Dodaj do ulubionych

Proszę o poradę

21.12.12, 11:45
Uczę się angielskiego na stare lata i potrzebuję słuchać różnych tekstów. Ogarniając od rana mieszkanie mam poczucie winy ,że nie słucham . A mogłabym to robić jednocześnie. Na czym najlepiej można by odtwarzać różne nagrania w domu i poza nim? Co jest przez Was sprawdzone rodzaj/marka/dobre słuchawki ? I żeby Mikołaj nie zbankrutował!
Obserwuj wątek
    • kluska2cv Re: Proszę o poradę 21.12.12, 12:02
      Moim zdaniem najlepiej na komórce, zawsze masz przy sobie no i nie trzeba mysleć o dodatkowym ładowaniu drugiego sprzętu, albo o bateriach.
      • sangrita Re: Proszę o poradę 21.12.12, 12:42
        Zależy, jaką masz komórkę, ale ja bym nawet nie wpadła, żeby na mojej słuchać muzyki:
        a) jest za duża, żeby się wbić do kieszeni;
        b) bateria zdychałaby jeszcze szybciej - a i tak długowieczna nie jest.

W domu w ogóle nie słuchałabym niczego przez słuchawki - już pal licho zdrowe czy niezdrowe, ale słuchawki przy ogarnianiu domu nie są jakoś szalenie praktyczne, wypadają z ucha, sprzęt w kieszeni uwiera, coś się zaczepia o kabel, trzeba zdjąc, żeby z łazienki skorzystać itd. No ale ja mam tak małe mieszkanie, że jak puszczę muzykę w kuchni/salonie, to w łazience i w pokoju też słychać.

Osobiście do słuchania muzyki używam starego iPoda - poza domem przez słuchawki, w domu przez stację dokującą. iPod jak iPod, ale ze słuchawek Apple jestem bardzo zadodolona. Od trzech lat dźwięk jest perfekcyjny, a jak jeszcze przed iPodem kupowałam jakieś Phillipsy itp., to co pól roku trzeba było wymieniać.
        Stacja dokująca też jest dla mnie super wygodnym rozwiązaniem.
        Co do bankructwa, Apple jest drogi, ale ja kupiłam iPoda tanio na Allego - był nowy, ale model już nie był najnowszy.
    • headvig Re: Proszę o poradę 21.12.12, 14:25
      komóra albo mp3, bez zbędnych bajerów i marek, ma działać - jedyna ważna cecha. a słuchawki douszne dobrej jakości już za 30 zł kupisz, choćby JVC. mnie starczają telefonowe.
    • kamunyak Re: Proszę o poradę 21.12.12, 23:21
      Nie macie racji twierdząc, że przy pracach domowych nie da się słuchać przez słuchawki.
      Ja też uczę się angielskiego i też słucham języka przy pracach domowych.
      U mnie to wygląda tak, że odtwarzam sobie lekcje z dyktafonu, który to dyktafon jest jednocześnie MP3. Lekcje - ponieważ ja nagrywam je sobie na dyktafonie ale równie dobrze można tam sobie przerzucić cokolwiek z komputera - dyktafon ma wtyk usb.
      Sprzęt jest wielkości mniej więcej telefonu komórkowego, wkładam go sobie w etui właśnie od telefonu. Etui ma możliwość przypięcia klipsem do ubrania np. paska, kable słuchawek przeciągam pod bluzką więc o nic nie zahaczają. Słuchawki były w komplecie.
      Mój dyktafon ma bardzo długi czas działania, spokojnie na jednych akumulatorkach (używam zamiast baterii) działa dobrych kilka, czy nawet kilkanaście, godzin.
      Ja jestem bardzo zadowolona z takiego akurat rozwiązania ponieważ sprzęt ma w sobie kilka różnych funkcji i ze wszystkich ja akurat korzystam. W związku z tym pewnie tani nie był, dokładnie nie wiem bo to też prezent był. Dyktafon Olympus.
      Ale moze tobie wystrczyłoby tylko mp3.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka