Dodaj do ulubionych

Ikea - agd do zabudowy

22.11.12, 20:43
Drogie WDPD, mam pytanie: czy któraś z Was ma sprzęty jakieś z Ikea? Chodzi mi głównie o lodówkę do zabudowy, taką z zamrażalnikiem. Szykuje mi się przeprowadzka i będzie nowa kuchnia, więc zaczynam się rozglądać. Lodówka z Ikea jest o kilkaset złotych tańsza niż taki np. Bosch (bez fajerwerków) i zastanawiam się o co chodzi i może warto bo i cena i pięć lat gwarancji? Może któraś z Was wie kto te sprzęty produkuje? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam. smile
Obserwuj wątek
    • turnesolka Re: Ikea - agd do zabudowy 22.11.12, 22:07
      mam piekarnik i jest OK, wybrałam bo mi się podobał - styl retro. wcześniej miałam bosha ze średniej półki i jednak był lepszy. w tym Ikeowym już popsuł się zegar ale może to sprawka mojego 2 latka, który uwielbia kurki i guziki
      • iwona402 Re: Ikea - agd do zabudowy 22.11.12, 22:29
        Moja matka rok temu kupiła w Ikei meble, lodówkę podblatową i zmywarkę, kuchenki za żadne skarby nie chciała nowej. Lodówka jak dla mnie to totalna porażka, aby dostać się do pojemnika z warzywami należy najpierw opróżnić półkę nad pojemnikiem- najlepiej wszystko wystawić na blat, a następnie dopiero unosząc tę półkę ma się wgląd do warzyw. Moja 70-letnia matka musi po prostu klęknąć przed lodówką, aby dokonać tej operacji. Zauważyłam, że woli wynieść warzywa na taras, lub do garażu. Co do zmywarki to trudno mi coś powiedzieć na ten temat, gdyż służy mojej rodzicielce jako dodatkowa szafka na słoiki, nawet nie potrafi jej uruchomić. Nie mogłam jej przed zakupem wytłumaczyć, że wystarczy jej w zupełności zmywarka szerokości 45 cm, a lodówka w słupku. Najczęściej ma również włączoną stara lodówkę w pomieszczeniu gospodarczym.
    • velluto Re: Ikea - agd do zabudowy 22.11.12, 22:46
      Mam lodówkę (dużą) i jest super, nie wiem kto produkuje, ale co mnie to w sumie obchodzi? Od lodówki nie oczekuję fajerwerków, ma działać, i tyle. Fajerwerki w lodówce?tongue_out
    • deszcz.ryb Re: Ikea - agd do zabudowy 23.11.12, 14:11
      Prawie wszystkie lodówki do zabudowy są bez fajerwerków [nieważna firma]. Są mniejsze, a żeby miały takie osiągi, jak lodówki wolnostojące, to trzeba dopłacić 1000-1500 zł. Dlatego zrezygnowaliśmy z lodówki do zabudowy. Wejdź na strony sprzedawców i porównaj sama.
      • mitta Re: Ikea - agd do zabudowy 23.11.12, 19:28
        Ja razem z meblami kupiłam całe agd, a nawet pralkę do zabudowy, bo zmieściła mi się w kuchni. Wszystko działa (odpukać) już trzeci rok. Lodówkę mam z zamrażarką - na dole zamrażarka z trzema szufladami z osobnymi drzwiami, góra - to lodówka, jestem bardzo zadowolona. Sprzęt dobrze dopasowany do mebli, nie potrzeba nic kombinować, nie interesowałam się, kto jest producentem, ma działać i tyle.
        • deszcz.ryb Re: Ikea - agd do zabudowy 24.11.12, 10:24
          Ale ja nie napisałam, że agd do zabudowy nie będzie działać. wink Chodziło mi o to, że np. lodówka do zabudowy za 2000 zł ma o wiele gorsze parametry (m.in. klasę energetyczną, pojemność, prądożerność i inne) niż lodówka wolnostojąca za te 2000 zł.
          • mitta Re: Ikea - agd do zabudowy 24.11.12, 13:32
            Deszczyku, tylko, że ja odpowiadałam na pytania założycielki wątku, z twoimi uwagami się zgadzam wink. A lodówki do zabudowy z Ikei są tańsze, ja mam za ok. 1200 i jestem zadowolona.
    • olciazg Re: Ikea - agd do zabudowy 24.11.12, 14:03
      To sa poprostu sprzety Whirlpoola i Electroluxa, nie ma teraz sprzetu, ktory sie nie psuje, dlatego na plus przemawia 5letnia gwarancja.
    • johana75 Re: Ikea - agd do zabudowy 25.11.12, 19:11
      Ja mam lodówke do zabudowy z zamrażalnikiem z IKEA i działa juz niedługo stuknie jej 5 lat. Prosta ale tania, zamrażalnik troche mały jak dla mnie, no ale to w końcu do zabudowy jest...
    • vivyan Re: Ikea - agd do zabudowy 28.11.12, 16:44
      Dziękuję za wszystkie wypowiedzi. smile Wiem, że lodówki do zabudowy nie są tak wypasione jak zwykłe, ale do zabudowy musi być bo kuchnia będzie łączona z jadalnią i inna mi nie pasuje. Porównałam sobie dostępne tego typu sprzęty korzystając ze stron producentów i chyba jednak kupię tę z Ikei bo wychodzi mi, że i zużycie energii i inne rzeczy są na takim samym poziomie jak w innych, droższych i "markowych" lodówkach a tu dodatkowo jest aż 5 lat gwarancji. Mam nadzieję, że nie będzie wtopy. Pozdrawiam! smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka