betoda 03.03.13, 20:46 używacie? Jeśli tak to jakiej firmy? Jakie rezultaty? Rzeczywiście 1 dzień dłużej świeże włosy (wizualnie oczywiście), czy "pic na wodę"? Jak używacie? Dzięki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
furtive_kitten Re: Suchy szampon 03.03.13, 20:49 Osobiscie nie uzywam, ale duzo informacji znajdziesz na blogu Anwen. Podobno maka ziemniaczana sprawdza sie rownie dobrze. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Suchy szampon 04.03.13, 08:01 Lepsza od ziemniaczanej jest mąka żytnia, zwłaszcza przy ciemnych włosach. Koleżanka przetestowała, więc znam sprawę "z bliska", chociaż sama nie używam. Odpowiedz Link
jag_2002 Re: Suchy szampon 03.03.13, 20:53 kiedys byl doskonaly plyn do ukladania wlosow Loton, w szklanej przezroczystej butelce z niebieska zakretka, ulozone nim nieco przechodzone wlosy wygladaly swiezo i dobrze pachnialy, ale od paru lat go juz nie widze Odpowiedz Link
sajolina Re: Suchy szampon 03.03.13, 21:01 Anwen używa suchego szamponu batiste, do kupienia na allegro. Podobno działa. Odpowiedz Link
hela6 Re: Suchy szampon 03.03.13, 22:30 Nie działa. Dziś właśnie próbowałam ale nim znalazłam ten wątek wyrzuciłam opakowanie i nie wiem co to było. Odpowiedz Link
shiva772 Re: Suchy szampon 03.03.13, 22:48 Działa i to świetnie - Używałam: Batiste, Syoss i Oriflame. Wszystkie trzy ok ale batiste najlepszy bo ładnie pachnie i jest bardziej wydajny od innych. Używam w sytuacjach awaryjnych i w podroży.. Odpowiedz Link
headvig Re: Suchy szampon 04.03.13, 05:58 raz użyłam i dla mnie to kicha. jakiś biały talk który wciera się we włosy. może przez chwilę wyglądają lepiej, ale uczucie "tłustości" na głowie, które czuję, jak nie umyję włosów, nie znika. wolę umyć codziennie. myślę, że od biedy sprawdziłby się w podróży, gdy nie ma możliwości codziennego mycia włosów. Odpowiedz Link
lirio Re: Suchy szampon 04.03.13, 07:09 Używałam - porażka. Włosy wcale świeże nie są, za to wyglądają jak zakurzone gipsem. Przy blond może to jakoś przejdzie, ale przy ciemnych farbowanych widać okropnie i nie da się tego wytrzepać. Odpowiedz Link
kate302 Re: Suchy szampon 04.03.13, 07:18 używałam sayoss, i całkiem zadowolona byłam zwłaszcza jak miała długi włosi i je spinałam, wtedy rzeczywiście nie musiał codziennie myć głowy, tylko mało wydajny był, ale efekt jak najbardziej była zadowalający. Musisz spróbować ile głów tyle opinii. Odpowiedz Link
ksywa Re: Suchy szampon 04.03.13, 09:02 Nie zastąpi mycia jako takiego. Dla mnie to wariant kiedy umyć włosów nie mogę, a wyjść do ludzi trzeba. Jak np. wczoraj: włosy myję wieczorem, bo długie, mycia juz się domagały, nie dalyby sie estetycznie ułozyć, "dzieliły się" juz, a okazalo się, ze jednak muszę polecieć do centrum handlowego. No to Syoss do reki i jako tako to wygląda na kilka godzin. Ot i cale wg mnie zastosowanie mozliwe do przyjecia. I faktycznie raczej do blondu. Odpowiedz Link
figaroo Re: Suchy szampon 04.03.13, 10:45 Używam, dla mnie są ok aczkolwiek nie wszystkie. Te które się u mnie sprawdziły to Klorane (drogawo), Syoss i Fructis. Mam włosy blon, po takim szamponie noszę związane włosy. Powiem tak, włosy nie będą wyglądały jak po normalnym myciu, ale jak jest awaria albo mega leń to to działa. Odpowiedz Link
madziulka1982 Re: Suchy szampon 04.03.13, 17:41 dobry jest ISANA z rossmana, albo mozna uzyc pudru dla dzieci np babydream. Odpowiedz Link
kfiatuszkowa Re: Suchy szampon 04.03.13, 18:14 Też miałam ten z Isany Rossmannowskiej, teraz mam z Schaumy, mam czarne włosy ale jak dla mnie to rozwiązanie żeby sobie pofukać, dobrze wytrzeć, żeby siwości nie było, i związać w kucyk, nic więcej niestety. No i tak jak pisały dziewczyny wyżej uczucie brudnej głowy pozostaje, nie ma się co czarować i cudów oczekiwać, to rozwiązanie bardzo awaryjne Odpowiedz Link
meredith.0 Re: Suchy szampon 07.03.13, 16:36 Moje włosy wyglądały na siwe Włosy myje codziennie, ale wiadomo czasem coś się stanie i dobrze byłoby mieć coś działającego. Ratuje się pudrem do ciała, ma talk i ładnie wchłania tłuszcz. I łatwiej ten puder wyczesać niż suchy szampon. Odpowiedz Link
danuu Re: Suchy szampon 08.03.13, 20:57 ja jestem blondynką więc u mnie się sprawdza. Używałam Klorane i Syoss, bo naprawdę nie znoszę mycia głowy zimą, a zwłaszcza suszenia i układania. mam włosy kręcone, które nienawidzą suszarki. Suchy szampon sprawdza mi się na "lenia", ale bardzo mnie irytuje jego zapach - zarówno droższego Klorane, jak i tańszego Syoss. Poza tym mam wrażenie, że jest b. mało wydajny - starcza na kilka użyć raptem. Ale ja mam b.dużo włosów stosunkowo długich, to może dlatego. Odpowiedz Link
shiva772 Re: Suchy szampon 08.03.13, 21:41 Jeżeli o zapach chodzi to Batiste są super - ja uwielbiam tropikalny - kokosowy a wybór zapachów jest ogromny jak na taki produkt. Zazwyczaj kupuję mega-butelkę taką jak lakier do włosów (400 ml) i wystarcza na bardzo długo, moze na rok bo przecież nie używam częściej niż raz w tygodniu (Syoss był na 5 użyć). allegro.pl/batiste-dry-shampoo-tropical-suchy-szampon-400ml-i3068266641.html Na podróże mam taką opcję: allegro.pl/batiste-dry-shampoo-suchy-szampon-mini-podroz-50ml-i3085454214.html Odpowiedz Link