Dodaj do ulubionych

Blender Braun - pytania

28.07.14, 09:45
We wcześniejszym wątku polecano mi blender Brauna. Przejrzałam ofertę firmy i mam wątpliwość - wiem, że potrzebuję tego dużego pojemnika, ale czy zetrze on ziemniaki na placki, czy muszę kupić wyłącznie model z dodatkowymi tarczami (czyli Patisserie)?
Obserwuj wątek
    • ewa_2009 Re: Blender Braun - pytania 28.07.14, 10:00
      I jeszcze kolejne pytanie - jaka jest przydatność tego małego pojemnika do miksowania? Jest on w wersji wcześniejszej 570, a w 775 już go nie ma.
    • fraszka_igraszka Re: Blender Braun - pytania 28.07.14, 10:09
      zetrze ziemniaki bez problemu
      te tarcze dodatkowe też są fajne - kroją w paski, słupki, na duże i małe oczka

ten mniejszy pojemnik używam do cebuli - jak np. mam tylko 1 sztukę

albo ogórki kiszone do sałatki, wkładam po 2 sztuki pokrojone na kilka części
    • autumna Re: Blender Braun - pytania 28.07.14, 10:28
      Jak ma być utarte na pulpę, to wystarczy sam nóż siekający (na poniższym zdjęciu skrajnie z prawej)
      images.okazje.info.pl/p/sprzet-agd/5843/blender-braun-6550-mkfphc.jpg
      Ale jeśli nie masz żadnego innego ustrojstwa szatkującego, to te tarcze warto wziąć. Surówki typu marchewka-jabłko-seler robi się w parę sekund. Jarzyny do zupy traktuję tarczą, która robi takie grube wióry - bliskie ręcznemu krojeniu " w zapałkę". Są też nożyki do plasterków (mizeria, jabłka na szarlotkę).
      • pies-li-kot Re: Blender Braun - pytania 28.07.14, 10:58
        A ja do tarcia ziemniaków używam właśnie najmniejszego pojemnika (na zdjęciu z lewej).
    • momas Re: Blender Braun - pytania 28.07.14, 17:05
      ja tylko dodam na marginesie, ze mozesz dokupic czesci w serwisie lub na stronie internetowej.

w ten sposób sobie skompletowalam taką wersję, ktora mi najbardziej odpowiada.
    • chris1970 Re: Blender Braun - pytania 29.07.14, 13:38
      Wszelkie akcesoria do blendera Braun kupisz w internecie na stronach kilku takich autoryzowanych serwisów. Ja zamawiałem już wielokrotnie takie właśnie dodatkowe tarcze do ścierania warzyw, dodatkowe pojemniczki. Oczywiście, lepiej jest kupić zestaw Patisserie, ponieważ ma on najwięcej elementów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka