Dodaj do ulubionych

pościel z Home&You

15.07.13, 10:54
Kosztuje prawie 200zł i jest całkiem ładna, ale czy warta swej ceny? Jaka jest po kilku praniach? Bo ręczniki tej firmy jakoś do mnie nie przemawiają, za cienkie są.
Obserwuj wątek
    • baba_za_kolkiem Re: pościel z Home&You 15.07.13, 15:32
      Korzystam od dawna, ale staram się nie kupować po pierwszej cenie, tylko na wyprzedażach. Mimo to, nawet wtedy jak dla mnie ceny nieco za wysokie. Z jakości jestem bardzo zadowolona, z jednym małym ALE: przy praniu w gorącej wodzie czasami hafty potrafią zmarszczyć się, i tkanina przy tych haftach. Pościel niehaftowana jest super, pościel haftowana jest super do czasu jak się troszkę zmarszczy haft, ale nie rzutuje to mi na użytkowanie, uznaje to za drobny (naprawdę drobny) defekt kosmetyczny, jeśli ktoś przykłada wagę, do tego, aby pościel leżała na łóżku gładziutka jak autostrada, to po gorącym praniu może się zdenerwować.
    • meredith.0 Re: pościel z Home&You 22.07.13, 19:21
      Mam 3 komplety i jestem zadowolona. A były prane już ileś razy.
      Kosztowały na pewno mniej niż 200 zł, wydaje mi się że 100-120. Posiadam te z bawełny satynowej z nadrukami. Pościel się nie mechaci, wzory nie blakną.

Inna sprawa, że mnie rozwala, że do poszewki na kołdrę 160 cm dodają dwie poszewki na poduszki, nie wiem jak w dwie osoby można się tak wyspać. A może to po prostu moje widzimisie, bo lubię się zawijać w kokoniktongue_out
      • mitta Re: pościel z Home&You 23.07.13, 08:41
        Kupiłam kilka kpl. w Home&You i wszystkie na wyprzedażach - coś ok. 60 - 80 zł. Do jakości nie mam zastrzeżeń.
        A dwie poszewki na poduszki do pojedynczej kołdry to standard.
        • magdalaena1977 Re: pościel z Home&You 06.10.14, 09:32
          Uważam, że firmy powinny produkować pełen zestaw pościeli w określonym wzorze (w tym jaśki i prześcieradła) i sprzedawać każdą rzecz osobno. Tak żeby można było sobie dobrać zestaw na konkretne łóżko.
          A może ktoś tak robi?
      • niuspejper Re: pościel z Home&You 03.10.14, 11:13
        ja też mam pościel z home you i ją kocham!! smile) taka w panterkę!smile
    • mala_mujer Re: pościel z Home&You 03.10.14, 12:37
      Ja mam mieszane uczucia - niby fajne, ale mi się jedna poszwa na kołdrę sporo zbiegła w praniu (nie gorącym). Gdyby nie to, że się marszczyła przy suwaku, to bym sobie dała wmówić, że zły rozmiar wzięłam.
    • ivonn44 Re: pościel z Home&You 03.10.14, 14:26
      ja uwielbiam ten sklep i mam zawsze problemy z wyjściem z niego. Właśnie dzisiaj jadę aby kupić prezent, dlatego dziękuję za rady, które zamieszczone są powyżej.
      • boryska Re: pościel z Home&You 05.10.14, 19:52
        Ja jeden komplet z satyny bawełnianej mam super, a drugi niby też satyna bawełniana, a po praniu zmechacony i elektryzuje się.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka