Dodaj do ulubionych

suwak w plecaku

17.05.13, 16:30
podpowiedzcie,
gdzie sie wszywa nowy suwak w kieszeni plecaka - zwykła krawcowa mówi nie
Obserwuj wątek
    • anu_anu Re: suwak w plecaku 17.05.13, 18:50
      Bym poszła do szewca, oni mają maszyny do szycia grubych rzeczy.
      • horpyna4 Re: suwak w plecaku 17.05.13, 19:33
        Nie tyle do grubych rzeczy, ile do wymagających maszyny o specjalnym kształcie. Na przykład wszycie suwaków do kozaczków nie jest możliwe przy pomocy maszyny krawieckiej. A skoro maszyna szewska radzi sobie z kozaczkami, to i z plecakiem nie powinno być problemu.
        • b-b1 Re: suwak w plecaku 17.05.13, 20:07
          Dokładnie tak-zanoszę do szewca bez problemu wszywa-koszt u mnie ok 10zł.
    • budzik11 Re: suwak w plecaku 17.05.13, 22:10
      U mnie robi to kuśnierz.
      • kasiek-kd Re: suwak w plecaku 19.05.13, 01:10
        dzięki!
        zacznę od szewca (nie wpadłbym na to),
        w potem w razie czego poszukam kuśnierza;

plecak szkolny, świetny, po 3 latach nadal w stanie bdb
        szkoda byłoby go wyrzucic
        • ookaa Re: suwak w plecaku 19.05.13, 09:06
          Zwyczajowo takie usługi świadczy kaletnik. Cena może czasem zaskoczyć. Jakiś czas temu potrzebowałam wymienić krótki, prosty (bez żadnych zakrętasów) zamek błyskawiczny w torbie szmacianej. Kaletnik krzyknął tyle, że bardziej opłacało mi się kupić nową.
    • turnesolka Re: suwak w plecaku 19.05.13, 16:27
      sprawdź tylko czy zepsuł się cały zamek czy tylko tzw wózek/maszynka, czyli to dość co zsuwa suwak. Czasami wystraczy to wymienić, kupisz w dobrej pasmanterii za parę zł.
      • kasiek-kd Re: suwak w plecaku 20.05.13, 09:37
        "windA" zjechala z jednej szyny, zabki sie nie wyrwaly (zasuwałam za baRDZO WYPAKOWANĄ kieszen), ale naprawic nie moge...
        • sylabina Re: suwak w plecaku 28.05.13, 12:22
          U nas "windy" zjeżdżają dość często, zanieś do pasmanterii i zapytaj panią czy sprzedaje takie coś. W nas panie naprawiają na miejscu. W poniedziałek w ten sposób "naprawiłam" płaszcz-sweter córki. Koszt 4 zł.
          • kasiek-kd Re: suwak w plecaku 30.05.13, 23:40
            dobrze zrozumiałam: w pasmanterii mają coś do reperowania "spadniętych wind"?
            • sylabina Re: suwak w plecaku 31.05.13, 09:32
              Panie chyba po prostu umieją założyć nową windę. Zdjęcia na potwierdzeniesmile)
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rf/qe/nm0g/MZljRQe5jNKNop9cdX.jpg
              Kurtka narciarska, w ogóle bez windy, taką kupiłam przez nieuwagę w SH - metaliczny plastikowy zamek, założona "winda" metalowa. Pasmanteria w Grodzisku Mazowieckim.
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rf/qe/nm0g/74bsQgItAJXQLZ2l7X.jpg
              Wyszarpany "dzyndzel" do ciągnięcia prze niecierpliwego tatusia. Pani założyła nową "windę", jak widać zamek biały, plastikowy, "winda" metalowa. Pasmanteria w Żyrardowie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka