Dodaj do ulubionych

wybieranie kosmetykow

14.01.14, 17:33
jak Wam idzie?
boja wymiekam wsrod kilkudziesiaeciu pozycji, ktore podobno np. maja dzialanie nawilzajace. no nie wiem, ktory wybarc. rece mi opadaja. jak wybieracie?

no i np. czytam o jedym takim, co go kupilam, ze do skory suchej i wrazliwej, usuwa stany zapalne i regeneruje.
a fakty takie, ze od 2 tyg. nie moge uspokoic czerwonej i palacej buzi, po tym cudzie. super, nie?
wiec szukam czegos na uspokojenie sytuacji. ta sama firma ma jakies kojace preparaty..
uwierzylybyscie, ze te inne, beda inne? czy omijac teraz te firme z daleka, to najlepsze rozwiazanie?
Obserwuj wątek
    • roseanne Re: wybieranie kosmetykow 14.01.14, 17:45
      czytam opinie
      pytam na forum
      rozmawiam z pania z dzialu kosmetycznego w aptece
      rozmawiam z kosmetyczka
      pytam tu smile

i probuje metoda prob i bledow - czasami mam dostep do probek(rzadko), czasami kupuje krem do twarzy, a wykanczam na rekach lub podaje dalej
      • baba-baba Re: wybieranie kosmetykow 14.01.14, 18:54
        Raczej nie czytam opinii,bo to bez sensu.Dla jednej osoby krem będzie super a innej nic nie da.Czytam co na opakowaniu,kupuję,testuję.Jeśli się sprawdza kupuję też coś innego z tej samej serii.Zmieniam dopiero jak przestaje działac,bo skóra się przyzwyczaiła do składu.
        • b-b1 Re: wybieranie kosmetykow 14.01.14, 20:26
          Od kiedy na forum Uroda przeczytałam o dermokosmetykach i napisano mi co i jak stosować nie mam problemu z wyborem. Mam kilka ulubionych firm i stosuję zamiennie.
          • antytalentka Re: wybieranie kosmetykow 15.01.14, 19:55
            b-b1 napisała:

> Od kiedy na forum Uroda przeczytałam o dermokosmetykach i napisano mi co i jak
            > stosować nie mam problemu z wyborem.

A masz może link do tego? Byłabym wdzięczna.
            • b-b1 Re: wybieranie kosmetykow 16.01.14, 08:38
              Czytania jest sporo, bo wątek rozrósł się bardzo:
              forum.gazeta.pl/forum/w,211,124694947,124694947,Pytania_odpowiedz_zanim_napiszesz_do_Issey_.html
              Issey coraz rzadziej zagląda na forum wtedy(2-3 lata temu) była bardziej aktywna i było jeszcze mnóstwo wątków pośrednich.
    • kamunyak Re: wybieranie kosmetykow 14.01.14, 20:59
      ja czytam opinie. O kosmetykach to chyba najwięcej na wizażu jest.
      Pewnie, że każda skóra reaguje trochę inaczej oraz odczucia mogą być subiektywne. Jednak jeśli 20 osób pisze, że jest super a 2, że coś nie gra im, to jednak jest to jakaś wskazówka.
      Tym sposobem trafiłam ostatnio na rewelacyjny krem - odżywkę.
      • squirk Re: wybieranie kosmetykow 24.04.14, 11:58
        Czytam opinie na makeupalley (wbrew nazwie recenzje dotyczą nie tylko kolorówki), do wizażu dawno straciłam zaufanie. MA to tysiące opinii, często zdjęcia z próbkami kolorów, dużo większy wybór kosmetyków. Zakładanie konta to minuta a potem raz na kilka m-cy wysyłają info o najnowszych recenzjach, żadnego spamu.
        smile
    • jarka63 Re: wybieranie kosmetykow 15.01.14, 21:58
      Czytam, rozmawiam, szukam opinii, ale przede wszystkim staram się o próbki.
      • nafnaf4 Re: wybieranie kosmetykow 16.01.14, 13:26
        Czytam skład kosmetyku, wybieram jak najkrótszy i najbardziej naturalny. Nie sugeruję się reklamami w tv i prasie. Nie daję się nabrać na kosmetyki ze wspaniałymi dodatkami, gdzie na całe opakowanie jest ich może kropla. Sama kupuję te dodatki co wychodzi mi taniej i lepiej. Potem dodaję je do kosmetyków albo używam solo.
        Mam kilka sprawdzonych blogów i tam też szukam informacji.
    • budzik11 Re: wybieranie kosmetykow 16.01.14, 14:38
      Kupuję tanie kosmetyki, byleby były nawilżające. Te drogie, choćby miały w składzie złoto i brylanty, trufle i kawior, i tak nie zadziałają lepiej niż zwykły, tani krem nawilżający. Polecam książkę "Kosmetyka - bomba zegarowa" Wolfganda Hingsta. Wyleczyłam się z bajeranckich kremów. Na dzień - zwykły nawilżający, na noc olej arganowy.
    • asfo Re: wybieranie kosmetykow 16.01.14, 15:16
      Z moich dotychczasowych doświadczeń wynika, że aby mieć ładną cerę trzeba być wyspanym, nie palić i stosować zrównoważoną dietę - co oznacza w moim przypadku głównie ograniczenie cukru. Bez tego żadne smarowanie nie pomoże - to zbyt powierzchniowa metoda.
      • irenka82 Re: wybieranie kosmetykow 16.01.14, 18:28
        wizaż.pl - ale czytam z dystansem, bo wiadomo, komuś kosmetyk pomoże, innemu niekoniecznie, a zwykle mam pecha, i jakoś cudownego działania nie widzę smile no i, gdy już coś dopadnę w sklepie, zmuszam się, żeby wyjść, przemyśleć i kupić na drugi dzień. inaczej poszłabym z torbamismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka