magda.tyl 16.10.13, 20:41 Do czego można porównać w smaku? Zwykłą kawę bardzo lubię, ale już smakowych to nie bardzo. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
squirk Re: Zielona kawa 16.10.13, 22:05 magda.tyl napisała: > Do czego można porównać w smaku? Zwykłą kawę bardzo lubię, ale już smakowych to > nie bardzo. Piszą np. tu www.kawatopodstawa.pl/2011/04/zielona-kawa-a-odchudzanie/ czy tu w-spodnicy.ofeminin.pl/Tekst/Fitness/531557,1,Zielona-kawa--wlasciwosci-zielona-kawa.html że kwaśna i taka sobie, opis nie brzmi zachęcająco. Odpowiedz Link
dwapsyikot Re: Zielona kawa 16.10.13, 23:21 ale w celach odchudzających to chyba jakieś kapsułki są, tak mi się wydaje. Odpowiedz Link
squirk Re: Zielona kawa 17.10.13, 09:03 linn_linn napisała: > ...w celach odchudzajacych PORTFELE... Też mam takie wrażenie, cudowny środek zamiast paru niewielkich zmian w codziennej diecie i trybie życia. Ktoś wciśnie kit i zarobi na ładną wycieczkę. Jak w dowcipie: Pacjent do lekarza wypisującego receptę: - Panie doktorze, na co jest ten lek? - Aaa, na Hawaje... Odpowiedz Link
anetapzn Re: Zielona kawa 17.10.13, 09:36 Ja zielonej nie piłam, ale zawsze na takie cudowne!!! środki patrzę z lekkim przymróżeniem oka. Najlepsza dieta to mniej jeść i więcej się ruszać. Ale smaku zielonej kawy też jestem ciekawa. Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: Zielona kawa 17.10.13, 10:31 Czerwona herbata jest dużo tańsza a skutecznie hamuje apetyt i chyba faktycznie odchudza. Odpowiedz Link
anetapzn Re: Zielona kawa 17.10.13, 10:48 gazeta_mi_placi napisała: > Czerwona herbata jest dużo tańsza a skutecznie hamuje apetyt i chyba faktycznie > odchudza. To zalezy u kogo, aj po niej jadłam 2x tyle Odpowiedz Link
squirk Re: Zielona kawa 17.10.13, 10:56 anetapzn napisała: > gazeta_mi_placi napisała: > > > Czerwona herbata jest dużo tańsza a skutecznie hamuje apetyt i chyba fakt > ycznie > > odchudza. > To zalezy u kogo, aj po niej jadłam 2x tyle Ja chudłam, kolega dzięki niej z 8 kg zrzucił ale pił rzetelnie każdego dnia. Ciężko mi było się do smaku przyzwyczaić, wygląd i aromat cieczy w której ktoś starannie wymoczył rybę uprzednio pozostawioną na długo w palącym słońcu też robił swoje ale dało się przywyknąć. Nie wiem, czemu przestałam to pić, zaraz sobie zaparzę i ponarzekam Odpowiedz Link
magda.tyl Re: Zielona kawa 17.10.13, 15:17 Ja z tą kawą zieloną to tak dla smaku chciałam spróbować, ale sobie daruję. Czerwoną herbatę swego czasu piłam, faktycznie wtedy schudłam kilka kg, ale były to czasy, kiedy kilka razy w tygodniu jeździłam tak po godzinie na rowerze, 2 razy w tygodniu chodziłam na treningi tańca i jeszcze prowadziłam regularny(posiłkowo) tryb życia, więc nie jestem pewna czy schudłam od herbaty. Fakt, smakuje dziwnie, ale można się przyzwyczaić, ba nawet polubić Chyba sobie zaparzę... Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: Zielona kawa 17.10.13, 18:07 Ja bardzo lubię smak czerwonej herbaty, ale mocnej, z suszu (dwie łyżeczki czubate na sitku), piję (dla smaku) minimum 3 kubki dziennie, uwielbiam, zwłaszcza po zbyt słodkim posiłku. Prowadzę bardzo bierny tryb życia, jedyny ruch to spacer, objadam się słodyczami i normalnym jedzeniem (nie dla mnie sałata i jabłko popite mineralną) i jako tako jak na swoje lata się trzymam wagowo. A wagi mogłyby mi pozazdrościć 20-stki, choć patrząc na współczesne zapasione pokolenie to raczej niezbyt dobry komplement . Odpowiedz Link
li11 Re: Zielona kawa 25.11.13, 22:21 Hm.. Jak nie będziecie objadać się pączkami i ograniczycie fastfoody, pijąc codziennie zieloną kawę lub jedząc kapsułki nie ma możliwości żebyście nie schudły. Wiem z doświadczenia bo w ciągu 6 miesięcy schudłam 9 kg dzięki zielonej kawie. Nie wierzyłam w żadne wspomagacze do czasu aż sama nie wypróbowałam. 60 kapsułek ekstraktu za 47 zł, a zielona kawa pół kilo za 34 zł. Kupuję w internecie , w sklepie vita-ko.pl Wiem, że mają oryginalne produkty, a nie jakieś podróby. polecam i życzę wytrwałości w diecie. Odpowiedz Link
squirk Re: Zielona kawa 26.11.13, 06:54 li11 napisał(a): Zielona kawa jest bezwartościowa. forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=&author=+li11+&title=&forum= Ty też. Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: Zielona kawa 26.11.13, 09:49 Lepsza czerwona herbata i za pudełko tylko 7 zł. Zielona kawa za to też odchudza, ale portfele. W sumie ma to sens - chudszy portfel mniej pieniędzy na słodycze i fast foody. Odpowiedz Link
li11 Re: Zielona kawa 09.01.14, 12:48 Faktem jest, żę zielona kawa jest hitem ostatnich miesięcy. Spożywana samodzielnie nie przyniesie jednak zadowalających rezulatatów, waga spadnie około 2 kg. Przy stosowaniu zbilansowanej diety i zwiększonej aktywności fizycznej ja schudłam 10 kilogramów w ciągu 3 miesięcy.. Co więcej waga mi nie wróciła. Jestem maniaczką tego napoju tak więc podzielę sie z wami moimi spostrzeżeniami. - Zielona kawa smakuje bardzo specyficznie, pierwsze spróbowanie może nie być najprzyjemniejszym doświadczeniem jednak da się przyzwyczaić, - Naprawdę wspomaga efektywne odchudzanie w połączeniu z dietą ograniczającą słodycze i fastfoody - Stosowałam ją co 2gi dzień przez 3 miesiące i nadal ją pije i nie zauważylam żadnych efektów ubocznych - Przyśpiesza przemianę materii- z reguły chodzilam do toalety co 2-3 dni, pijąc tą kawę chodzę do wc codziennie - O dziwo zmniejsza apetyt i dodaje energii i witalność w ciągu dnia o oprócz faktycznego spadku wagi najbardziej mnie zaskoczyło. Śmiało mogę polecić wszystkim chętnym osobom zakup zielonej kawy w sklepie internetowym np. vita-ko.pl , dostawa u nich pojawia się u mnie w domu po 24 h za 9 zł. Dla chętnych podaję link : www.vita-ko.pl/?pl_wyniki-wyszukiwania,17&sPhrase=zielona+kawa Hejterom współczuję. Tyjcie dalej Odpowiedz Link
squirk Re: Zielona kawa 09.01.14, 13:00 li11 napisał(a): > Hejterom współczuję. Tyjcie dalej forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=&author=+li11+&title=&forum= Spamerom współczuję. Poniżajcie się dalej Odpowiedz Link
kaga9 Re: Zielona kawa 09.01.14, 17:16 Namolne spamowanie utwierdza mnie w przekonaniu, że to badziew. A już miałam spróbować... Odpowiedz Link
squirk Re: Zielona kawa 09.01.14, 17:21 kaga9 napisała: > Namolne spamowanie utwierdza mnie w przekonaniu, że to badziew. A już miałam sp > róbować... Pogooglaj, nie warto absolutnie. Nie tylko u spamerów. Odpowiedz Link
kaga9 Re: Zielona kawa 12.01.14, 20:10 Już wiem, że nie warto Natomiast chcę też zauważyć na stronie, że spamerzy mają zwykle grację niedźwiedzia i namolnym wciskaniem dóbr u takich osób jak ja uzyskują efekt odwrotny. Nawet link trzeba umieć sprzedać. Inteligencja, słowo klucz. Ot, co. Odpowiedz Link
first-of-august Re: Zielona kawa 09.01.14, 19:17 Gdy wybierałam herbaty różne różniste na prezenty pod choinkę, w normalnym, stacjonarnym sklepie, to dla siebie z ciekawości kupiłam zieloną kawę, w ziarnach. Pani zachwalała, że ma właściwości, o których już tu wszyscy pisali, ale też dobra dla tych, którym zwykła kawa podrażnia żołądek. Jeśli chodzi o smak, to dla mnie nie jest kwaśna, raczej mało intensywna, w ogóle nie pachnie kawą, ma smaku kawy, raczej jakiejś słabej herbaty, może zielonej, ale nie jest taka cierpka. Piję ją w zastępstwie jednej "zwykłej" kawy, nie zauważyłam ani skutków ubocznych, ani dodatkowych korzyści, ale lubię myśleć, że może jest ona zdrowsza, bo pijam dużo kawy palonej. Odpowiedz Link
alaasa Re: Zielona kawa 11.01.14, 15:22 Również zakupiłam naturalną zieloną.Sporo dobrodziejstw wyczytałam na jej temat .Nie lubię zielonej herbaty a w filizance owej kawy jest 3 razy wiecej kwasu chlorogenowego.Większość upatruje w tej kawie super extra właściwosci odchudzajacych hahaha.Cudów NIE MA!!! Mniej,zdrowiej jeść i wiecej sie ruszać! Kawa ,herbata,ocet jabłkowy...zdrowe i potrzebne w naszej diecie.Na pewno ta kawa jest zdrowsza od czarnej za to smak trawy......To własnie kwas chlorogenowy podczas palenia nadaje kawie palonej smak i aromat sam zanika.Uważam ,ze warto próbować wszytskiego co zdrowe. Odpowiedz Link
jadowita71 Re: Zielona kawa 16.01.14, 11:24 kupiłam z ciekawości. W smaku nie przypomina mi ani kawy, ani herbaty, jest raczej nijako słodkawa a pachnie jak świeży zmielony groszek. Co do efektów się nie wypowiem, bo wypiłam dopiero trzy filiżanki, jakoś mi nie podchodzi z konsekwencją u mnie kiepsko i objadać się lubię, więc tak czy siak mnie nie odchudzi Odpowiedz Link
alaasa Re: Zielona kawa 16.01.14, 18:51 Ja znalazłam sposób na jej smak:2 łyżeczki zielonej (raczej płaskie)+ 1 łyżeczka rozpuszczalnej (2 lub 3 tabletki słodziku ..lub cukier,kto jak lubi no i oczywiscie mleczko.W takim wydaniu bardzo mi smakuje.Ma coś w smaku z orzeszków arachidowych....Jak ją mielicie? Odpowiedz Link
squirk Re: Zielona kawa 26.02.14, 21:43 happyseal napisał(a): ludzie.gazeta.pl/happyseal/0,0.html Jeśli spotkam kiedyś na forum inteligentnego spamera to zapamiętam ten dzień do końca życia. Nie zanosi się na to, inteligentni ludzie z godnością osobistą zarabiają nie poniżając się publicznie. Odpowiedz Link
kaga9 Re: Zielona kawa 27.02.14, 01:37 Squirk, chyba zrobię sobie z Twojej wypowiedzi sygnaturkę Swoją drogą, są takie fora, na których te słowa powinny być mottem. Np. Ślub i wesele. Tam to dopiero zalew spamerów przebranych za zachwycone panny młode, co sprawia, że widzę je mniej więcej tak. Odpowiedz Link
kaga9 Re: Zielona kawa 27.02.14, 01:38 Je. Te panny młode. Albo ich, tych spamerów. No. Odpowiedz Link
squirk Re: Zielona kawa 27.02.14, 02:27 kaga9 napisała: > Squirk, chyba zrobię sobie z Twojej wypowiedzi sygnaturkę Wiem, że są tu osoby uważające, że przesadzam ze ściganiem spamu, ale nie zmienię tego, uczciwe firmy się nie poniżają, stać je na uczciwą reklamę, jeśli ktoś tego nie widzi to może dzięki mnie zobaczy i nie zmarnuje pieniędzy na chłam. Reklama to dźwignia handlu, coś na czym się nie oszczędza bo jakoś trzeba ludzi do siebie przekonać. Jeśli firma oszczędza nawet na reklamie wysyłając na fora niepełnosprytnego tłuka uważającego forumowiczki za naiwne gęsi które łykną każdy kit to kaman - jak niskiej jakości musi być towar? Ludzie powinni wiedzieć że jakość broni się sama a dobry towar nie wymaga ośmieszania się publiczną żebraniną i obrażania forumowiczów. > Swoją drogą, są takie fora, na których te słowa powinny być mottem. Np. Ślub i > wesele. Zgadzam się, czytałam to forum przez jakiś czas ale skapitulowałam. Trudno mi uwierzyć w to, że są osoby, dla których dzień ślubu to "najpiękniejszy dzień w życiu" (a po nim to już nic tylko szarość, marazm i jeżdżenie na szmacie) i potrafią wydać na niego kosmiczne sumy których nie mają. Postawa "rodzice to prosięta niesforne, sknery i wstyd na pół powiatu, ja tu za mąż wychodzę a oni nie chcą tego sfinansować, jak śmiOM" to chyba forumowa wisienka na torcie. Niemniej - z innej beczki - chwilowy zkapciwyrywacz to dla mnie forum.gazeta.pl/forum/w,898,149776846,149776846,maz_kategorycznie_nie_chce_3_dziecka_a_ja_cierpie.html Przepraszam za OT, może komuś się przyda drobny, ożywczy szok przy porannej kawie, będzie jak znalazł. Odpowiedz Link
kaga9 Re: Zielona kawa 27.02.14, 14:28 A takiego ładnego maila napisałam... i zeżarło. Zatem, podsumowując, gdyż ogień namiętności względem wyłuszczania swoich poglądów w omawianej kwestii nieco przygasł: w pełni podzielam Twe zdanie w sprawie spamu (Jeśli firma oszczędza nawet na reklamie wysyłając na fora niepełnosprytnego tłuka uważającego forumowiczki za naiwne gęsi które łykną każdy kit to kaman - jak niskiej jakości musi być towar? -amen po trzykroć!), szaleństwa panien młodych (i wykorzystywania tego przez spamerów) oraz wrażeń po przeczytaniu zalinkowanego wątku. Głaski miziające dla Myszy (czytam bardzo). Odpowiedz Link
squirk Re: Zielona kawa 27.02.14, 14:45 kaga9 napisała: > A takiego ładnego maila napisałam... i zeżarło. To mogła być Mysz Większa, po jej operacji zadzwoniłam do kliniki i usłyszałam nieco zszokowane "ona się obudziła z narkozy głodna i od razu poszła jeść!" - to się chyba często nie zdarza... Cieszę się, że zaglądasz Odpowiedz Link
kaga9 Re: Zielona kawa 27.02.14, 15:35 Biedna Myszu, tak od razu ją żeś na stół położyła? Tak bez zwiedzania i poznawania literatury, kultury i sztuki? Ojej W takim razie podwójne mizianki dla niej! (PS czuję, że OT się zrobił straszliwy. Przepraszam Moderację!). Odpowiedz Link
squirk Re: Zielona kawa 27.02.14, 16:12 kaga9 napisała: > Łoj. Doczytałam na fb. Miziam! Dziękuję, napisałam maila Odpowiedz Link
alaasa Re: Zielona kawa 27.02.14, 19:49 ...to jak ją mielicie??Zdrowo zboczyliscie z toru. ------- Jedni spamują ,nni mają problem... Odpowiedz Link