17.07.13, 13:09
może ktoś doradziłby mi jaki domofon zamontować - obecnie mam zwykły, najtańszy, który dostaliśmy przy montażu, ale jest o tyle kłopotliwy, że nie ma on żadnych funkcji - np. nie można go ustawić cicho, kiedy np. dziecko śpi, czy np. rano w weekend, jest to dość uciążliwe, bo często nawet 5-7 razy dziennie ktoś dzwoni, że gazetki roznosi, ktoś ze ziemniaki sprzedaje, ktoś ze jaka i to często z rana. Denerwuje mnie to, ponieważ sobota to u nas raptem jedyny dzień kiedy można się wyspać. Dodatkowo dochodzi kłopot z psami mieszkającymi w naszej klatce, bo zaczynają szczekaćcrying
I tak sobie pomyślałam, czy można tę uciążliwość jakoś sensownie rozwiązać? (odkładanie słuchawki, czy wyłączanie domofonu całkiem nie wchodzi raczej w grę, bo nie chce się zaszyć na amenwink
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Domofon 17.07.13, 18:50
      Te nowe domofony niestety tak mają, na moim starym mieszkaniu (ale to było dekadę temu) był domofon, którego dźwięk można było wyłączyć przy użyciu takiego przycisku, który przesuwało się w bok.
      Nie wiem, może są jeszcze w produkcji? Potem mieszkałam w kilku innych mieszkaniach i żaden z tamtejszych domofonów nie miał niestety ani funkcji wyciszającej ani wyłączającej dzwonek.
    • budzik11 Re: Domofon 18.07.13, 08:07
      Ja też mam zwykły domofon bez żadnych funkcji, więc sama nie wiem, ale warto przejść się do marketu budowlanego, tam mają pierdylion domofonów, wideofonów itp - na pewno coś doradzą. Głowę dam, że znajdzie się jakiś model z różnymi melodyjkami, przyciszaniem itp.
    • blomma100 Re: Domofon 18.07.13, 14:10
      Skontaktuj się z firmą serwisującą domofon.
      Ja zgłosiłam to do spółdzielni i przysłali mi gościa,
      który nie wchodząc do mieszkania ustawił dźwięk:
      dyskretny.
    • ikk.a Re: Domofon 31.01.14, 16:27
      Jeśli chodzi ci o samą słuchawkę, to musisz wiedzieć jaki masz panel przy wejścu (cyfrowy / analogowy) bo one mają różną liczbę przewodów. Nie każda będzie działać. Sciszanie mają słuchawki wekta i radbit, inne - nie wiem, ale pewnie w markecie też coś znajdziesz smile
      • ja.dorcia Re: Domofon 01.02.14, 20:04
        > Jeśli chodzi ci o samą słuchawkę, to musisz wiedzieć jaki masz panel przy wejśc
        > u (cyfrowy / analogowy) bo one mają różną liczbę przewodów
        do tego same analogowe również mają inną liczbę przewodów, a to, co wygląda na cyfrowy, nie zawsze takim jest. Dodatkowo, nie wiem jaki masz aparat, nie zawsze można zmienić. Tzn - zmienić można, ale nie będzie działąć, bo trzeba by lutować i przekładać brzęczyk ze starego...
        Człowiek z firmy serwisującej będzie najlepszym źródłem w tym przypadku...
        • kamunyak Re: Domofon 01.02.14, 20:36
          > Człowiek z firmy serwisującej będzie najlepszym źródłem w tym przypadku...

co racja, to racja.
          Ja też, dawno temu, mialam domofon, który mozna było wyłączyć. Byl idealny, szczególnie, że akurat wtedy niemowlaki w domu miałam, które spały w dzień.
          Niestety, nowe domofony są inne. I też wiem, że nie można ich sobie dowolnie wymieniać.
          A szkoda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka