.08.12, 00:54
        powiedz mi kochana -czym zaklajstrowaś ?smileBo lecę po folię jakby co
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka