kasiek-kd 17.05.13, 16:30 podpowiedzcie, gdzie sie wszywa nowy suwak w kieszeni plecaka - zwykła krawcowa mówi nie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anu_anu Re: suwak w plecaku 17.05.13, 18:50 Bym poszła do szewca, oni mają maszyny do szycia grubych rzeczy. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: suwak w plecaku 17.05.13, 19:33 Nie tyle do grubych rzeczy, ile do wymagających maszyny o specjalnym kształcie. Na przykład wszycie suwaków do kozaczków nie jest możliwe przy pomocy maszyny krawieckiej. A skoro maszyna szewska radzi sobie z kozaczkami, to i z plecakiem nie powinno być problemu. Odpowiedz Link
b-b1 Re: suwak w plecaku 17.05.13, 20:07 Dokładnie tak-zanoszę do szewca bez problemu wszywa-koszt u mnie ok 10zł. Odpowiedz Link
kasiek-kd Re: suwak w plecaku 19.05.13, 01:10 dzięki! zacznę od szewca (nie wpadłbym na to), w potem w razie czego poszukam kuśnierza; plecak szkolny, świetny, po 3 latach nadal w stanie bdb szkoda byłoby go wyrzucic Odpowiedz Link
ookaa Re: suwak w plecaku 19.05.13, 09:06 Zwyczajowo takie usługi świadczy kaletnik. Cena może czasem zaskoczyć. Jakiś czas temu potrzebowałam wymienić krótki, prosty (bez żadnych zakrętasów) zamek błyskawiczny w torbie szmacianej. Kaletnik krzyknął tyle, że bardziej opłacało mi się kupić nową. Odpowiedz Link
turnesolka Re: suwak w plecaku 19.05.13, 16:27 sprawdź tylko czy zepsuł się cały zamek czy tylko tzw wózek/maszynka, czyli to dość co zsuwa suwak. Czasami wystraczy to wymienić, kupisz w dobrej pasmanterii za parę zł. Odpowiedz Link
kasiek-kd Re: suwak w plecaku 20.05.13, 09:37 "windA" zjechala z jednej szyny, zabki sie nie wyrwaly (zasuwałam za baRDZO WYPAKOWANĄ kieszen), ale naprawic nie moge... Odpowiedz Link
sylabina Re: suwak w plecaku 28.05.13, 12:22 U nas "windy" zjeżdżają dość często, zanieś do pasmanterii i zapytaj panią czy sprzedaje takie coś. W nas panie naprawiają na miejscu. W poniedziałek w ten sposób "naprawiłam" płaszcz-sweter córki. Koszt 4 zł. Odpowiedz Link
kasiek-kd Re: suwak w plecaku 30.05.13, 23:40 dobrze zrozumiałam: w pasmanterii mają coś do reperowania "spadniętych wind"? Odpowiedz Link
sylabina Re: suwak w plecaku 31.05.13, 09:32 Panie chyba po prostu umieją założyć nową windę. Zdjęcia na potwierdzenie) Kurtka narciarska, w ogóle bez windy, taką kupiłam przez nieuwagę w SH - metaliczny plastikowy zamek, założona "winda" metalowa. Pasmanteria w Grodzisku Mazowieckim. Wyszarpany "dzyndzel" do ciągnięcia prze niecierpliwego tatusia. Pani założyła nową "windę", jak widać zamek biały, plastikowy, "winda" metalowa. Pasmanteria w Żyrardowie. Odpowiedz Link