niutaki 07.03.14, 15:18 Dzien dobry, jak dbacie o zlewozmywak ze stali? Czy osuszacie po kazdym uzyciu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ajaksiowa Re: zlewozmywak 07.03.14, 16:07 Niestety nie osuszam bo często korzystam i byłaby to syzyfowa praca ale rzeczywiscie pięknie wygląda wytarty. Odpowiedz Link
niutaki Re: niutaki 07.03.14, 21:38 slucham? moge tu nie pisac, ale nie zamierzam usuwac sygnaturki...dzizas... Odpowiedz Link
budzik11 Re: zlewozmywak 07.03.14, 19:19 Po myciu garów myję zlew płynem i gąbką, czyli tym samym, co gary. Raz na jakiś czas szoruję płynem do mycia metalu. Nigdy nie wycieram do sucha, to zlew, nie eleganckie lustro w złotej ramie. Odpowiedz Link
liliawodna222 Re: zlewozmywak 08.03.14, 15:31 budzik11 napisała: > Po myciu garów myję zlew płynem i gąbką, czyli tym samym, co gary. Ja tak samo, ale raz na jakiś czas używam trochę chloru. Jest niestety bardzo nieekologiczny, dlatego stosuję go rzadko. Zauważyłam, że odtyka zatkany zlew Zlewu nie wycieram. Odpowiedz Link
budzik11 Re: zlewozmywak 08.03.14, 15:45 Chlor niszczy stal nierdzewną. Kiedyś coś mi strzeliło do łba, z chwilowego braku lepszego odkamieniacza wyczyściłam baterię prysznicową Domestosem - zostały paskudne szaro-brązowe plamy Odpowiedz Link